hemen bakıyorum emınmısın bu lastıklerın ıyı oldugunda ben bıraz agrasıf kullanırım motoru erımesın teker

f/p oranı dedıgın nedır benı bılgılendırır mısın ?
Zaten hemen görmüşsün oradaki karşılaştırmayı. Senin paylaştığın resimden de görülüyor ki KTM 690SM ile yapılan testte sava gerçekten iyi puan toplamış. Özellikle virajda. Bu da bizim için önemli bir etken. :cat:
Yağmur-ıslak performansını bilmiyorum. İddialı olduğunu sanmıyorum. Zaten yağmurda ş.içi hertürlü temkinliyim ben, parlak Ankara asfaltları sağolsun. Hiç kaliteli bir Pirelli kullanmadım, insanlar Pirellinin ıslak performansını övüyorlar. Sava ıslakta her nekadar bir Pirelli olmasa da bu fiyata "markalı" lastiklerin yaptığını kuru zeminde belkide fazlasıyla yapıyor.
F/P den kastım Fiyat / Performans oranı idi

Yani veridğin paraya göre aldığın "genel" performans. Bu lastikleri tam performans için üretiyor Sava. Arkadaşım da enduro tipli bir modelini almıştı, İnvader diye. Kesinlikle yumuşak hamurlu ve çabuk ısınan bir lastik diyordu, Metzellerden bile daha iyi tutuş hissettiğini söylemişti. Yani kuru zeminde tam benim aradığım şey ; İyi tutuş, ş.içi kısa sürüşlerde çabuk ısınma ve uygun fiyat :cherry: Üstelik Diablo gibi performans lastiklerinin ömrü kısa oluyor. Varsın bu lastik de çabuk bitsin, 1 diablo parasına 3 tane sava alıyoruz neredeyse :wiinkk:
Benim motora MC50 modeli uygundu onu aldım, henüz takamadım. Bahsi geçen bu modelin bir altı gibi oluyor, daha güçsüz, ~250cc lik motorlara hitaben. Benim motora uygun Sport Deamon lar 650 den, michelin'ler ~700 den başlıyordu. Bir türlü içim el vermedi bu paraları vermeye. Bu MC50 leri ben 275+10(kargo) = 285 TL ye aldım :flower:
Eminim orjinal Kendalarımdan çok daha iyidirler. Bu kendalar bile kuru zeminde yeterli sayılırdı, Sava'lar benim için aradığım lastik oldu yani anlayacağın
vala yorumlar güzel görünüyor.
goodyear dunlop fulda ve sava aynı çatı altındaymış. Tabi bu sava'yı iyi bir lastik yapmaz. fakat belki yeni lastik modeli çıkartıp eski kalıpları sava üretmek için kullanıyor olabilirler. yada ne bilim

güzel lastik çıksın da lastik masraf olmaktan çıksın hadi bakalım
Aynen, araba lastikleri için aynı lastiğin üzerine goodyear yada sava yazıp fabrikadan çıkartıyorduk demiş bir arkadaş. Fabrikasında çalışmış. Üretim sanayinde oluyor böyle şeyler. Bu adamlar benim anladığm kadarıyla, 100 hp altındaki motorlara hitaben uygun fiyatlı, aşırı iddialı olmayan ama bazı yönleri kuvvetli lastik politikası benimsemişler.
Lastikleri takınca bakalım nasıl olacak....