Motora hiç oturmamış biri kullanmak için neler yapmalı?

Arkadaşlar B ehliyeti aldıktan sonra araba olan hevesim kaçtı motorlara yöneldim ve kullanmayı çok istiyorum. Daha önce motorun üstüne oturmadım benim ilk önce yapmam gerekenler nelerdir? Ehliyeti yazılmam gerek bu 1 diğerleri nelerdir? Aslında kursla falan uğraşmakta istemiyorum ama ehliyet olmadan yola çıkılmaz.

ya a2 alıncada motordan hevesin kaçarsa :D şaka bir yandan öğrenirsin ya çok zor değil

Aynı ocak ayındaki ben. motor selesine oturmamış ama motora karar vermiş. üstelik ertesi gün sözleştiğim vitesli motosikleti teslim almaya gidiyordum. oturdum (ingilizcem var) youtube dan 100 falan adet video izledim. nasıl kullanılır nasıl vites değiştirilir. korna hangisi, fren hangisi vs.. sabah olmuştu zaten. gittim. noter falan bitti. ara sokak bir yerdi. sahibi ve tamirci usta biraz talim yaptırdı sokakta 5-6 dk git gel yaptım. debriyaj ve kavramaya alışayım diye. sonra (hala şaşıyorum nasıl bir cesaret) o motoru 15 km (yarısı e5) sürerek getirdim. sonra kapının önünde trafiğe kapalı alanda iyice alıştım. sonra trafiğin az olduğu saatlerde toplamda 1500 km yaptım. dur kalk çoğu. sürücü kursunun eğitimine gittiğimde 2.den sonra sen boşuna gelme dediler. şimdi aktif sürmüyorum çünkü ehliyeti daha teslim alamadım emniyetten.
yeter mi? asla. ehliyeti alayım, viraj ağırlıklı, temel eğitim veren bir kurs bulacağım.
Bol bol kazaları izlerim ders çıkarmak için. Özellikle özgüvenim çok artarsa.

eğitim+ehliyet+emniyet+motosiklet +hareket = özgürlük

Aynı ocak ayındaki ben. motor selesine oturmamış ama motora karar vermiş. üstelik ertesi gün sözleştiğim vitesli motosikleti teslim almaya gidiyordum. oturdum (ingilizcem var) youtube dan 100 falan adet video izledim. nasıl kullanılır nasıl vites değiştirilir. korna hangisi, fren hangisi vs.. sabah olmuştu zaten. gittim. noter falan bitti. ara sokak bir yerdi. sahibi ve tamirci usta biraz talim yaptırdı sokakta 5-6 dk git gel yaptım. debriyaj ve kavramaya alışayım diye. sonra (hala şaşıyorum nasıl bir cesaret) o motoru 15 km (yarısı e5) sürerek getirdim. sonra kapının önünde trafiğe kapalı alanda iyice alıştım. sonra trafiğin az olduğu saatlerde toplamda 1500 km yaptım. dur kalk çoğu. sürücü kursunun eğitimine gittiğimde 2.den sonra sen boşuna gelme dediler. şimdi aktif sürmüyorum çünkü ehliyeti daha teslim alamadım emniyetten. yeter mi? asla. ehliyeti alayım, viraj ağırlıklı, temel eğitim veren bir kurs bulacağım. Bol bol kazaları izlerim ders çıkarmak için. Özellikle özgüvenim çok artarsa.

Sizi tebrik ediyorum kolay değil. Araba konusunda bende böyleydim ama motorda olamıyorum. Arabamız vardı öğrendik şimdi motora geldi ama motor yok sıkıntı olacak biraz.

ya a2 alıncada motordan hevesin kaçarsa :D şaka bir yandan öğrenirsin ya çok zor değil

heves kaçmak için var o kaçarsa artık ne varsa onu alırız :)

eğitim+ehliyet+emniyet+motosiklet +hareket = özgürlük

Özgürlüğe gelene kadar zaman alacağa benziyor sağolun yazdığınız için.

Hondanın eğitimleri var 1 tam sana göre(adamlar 1. gün sana motor taşıtıyor ve vites çalıştırıyor,2. gün başlıyorsun kullanmaya).. 2011 yılında eğitime gittim 2013 yılında motorumu aldım 2 senede o öğrendiklerim sayesinde hiç zorluk çekmedim.. Nasıl öğrenirsen öyle gider.. 1 hafta kendi başına kullansan ve yanlış öğrensen çile olur sana..Birde korumaları ilk günden al.. Korumasız alışırsan o kask mont seni boğar.. Onlarla alışırsan onlarsız bindiğinde çıplak hissedersin..

Bana bisiklet kullanmaktan kolay geliyor motosiklet.. Herkesin yaptığı 'ben artık biliyorum ya' yanlışını yapma yeter..

Herşeyden önce yaşın ve maddi durumun ne açıda bunu kendıne göster ve ailenin motora karsı bakış acısını düşün . Motor öyle bir gösteriş ki herkez biranda kocaman tekerleklı alete binip hemen arkasına bi kız almak ister :) Dışardan hoş içerden zordur . elinin altında ki hız elciği o kadar hassasdır ki . Arabadan farklıdır 2 tekerdesındır zırhın etindir radarın gözlerin dikkatinse reflekslerindir şeytanın aletine binmek için biraz şeytan olmak gerekir :) daha once bınmedıysen bence 1-2 kere bir arkadaşının arkasına bınmeyı dene cunku motor hızlandıgında senı korkuta bılır . Diğer bi husus bisiklet surmeyı bılıyorsan 1 adımlık öndesin gidon hakimyeti hemen hemen aynıdır tam aynı demıyorum . Sonrasında ehliyet kursu mümkünse tanıdık olsun cunku kurslar 0 bilgiye a2 motor direksıyon eğitimi vermezler çok almaya çabala ve saatlik ücretleri olur . saatlik 30 dan baslar 80 e kadar yolu vardır bu derslerınn . Herşeyden önce eğitim,istek ve azim

Hondanın eğitimleri var 1 tam sana göre(adamlar 1. gün sana motor taşıtıyor ve vites çalıştırıyor,2. gün başlıyorsun kullanmaya).. 2011 yılında eğitime gittim 2013 yılında motorumu aldım 2 senede o öğrendiklerim sayesinde hiç zorluk çekmedim.. Nasıl öğrenirsen öyle gider.. 1 hafta kendi başına kullansan ve yanlış öğrensen çile olur sana..Birde korumaları ilk günden al.. Korumasız alışırsan o kask mont seni boğar.. Onlarla alışırsan onlarsız bindiğinde çıplak hissedersin..

Bana bisiklet kullanmaktan kolay geliyor motosiklet.. Herkesin yaptığı 'ben artık biliyorum ya' yanlışını yapma yeter..

Eğitim almak isterim ama honda 425 lira gibi bi fiyat söylüyor düşünmem gerekicek. Umarım yapmam hatadan ders çıkarmak lazım.

Herşeyden önce yaşın ve maddi durumun ne açıda bunu kendıne göster ve ailenin motora karsı bakış acısını düşün . Motor öyle bir gösteriş ki herkez biranda kocaman tekerleklı alete binip hemen arkasına bi kız almak ister :) Dışardan hoş içerden zordur . elinin altında ki hız elciği o kadar hassasdır ki . Arabadan farklıdır 2 tekerdesındır zırhın etindir radarın gözlerin dikkatinse reflekslerindir şeytanın aletine binmek için biraz şeytan olmak gerekir :) daha once bınmedıysen bence 1-2 kere bir arkadaşının arkasına bınmeyı dene cunku motor hızlandıgında senı korkuta bılır . Diğer bi husus bisiklet surmeyı bılıyorsan 1 adımlık öndesin gidon hakimyeti hemen hemen aynıdır tam aynı demıyorum . Sonrasında ehliyet kursu mümkünse tanıdık olsun cunku kurslar 0 bilgiye a2 motor direksıyon eğitimi vermezler çok almaya çabala ve saatlik ücretleri olur . saatlik 30 dan baslar 80 e kadar yolu vardır bu derslerınn . Herşeyden önce eğitim,istek ve azim

