Valla servisler biraz değişik. Sözde yetkili servis ama debriyaj balatasının ne olduğunu bilmeyen yedek parça sorumluluarıyla karşılaşıyorum.
Benim motosiklet 20.000 KM'ye geldi. Adamlar benim söylemediğim hiçbir şeyi yapmıyorlar arkadaş :mrgreen:
Ben de şöyle bir istekte bulundum:
Ön Fren Balataları Yedek Parça + İşçilik Fiyatı
Debriyaj Balataları (5 Adet) Yedek Parça + İşçilik Fiyatı
Debriyaj Bilyeleri Yedek Parça + İşçilik Fiyatı
Supap Ayarı İşçilik Fiyatı
Zincir Dişli Takımı Değişimi İşçilik Fiyatı
(Zincir Dişli Takımı yedek parçalarını kendim temin edeceğim.)
Ben söylemesem subap ayarıymış, debriyaj balatasıymış, debriyaj bilyesiymiş adamların umrunda değil :mrgreen:
Ayrıca balata dahil hiçbir parça stoklarında da yok. Gidip parasını ödeyeceksin, sipariş vereceksin, gelmesini bekleyeceksin sonra yapılacak.
Yani arkadaşlar bence herkes kendi motosikletinin ustası olacak. Elinden gelmiyorsa da en azından dile getirip, fiyat alıp, fiyatı işine geliyorsa yaptıracak. Bazı yetkili servisler sırf işi yapmamak için şişirme fiyat verebiliyor. Dikkat edin derim.
Aynen o şekilde uyarılması lazım servisler, hatta karşılıklı kaşeli imzalı belgeler ile

Servisler atladığına göre birsürü şeyi, el mahkum biz takip edicez :/
Zaten hiçbir deyatı
kesinlikle atlamasalar, kılavuza uygun didik didik inceleyip gerekirse değiştirseler 12.000km servis aralığı gayet normal ki, gel de anlat :/
Şimdi kayıtlara bakıyorum, sık sık bakıma girmiş motosiklet... şunun şurasında kısa bi süre önce de D&B' de ana bakım geçirmiş... Gece yolda giderken egzantrik gergisi perte ayrıldı, dedim olabilir mekanik alet...
Kendi servisime gösterdim, "denetlenip değişmesi gereken bi parça normalde, ömrü dolup aşınmasına rağmen değiştirilmemiş, bu yüzden..." gibi bir cevap aldım.
Birde gecenin köründe, o halde motosikleti bırakıp yol yordamda arayamazsın :/ ev çok yakın diye bindim, o halde kullanmak zorunda kaldım

ale:
Yani ana bakımda servis atladı diye olan herşey benim motosikletime ve bana oluyor :silent:
Abi yapan adam 12.000 km kapımı çalmana hiç gerek yok diyor sen 4000 diyorsun eyvallah diyoruz.
Şukadar lira diyorsun trink veriyoruz, işçilikten ve değişen parçalardan ekmek yiyyorsun üstelik, değişecek parçayı nasıl değiştirmezsin atlayabilirsin ki :silent:
Aklım almıyor aklım ::facepalm::
Liste yapıp fiyat istemekte son derece haklısın, hiçbişey diyemiyorum, bende öyle yapıcam bu günden itibaren :cat: