TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

26 yaşındayım =) memnun olurum

Bende 25 . ogrenecek seyler olabilir renk ayrimi falan :) buyuk toplanti olurda gorusuurz insallah hep birlikte bKalim buyuklerden biri ayarlamali. Senin egzozun sesinide yakinda duymus oluruz hem :)egzoz demisken yarin bi baska video cekebilirmisin acaba ? Sesini ve uzakdan goruntusunu falan ona hore onunuzdeki hafta ici alicam bende :)

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
Ilk yagi deistir sonra 2 veya 3 defa 3 te redline gir 4 tak redline 5 ve son hizda sabit git ama en az 5 km hayirli olsun acildi motor mumkunse gece soguk havada yap acildigini emin ol anlarsin devir daha hizli cikar sesi birazda olsa muhakkak degisir... Bildiklerim bu 3 uncu sifir motorumu da bu sekilde actim sikinti yasamadim km 1000 i muhakkak gecsin ama olmassa baska bigun tekrar dene fazla redline da gitme giderden motor sana kuser hemde cok kotu küser...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu apache parçaları niye bu kadar pahalı.
motor tutuldu diye fiyatları uçurdular

Herkese hayırlı akşamlar,
Arkadaşlar son zamanlarda motorum sürekli musluktan benzin damlatıyor öyle şıpır şıpır damlamasa da vidalar ıslak durumda
motoru park halindeyken bıraktığımda musluğu off konumuna (kapalı) konuma getirsem de 1-2 gün olduğu yerde bekleyince motor blogunun üzeri hep benzin oluyor...

Vidaların üçünüde iyice sıktım ama malesef hala sorun devam ediyor
2 hafta evvel sürat motora bakıma götürdüm o zaman söylemiştim ustaya o da vidayı sıkarım bir şeyi kalmaz deyip üstün körü geçti
Motoru sürekli kullanamıyorum çoğunlukla fırsatım olmuyor hafta sonu haricinde esenlerden kağıthaneye servise gitme imkanım da yok malesef

Kısacası motor bloğunun üzerinde kuruyan benzin motor çalıştıktan sonra bloğun ısınmasıyla alev alma riski var:jocolor:
Motorun musluğunu keşke iyice kontrol etseymiş usta o anda değiştirseymişiz ama sadece vida sıkıp geçiştirdi...:pr:

İlk fırsatta gideceğim ama servis garantiden musluğu değişir mi acaba?

benim başıma gelmişti ybr ile.
şöyle sorayım abi,
benzin musluktan muslugun kendisinden mi geliyor kaçırıyor
yoksa depoyla baglantı yerinden mi?
eger depoyla muslugun geçtiği yerden geliyorsa kaçıyorsa benzin.
muslugu komple sökeceksin, arasına su tesisatı musluk plastik contası takacaksın.. geri sıkacaksın
ama muslukta varsa anormallik o zaman muslugun değişmesi gerekiyor.
bir daha dikkatlice bakmanı öneririm

---------- Post added at 01:42 ---------- Previous post was at 01:22 ----------

Bende 25 . ogrenecek seyler olabilir renk ayrimi falan :) buyuk toplanti olurda gorusuurz insallah hep birlikte bKalim buyuklerden biri ayarlamali. Senin egzozun sesinide yakinda duymus oluruz hem :)egzoz demisken yarin bi baska video cekebilirmisin acaba ? Sesini ve uzakdan goruntusunu falan ona hore onunuzdeki hafta ici alicam bende :)
ses güzel tiger zaten tvs için en güzel sesi veriyor
tigerın 700 780 800 serisinin sesi aynı dışı farklı
vidyo cekerim bu ara ama iyi cekemiyorum telefonum kötü.
uzun zamandır kask kamerası alma niyetindeyim alamadık gitti. oyuncak gibi oynuyorum apacheyle
kullanması cok zevkli basit eglenceli bir motosiklet =)
meslek olayına gelirsekde grafik ve görsel zeka olayı hiç bi zaman bitmez. sürekli güncellemek okumak görmek öğrenmek lazım.
malesef bizim yurt içersinde ön yargı var. bilgisayarcı gözüyle bakıyorlar olaya.
aslında bilgisayarla olmayan bir iş.
1980 1970 de de vardı grafikerlik grafik görsel sanat sektörü, o zaman varmıydı photoshop indesign corel draw ?
2 logo yapan 2 amblem çalan adam ben grafikerim demeye başladı.
görsel zeka olmadan bi cacık olmaz. sürekli okuyup kendini yenilemek lazım yoksa madara oluruz =) :)

şöyle sorayım abi,
muslugu komple sökeceksin, arasına su tesisatı musluk plastik contası takacaksın.. geri sıkacaksın

