Depoyu fullemek.

Merhabalar.

Herhalde tüm motorcuların ortak sorunudur. Benzinlikte, pompacıya fulle dediğimizde illa benzini taşırır.

Ben sırf bu yüzden hesap ederek yaklaşık 1 litre az koyduruyorum . Ama her seferinde birsürü hesap yapmaktan bıktım.

Sizin bir çözüm yolunuz var mı?

var. Fulle deme. Şu kadarlık koy de. Ben yedeğe düşünce 60 tl lik koy diyorum, üstte bikaç litrelik boş yer kablıyor ve taşmıyor. Benzinde her seferinde pahalılaştığından benzin seviyesi her seferinde düşüyor. İlerde 65 tl yaparız. :)

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben 1. defa ters baktım anlamadı 2.de pompacı ile tanıştım 3.de ne yapıyon *** ^um diyorum benzinin fiyatını biliyonmu ? artık her gittiğimde çok dikkat eder muhabbet ederiz :)

her zaman ben koymaya çalışırım..bizim gts evolarda tam taşmaya müsait

pompa tıklar.bıraz daha koy dersın metale gelene kadar.sonra hop ok kes :) tasırmayı nasıl becerıonuz nan :)

Taşsa nolcak ya uçar gider benzin zaten fulleyecek para yok bu aralar biriktirme modundayim.

Opetten almaya çalışıyorum sürekli benzini şuana kadar hiç taşırma olmadı şükür tabanca oto atıyor zaten atınca adam başında birlikte baka baka dolduruyoruz :) süreklide fullemiyorum zaten :)

yan ayaklıktayken fulluyorum dik konuma getirdiğim zaman benzin seviyesi biraz aşağıya düşüyor. pompanın ucunda mekanizma var depo dolduğu zaman tetik düşüyor. birazda pompacıdan pom pacıya değişiyor kimisi motora göre muamele yapıyor aman abi boyaya damlamasın diyor avucunun içinde depoya getiriyor şimdiye kadar bi problem yaşamadım pompacıya 1tl bile bahşiş versen o seni tanıyor, bi daha ki sefere güler yüzlü dikkatli bi pompacı buluyorsun. bende bundan 10 sene evvel 8 ay kadar pompacılık yapmıştım yani adamlar akşama kadar bin bir türlü adamla muhatap oluyorlar gece 12 den sonra iti kopuğu serserisi dadanıyo 5 liralık çek gardaş diyor ulan sanki benzinliği satın alıyo neyse. depoda benzinin geri tepmemesi için hava tahliyesi var kimisinin arızalı oluyor pompacıda takıyor otomatiğe yeri geliyor iki üç müşteriye bakıyor tahliye arızalı olunca geri tepiyor benzin yerlerde sonuç olarak böyle taşma problemi varsa önceden pompacıyı uyaracaksın veya ben doldururum diğer müşteriye bakabilirsin , diyebilirsin, bazen pompanın otomatiğide bozuk olabiliyor yani uyarmakta fayda var

Motosikleti
Hero X Pulse 200
taşırtmayı nasıl beceriyorsunuz hakikaten anlamıyorum mesela istediğim yere kadar getirtiyorum mesela 29.40 kuruş tuttu 30 tlye tamamla bırak diyorum bırakıyor

başında durup söylemek lazım motor kullanmadan anlayamazlar onlar ağzına kadar doldurmak istiyorlar ama öyle olmuyor işte

Ben başında duruyorum. Dikkat et taşmasın diye uyarıyorum. 43.30 Da olsa tamam diyorum. Ona göre de karttan son kuruşuna kadar çektiriyorum.

vay be okuyorum yorumlarıda, bi tek ben herhalde şu depoyu normal zamanda fulletemedim.
anca uzun yola giderken dolduruyorum.
yoksa şimdi depoda 10 liralık benzin ya vardır ya yoktur..

Tek tek okudum . Değerlendireceğim , teşekkürler :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:35 ----------

Opetten almaya çalışıyorum sürekli benzini şuana kadar hiç taşırma olmadı şükür tabanca oto atıyor zaten atınca adam başında birlikte baka baka dolduruyoruz :) süreklide fullemiyorum zaten :)

Ben hemen yanındaki shell den alıyorum . PO da lastikleri şişiriyorum . Shellde uzun yapmışlar arka lastiğe girmiyor , sığmıyor. :)

bu devirde depoyu fulle diyebiliyorsan taşan benzine üzülmiycek kadar zenginsin demektir :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Depoyu doldurmaya şaşıranlar, ayda bir depo tüketmeyecek kadar az mı motosiklet kullanıyorsunuz yoksa benzini az alınca daha mı ucuz oluyor?

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
biraz önce fulledim (shell)

baştan uyarıyorum

altını çizerek "ağır ağır fulle" diyorum

en kısıkta pompa atınca, az az üzerini tamamlatıyorum.
zaten benim motorda taşma olayı yok kenarda havuz var oradan hortumla aşağı tahliye oluyor..

bi kere pompa atmadı bir taştı (çok eskiden) öyle korkmuştum ki anlatamam..

Bu kadar da takıntılı olmayın,
çıkın gezin biraz,
benzini yakmak için oksijen gerekir, :p

Motosikleti
Fazer8 abs
Depoyu doldurmaya şaşıranlar, ayda bir depo tüketmeyecek kadar az mı motosiklet kullanıyorsunuz yoksa benzini az alınca daha mı ucuz oluyor?

benzini az alınca daha ucuz olmuyor ama şahsen denedim az alınca daha fazla km gidebiliyorum. nasıl dersen depoyu ne zaman fullesem parça parça aldığım benzinden daha az km yapıyorum. tahminimce depoda sürekli çalkalanan benzin ya uçuyor, yada kalitesi gidiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar