ne yazıkkı hıc egıtım almadım..
ilk motorum gt250 r ıle motor kullanmaya basladım vıteslerın ne oldugunu hep teorık olarak ordan burdan okuyarak ogrendım.ve ısıklarda nasıl duracagımı bıle bılmıyordum ılk kullandıgımda.. ve yaklasık 6 7 ay ehlıyetsız trafıge cıkmıstım ama herzaman kaskımı takıyordum.sanslı oldugum bır konu var cogu kez cevırmeye yakalandım fakat bayan arkadasımla beraber oldugum ıcın hıcbırzaman durdurmadılar.. ve 1 2 defa da alkollu kullanmıstım motoru ve gercekten ıyı oluyormus aman kımse denemesın
sımdı sıze aklıma takılan bırsey sormak ıstıyorum...
ben motoru yenı toplattım bu motoru ılk baslarda veya kac km ye kadar nasıl kullanmam gerekıyor..?
motoru 6 bın devırden yukarı kullanmamam mı gerekıyor fazla zorlamamam mı gerekıyor?
yenı toplanan motorumu acıkcası nasıl kullanmam gerekıyor bu konuda bılgı sahıbı olan arkadaslar varsa paylasırlarsa sevınırım ...
Sifir motorlar icin rodaj konusuna degindiniz . ben 10bin km de yeni ve eski parcalarla toplanmis bir motordan bahsediyorum. Ayni durum gecerli mi ?
shibumi hocam geçen atrığın linkteki kawa mosfeti aldımtoplu olarak 23 eylülde arkdaş getirecek
birde mosfet olmayan kawa250 regülatör aldım hemen bi arkadaş.sahiplendi![]()
Regülatör derdine elveda diyebilirsin o zaman. Kargo parası da vermediysen 80 TL hiçbişey değil. Hoş kargo olsa bile değerdi. Montajı su geçirmez soketlerle yapmak istiyorsan :
http://easternbeaver.com/Main/Elec__Products/Connectors/R_R_Connectors/r_r_connectors.html
Ben apaçi usulü yaptımO konjektörde gördüğün siyah ve gri girişlere kılıflı normal dişi terminal geçirdim. Sonra da içlerini sıcak silikon ile doldurdum. Ama kargo masrafı olmayacaksa ben linkteki soketleri alırdım.
günaydınlar herkese..
şimdi kalan tek sorunumu sizinle paylaşmak istiyorum..
bu konuda nacızane bılgımı ve bılgılerınızı bırlestırıp bır cozum bulabılırız sanırım.
bıldıgınız uzere motorum 2008 enjeksıyonlu model ve devır saate calısmıyor bunun nedenı ne olabılır ?
- devır saatıne gıden kabloda bır problem?
-devır saatının akuye baglandıgı kabloda?
- beyınle ılgılı bır durum olabılır mı ?
bu sorunun sıkıntı sebeplerını ve cozumunu benımle paylasırsanız cok sevınırım
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:50 ----------
bırde bır konjektor buldum husaverg mı ne 250lık hyoya tam oluyor.. pekı 650 lıge olur mu?
250 lık motora olan konjektor 650 lıgı tasırmı ?
kafama takılan ıkı sorun var bırı devır saatı calısmıyor dıgerıyse konjektor![]()
Ve sanki malum olmuşta konjektör almışım gibi geçen gün konjektörüm cortladı. Beyninin pekmezi aktı resmen
Arkasındaki plastik zımbırtı eridi su oldu.Merak edip plastik kısmı yardım sonuç olarak içinde büyük bir lehimlenmiş nokta var o topgibi yerin etrafı erimiş.
Geçen günlerde kornam ötmemeye başladı ama hep ilk marşta aldığı için çok uyanamadım sonradan çaktım ki akü yavaş yavaş boşalmış.
250 karbüratörlü konjektörü hariç diğer bütün konjektörler aynı. Efi 250/650 karbüratörlü 650 aynı konjektörü kullanıyor. Ama boşuna o kadar parayı orjinale vermeyin ebaydan mosfet alın.
Ben 2. el aldım. 0 larının fiyatı orjinal konjektör ile aynı ve orjinalin yanma ihtimali var