---------- Post added at 01:42 ---------- Previous post was at 01:22 ----------

ses güzel tiger zaten tvs için en güzel sesi veriyor
tigerın 700 780 800 serisinin sesi aynı dışı farklı
vidyo cekerim bu ara ama iyi cekemiyorum telefonum kötü.
uzun zamandır kask kamerası alma niyetindeyim alamadık gitti. oyuncak gibi oynuyorum apacheyle
kullanması cok zevkli basit eglenceli bir motosiklet =)
meslek olayına gelirsekde grafik ve görsel zeka olayı hiç bi zaman bitmez. sürekli güncellemek okumak görmek öğrenmek lazım.
malesef bizim yurt içersinde ön yargı var. bilgisayarcı gözüyle bakıyorlar olaya.
aslında bilgisayarla olmayan bir iş.
1980 1970 de de vardı grafikerlik grafik görsel sanat sektörü, o zaman varmıydı photoshop indesign corel draw ?
2 logo yapan 2 amblem çalan adam ben grafikerim demeye başladı.
görsel zeka olmadan bi cacık olmaz. sürekli okuyup kendini yenilemek lazım yoksa madara oluruz =) :)

Kesinlikle oyle katiliyorum sana o dedigin insanlar yuzunden heryer grafiker dolu malesef..

Kamera olayida bence kalite cokda onemli degil sen biraz daha uzun bir video ceksen uzakdan yakindan falan sesi rahatsiz etsin istemiyorum beni :)

şöyle sorayım abi,

Üstad motosikletin benzin musluğunun üzerinde 3 adt vida mevcut üstteki iki adt vidadan sürekli damlıyor şıpır şıpır olmasada dokunduğumda sürekli ıslak vidalar
Alttaki vida da akşam motoru park etsem sabah baktığımda o da ıslak oluyor
Benim korkum motorsikletin deposunun altında delik falan yoktur umarım
Birde bu bahsettiğiniz su tesisatı musluk plastik contası tam olarak nereye takılacak üstteki iki vidanın arkasına denk gelen kısma mı?
En azından böyle birşey işe yarayacaksa bütün benzini bir kovaya boşaltıp musluğu sökeyim dediğiniz su tesisatı musluk plastik contasını takıp birdahaki hafta sonu servise gidinceye kadar oluşacak benzin israfını ve olası yangın riskini önlerim
Çünkü birkaç yaramaz velet kibrit atsa motor bloğunun oraya Allah muhafaza anında alev alır...

Uploaded with ImageShack.us

Üstad motosikletin benzin musluğunun üzerinde 3 adt vida mevcut üstteki iki adt vidadan sürekli damlıyor şıpır şıpır olmasada dokunduğumda sürekli ıslak vidalar
Alttaki vida da akşam motoru park etsem sabah baktığımda o da ıslak oluyor
Benim korkum motorsikletin deposunun altında delik falan yoktur umarım
Birde bu bahsettiğiniz su tesisatı musluk plastik contası tam olarak nereye takılacak üstteki iki vidanın arkasına denk gelen kısma mı?
En azından böyle birşey işe yarayacaksa bütün benzini bir kovaya boşaltıp musluğu sökeyim dediğiniz su tesisatı musluk plastik contasını takıp birdahaki hafta sonu servise gidinceye kadar oluşacak benzin israfını ve olası yangın riskini önlerim
Çünkü birkaç yaramaz velet kibrit atsa motor bloğunun oraya Allah muhafaza anında alev alır...
[url]http://img51.imageshack.us/img51/39/kgsk.jpg[/URL]

Uploaded with ImageShack.us

abi ben musluk girişini ybrdeki gibi yuvarlak sanıyordum bizimkiler dikdörtgen
yuvarlak musluk contasını depoyla musluk arasına koyup sıkıştırıcaksın demiştim. ama pek mümkün olmayabilir
depodaki cıkış nasıl ona bakmak lazım. eger depodan yuvarlak küçük 1 kuruş madeni para büyüklüğünde yuvarlak ise, plastik musluk contası atılır arasına
eger dikdörtgen bir cıkış varsa(hiç zannetmiyorum) olmaz. ama belli olmaz bizim motorlar hint malı oldugu için civata uygun somun bile bulamadım aradıgımda
depoyu boşalt abi musluugun horutumu cıkartarak.
sonra dene dediğim şekilde.

Dayımla beraber benzini boşalttık daha sonra musluğu tamamen söküp üstteki vidaların depoya bağlandığı yerdeki pulları daha büyüğü ile keçeleri de musluk contası ile değiştirdik baklalım sonuç ne olacak şuan motor park halinde beklerken akıtmaz ise sorun yok demektir aksi halde başka çareler aramak zorunda kalacağız...

Dayımla beraber benzini boşalttık daha sonra musluğu tamamen söküp üstteki vidaların depoya bağlandığı yerdeki pulları daha büyüğü ile keçeleri de musluk contası ile değiştirdik baklalım sonuç ne olacak şuan motor park halinde beklerken akıtmaz ise sorun yok demektir aksi halde başka çareler aramak zorunda kalacağız...

neden servise gitmiyorsun?

Okan kardeş servis pazar günü kapalı malesef (sürat motorda öyle demişlerdi)
2-3 hafta önce servise gittiğimde söyledim durumu sadece vidayı sıkıp geçiştirdi detaylı bakmadı usta
Sonrada ben müsait olup gidemedim
Beylikdüzünde çalışıyorum Esenlerde oturuyorum servis te ya metris cezaevine yakın olan motobest yada kağıthanedeki sürat motor var sonuçta ikisi de uzak...
Fırsatını bulup götüremedim böyle bir hafta daha geçecek bugün pazar hafta içi de izin alma şansım yok malesef
Bakalım arkadaşın tavsiyesi ile musluk contası kullandık vidalara
umarım bu sorunu çözer... olmazsa birdahaki cumartesi nasipse servise giderim

Tekeriniz düz bassın arkadaşlar :bestmt: Allah kaza bela vermesin kimseye

arkadaşlar merhaba. sonu gelmeyen "cbf mi ybr mi tvs mi" kısır döngüsünden de bıkmış durumdayım üçü de farklı ruhlara hitap eden motorlar. bana da apache uygun geldi. ben de kısa bir süre içerisinde apache alacağım. herşeyini araştırdım motorun. fakat çoğu apache kullanıcısı şu dişli sayısına takmış durumda. nedir bunun hikmeti? biri sade bir şekilde açıklayabilir mi acaba?

arkadaşlar bir soru sordum cevap bekliyorum :(

orjinal 13 dişli ile motor seri fakat son hız tatminkar değil 110 dan sonra motoru kasıyor
14 dişli ile düşük devirlerde daha sakin bir motor oluyor.
14 dişli ile rüzgar yok ise ve tek kişi kullanıyorsan motor 125-130 kişiye göre daha da fazla hıza çıkabiliyor. üstelik motor kasılmıyor ama rüzgar var ise 5.vites hiç yokmuş gibi oluyor. ya da artçın var ise . ben taktım 14 dişli maks.120 görebildim (tabi 180 boy 105 kg yum bunun da etkisi var) orjinal dişli ile 115 görüyorum yakıtta ben de bi fark olmadı 13 dişli ile 110 KM de 3,03 lt 97 oktan benzin yakmışım bugün ölçtüm ki hava rüzgarlıydı kuşadası ödemiş arası artçılı kullanım . 14 dişli ilede 100 KM de 2,85 - 2,90 gibi yakıyordum.

bugünden taze taze bi fotoğrafta koyayım eşimle birlikte iyi evlat yetiştirmek önemli büyüsün onu da motor sevdalısı yapcaz inş.

orjinal 13 dişli ile motor seri fakat son hız tatminkar değil 110 dan sonra motoru kasıyor
14 dişli ile düşük devirlerde daha sakin bir motor oluyor.
14 dişli ile rüzgar yok ise ve tek kişi kullanıyorsan motor 125-130 kişiye göre daha da fazla hıza çıkabiliyor. üstelik motor kasılmıyor ama rüzgar var ise 5.vites hiç yokmuş gibi oluyor. ya da artçın var ise . ben taktım 14 dişli maks.120 görebildim (tabi 180 boy 105 kg yum bunun da etkisi var) orjinal dişli ile 115 görüyorum yakıtta ben de bi fark olmadı 13 dişli ile 110 KM de 3,03 lt 97 oktan benzin yakmışım bugün ölçtüm ki hava rüzgarlıydı kuşadası ödemiş arası artçılı kullanım . 14 dişli ilede 100 KM de 2,85 - 2,90 gibi yakıyordum.

[url]http://img14.imageshack.us/img14/1669/l4ml.jpg[/URL]
bugünden taze taze bi fotoğrafta koyayım eşimle birlikte iyi evlat yetiştirmek önemli büyüsün onu da motor sevdalısı yapcaz inş.

bilgi için çok teşekkür ederim. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

2-3 hafta önce servise gittiğimde söyledim durumu sadece vidayı sıkıp geçiştirdi detaylı bakmadı usta
Beylikdüzünde çalışıyorum Esenlerde oturuyorum servis te ya metris cezaevine yakın olan motobest yada kağıthanedeki sürat motor var sonuçta ikisi de uzak...
Fırsatını bulup götüremedim böyle bir hafta daha geçecek bugün pazar hafta içi de izin alma şansım yok malesef

ben de esenyurt'ta oturuyorum e5 tarafında ki sitelerde aklında olsun sürat motor esenyurt-b.düzü tarafına servis atıyor bazı günler arayıp sor hangi gün ve saatlerde esenyurt ta oluyorsunuz diye denk gelir belki kağıthaneye gitmek zorunda kalmazsın minibüste çözüverirler problemi :)

umarım düzelir.

Kardeşim merhaba.tvs Apache kullanmıyorum ama altın elbiseli adamın tvs Apache yorumunu izle you tube'den.yardımcı olacaktır die düşünüyorum. http://m.youtube.com/watch?v=aEEOy0kmNQg

arkadaşım o videoyu izledim. benim sorum dişlilerle alakalı. nedir ne değildir diye sordum

arkadaşım o videoyu izledim. benim sorum dişlilerle alakalı. nedir ne değildir diye sordum

dişli mevzusu şu
motor cok seri oldugu için 80 90 nasıl cıktıgı belli olmuyor.
vites araları cok kısa, vites aralarını uzatmak ve motorun kalkarken istemdışı ön kaldırmasını önlemekti benim için
salı günü bende 14 dişli takıcam. uzun yolda sıkıntı oluyor 13 dişli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar