benzini az alınca daha ucuz olmuyor ama şahsen denedim az alınca daha fazla km gidebiliyorum. nasıl dersen depoyu ne zaman fullesem parça parça aldığım benzinden daha az km yapıyorum. tahminimce depoda sürekli çalkalanan benzin ya uçuyor, yada kalitesi gidiyor.
benim depo hep ful... acımam moturuma verdiğim paraya .sonuçta benzinle çalışıyor eninde sonunda alıcan. ful le gitsin.
Benim tahliye hep açık onu kapatmak diye birşey mi var ?Olur mu öyle şey ya... Hiç aklıma yatmadı, bence hesap hatası var...
Hadi, araba olsa, 65L depo var bende, doldurdun mu en az 50kg koysa, bir parça farkeder tüketiminde...
Motorun ise, 10-15kg ağırlık farkından sarfiyatınız o kadar farkediyorsa bilemiyorum tabii...
Ama benzinin depodan uçmaması lazım, tahliyeler hep açık mı yoksa?
Düşünsenize İzmir'de, arabanın -sıcak havada- depo kapağını açınca, tufan gibi benzin buharı (belki de sıcaktan basıncı artmış havayla karışık) çıkıyor (o yüzden yakıtı akşama doğru ya da gece filan alırım mecbur kalmadıkça). Tahliyeden de serbestçe çıkabiliyorsa bu benzin, evet sıcakla bildiğin uçar gider... Olmaması lazım...
Bir bilen???
walla siz fullemekten bahsediyorsunuz bir sorun bakalım bana yedek depo dolmuyor daha ha ama fullerseniz oda olacak :cherry: :cherry: :cherry: :cherry: :cherry: şaka şaka ya fulluyoz
Süpersin.bu devirde depoyu fulle diyebiliyorsan taşan benzine üzülmiycek kadar zenginsin demektir![]()
Depoyu doldurmaya şaşıranlar, ayda bir depo tüketmeyecek kadar az mı motosiklet kullanıyorsunuz yoksa benzini az alınca daha mı ucuz oluyor?
Olur mu öyle şey ya... Hiç aklıma yatmadı, bence hesap hatası var...
Hadi, araba olsa, 65L depo var bende, doldurdun mu en az 50kg koysa, bir parça farkeder tüketiminde...
Motorun ise, 10-15kg ağırlık farkından sarfiyatınız o kadar farkediyorsa bilemiyorum tabii...
Ama benzinin depodan uçmaması lazım, tahliyeler hep açık mı yoksa?
Düşünsenize İzmir'de, arabanın -sıcak havada- depo kapağını açınca, tufan gibi benzin buharı (belki de sıcaktan basıncı artmış havayla karışık) çıkıyor (o yüzden yakıtı akşama doğru ya da gece filan alırım mecbur kalmadıkça). Tahliyeden de serbestçe çıkabiliyorsa bu benzin, evet sıcakla bildiğin uçar gider... Olmaması lazım...
Bir bilen???