Yaşım uygun 19 maddi durum şöyle arabamız var değiştirmek yerine kalsın diyorum o değiştirceğimiz paraya motor düşünüyorum. 3-5.000 gibi bir şey. Bisiklet çok iyi kullanılır sağlam tutarım ama dışarıdan bisiklete benzer bi yanı yok motorun :)

usta sonuçta kendi adıma konuşayım eğitim aldım mı? almadım, babamın pejo 103 vardı ben 7-8 yaşlarındayım motoru çalıştırır beni üstüne bindirirdi, ben dolaşır gelirdim motorun üstünden beni tekrar indiridi, bu benim cesaretim değil, babamın cesareti yani şunu demek istiyorum bisiklete binmeyi biliyorsan sorun yok. düşüp kalktığın zaman için acımayacak bi motor al, koruma demiri taktır, boş bi yerde deneme sürüşü yap, sağ sol yap, sekiz çiz, dur kalk, fren mesafesini falan test et, toprak, mıcırlı ve ıslak zeminde motoru dik ve arka fren ağırlıklı kullan arka kayarsa kurtarabilirsin ama ön kayarsa direk yere yapışırsın dizlerin avuçların yaralanır,dizlik dirseklik eldiven falan kullan ön fren tepkimesini iyi tecrübe et, eze eze manetin altında yumurta var, aman kırılmasın der gibi nazik kullan, panik yapma, reflekslerine, sinirlerine hakim ol şışşt şıışşt sakin ol, yazarken aklıma bu şarkı geldi hay Allah. Sıkıntı yok kardeşim öğrenirsin arkadaşın dediği gibi üç ihlas bi fatiha oku Allah korur

6 ay öncesine kadar bende öyleyim.Önce ehliyet aldım,sonra eğitim,sonra ekipman,sonra motur

sadece motor sürmeye seviceksin zaten gerisi gelir bilmediğin herşeyi öğrenmeye başlarsın ben motor almadan önce hava filtresinin nasıl söküldüğünü bilmiyordum :)

Motor sevdam biraz ertelenecek oldu üniversite yeni ehliyet almam falan derken biraz paramı toplayıp bu işlere girmeyi düşünüyorum. Ailemin parasıyla iş yapmayı sevmiyorum bu yüzden beklemem gerekecek. İlk başta ucuz vitesli motor alıp biraz öğrendikten sonra ehliyete yazılsam sorun olur mu?

ybr 125 çok onerılıyor baslangıcda ama ben nedense cbr250 sevdalısıydım şaşmadım ogrenceksek bunla ogrenelım masraf cıkıcks bununla cıksın dıye dusundum . 3.5 lira gibi bi bütcen varsa ybr 125 cok idael senın ıcın . Dediğim gibi once çevrende arkadsın varsa vs bi motor turu yap üstüne bin . Motoru alıp ogrenırım severım dıyorsan ehlıyetı sonrada alırısn ama eehlıyetsız surmekde risklı. yada alınca motoru sıkılırsan satarsın en kotu tercıh senın olur ben herşeyi adım adım yapmak ıstedım 1 ehliyet 2 ogrenım 3 motor ekipman . şeklınde gıttı

ybr 125 çok onerılıyor baslangıcda ama ben nedense cbr250 sevdalısıydım şaşmadım ogrenceksek bunla ogrenelım masraf cıkıcks bununla cıksın dıye dusundum . 3.5 lira gibi bi bütcen varsa ybr 125 cok idael senın ıcın . Dediğim gibi once çevrende arkadsın varsa vs bi motor turu yap üstüne bin . Motoru alıp ogrenırım severım dıyorsan ehlıyetı sonrada alırısn ama eehlıyetsız surmekde risklı. yada alınca motoru sıkılırsan satarsın en kotu tercıh senın olur ben herşeyi adım adım yapmak ıstedım 1 ehliyet 2 ogrenım 3 motor ekipman . şeklınde gıttı

cbr 250 gönlümü kaptı ybr 125 baktım sonar cbr 250 baktım nasıl diyeyim daha kaslı gibi cbr 250 :) Arkadaşlarım arasında motor kullanan yok işte ondan sıkıntı çekiyorum. Motoru kullanmayı öğrenelim ehliyeti almak çocuk oyuncağı. Honda eğitime gitmem gerekecek bu gidişle.

Honda eğitimi bende çok ıstıyorum fakat işlerimden dolayı vakit zor onlar sabit 09:00 18:00 arası ders fln veriyorlar aynı okul gibi ben çalıştığım için param yanar cbr 250 ybr 125 e göre pahalıdır ama cbr 125 de ala bılırsın ybr 125 den daha şekilli durur . Ama herşeyden önce genceciksin önünde uzun yıllar var ölümle yaşam arasında ki çizgiyi kestir gözünde kişiliğin gaza gelen biriyse vazgeç derim yok ben zevkımı alırım şeklimi koyarım egomu tatmin ederım diyorsan güzeldir ama hızlanırım havamı koyarım sollarım uçarım dersen . daha geçtiğimiz gece 1:30 da izmirde 3 hayat soldu hız tutkunluğundan .

Honda eğitimi bende çok ıstıyorum fakat işlerimden dolayı vakit zor onlar sabit 09:00 18:00 arası ders fln veriyorlar aynı okul gibi ben çalıştığım için param yanar cbr 250 ybr 125 e göre pahalıdır ama cbr 125 de ala bılırsın ybr 125 den daha şekilli durur . Ama herşeyden önce genceciksin önünde uzun yıllar var ölümle yaşam arasında ki çizgiyi kestir gözünde kişiliğin gaza gelen biriyse vazgeç derim yok ben zevkımı alırım şeklimi koyarım egomu tatmin ederım diyorsan güzeldir ama hızlanırım havamı koyarım sollarım uçarım dersen . daha geçtiğimiz gece 1:30 da izmirde 3 hayat soldu hız tutkunluğundan .

O zaman ilk iş honda eğitime gitmek sonra ehliyet. Şöyle söyleyeyim araba kullanmayı biliyorum ama usta değilim idare ediyorum işte ondan dolayı hızlı gitmiyorum ama hızlı giden arabada olmayı çok seviyorum. Bisikletten örnek veriyim çocukluğumdan beri bisiklet kullanırım yani bu konuda usta olduğum için hızlı gitmeyi seviyorum motorda nasıl olur bende kestiremiyorum. Görüyorum motordan ölen haberleri içim gidiyor. Aslında benim istediğim motorlar Chopper tarzı ama yeni başlayanlar bunlarla başlamıyor galiba.

honda eğitimde cbf 150 lerle öğretiyorlar namıdiyar lahmacuncu motorları :) bi bak honda güvenli sürüş eğitime siteye fiyatlar biraz tuzludur ama adamlar sana servis veriyo yemek veriyo 3 öğün orda kaskından dizliğinden motoruna kadar herşeyi çok titiz temin ediyorlar Aklına uygun yatarsa eğitimini al kararını ona göre verırsın belkı sevmezsın :) hayırlı olur umarım

Her tarz motorla baslayabilirsin ancak motosikleti kullanmaya basladiktsn sonra genelde tarzin oturur.. en ucuzundan keeway superlight 150 cruiser tarzi baslangic motosikletidir.. motosiklet kullanmak adina bana gore bir cross-enduro tarzi kadar yardimda bulunmazlar..

Baslangic icin hiz yapmayi aklindan ciksrmalisin bence..

Her tarz motorla baslayabilirsin ancak motosikleti kullanmaya basladiktsn sonra genelde tarzin oturur.. en ucuzundan keeway superlight 150 cruiser tarzi baslangic motosikletidir.. motosiklet kullanmak adina bana gore bir cross-enduro tarzi kadar yardimda bulunmazlar..

Baslangic icin hiz yapmayi aklindan ciksrmalisin bence..

..... :cat: .....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar