irfan Ustam, Selamiye karşı çıkıyodum ama sende yazdın kanıma girdiniz yapsak mı ufaktan 2-3 dişli , 170 yapmasında 140-150 de rahatlasın

))))))))))
konu selamiye karşı çıkmaktan ziyade

bu işin apaçilikle onla bunla alakası yoktur tancım , ben bilmediğim konu hakkında yorum yada fikir söylemem kesinlikle , ama wolfü de inceleyecek çokça zamanım oluyor hatta her gün kullanıyorum , inazumayıda çokça kez kullandım , wolfün arka dişli çapı ile inazuma arka dişli çapları arasında neredeyse 2 kat fark var , ben biliyorumki inazuma mühendisleri işi garantiye alıp motosiklete uzun ömür sağlıyorlar , ama bir şeyi unutuyorlar ! türkiye yollarında motosiklete saygı yoktur iki iki daha dört

bunu ve türkiyedeki benzin fiyatını hesaplamamışlar

bahsettiğim mühendisler
devir çeviriyorsun ama motor yürümüyor pekala tork (güç ) çok yerinde ve haddinden fazla

tabi (bana göre ) bunu bir oranda düşürüp vites aralıklarını uzatıp bu inazuma pekala hiç gocunmadan 170 km çok çok rahat görebilir , hatta sırtında 100 kg lık bir adam olsa bile , ama bunu yaparken uygun dişli seçimi çok hayati önem taşımaktadır ,dahada hızlı gitsin diye dişli oranlarını dahada küçültmek motorun ömründen yer , o ince hesaplamaları iyi yapmak gerekir , bu aşamada zurnaının zırtladığı yer hangi dişliyi takacağız ve nereden bulacağız sorusudur ?
ben kestirmden çok basit bir şey yazayım wolf te ,inazumada 250 cc dir , yuvarlak hesap wolfün dişlisi inazumaya uyarmı ? uydurursan, doğru adamı bulursan ve biraz üzerinde yoğunlaşırsan pekala da uyar , en azından ben uydururum , olmaz diye bir şey yoktur , ama düşünsene yakıtın düşecek, vites aralıkların uzayacak , devir kesiciye motor 170 te girecek en önemlisi yüksek devir çevirmediğin için yakıtın düşecek

zeytinyağlı yaprak sarma ardından kaymaklı ekmek kadayıfı

mis gibi gelir adama :cherry:
inazumada daha öncede söylediğim gibi 8 devirlerde makina 130 gibi hızlarda oluyor bence bu hıza o devirler çok yüksek , inazumaya bahane bulmayın motoru şahane ama elin mühendizi işi garantiye alıp arka dişliyi biraz büyükcene tutmuş

ama türkiyede yimez ustaaaa :cherry:
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:24 ----------
Tan yapip deneyelim kanka baktik olmuyor orjinale ceviririz
Yanliz gecen hiz denemesi yaptik istanbuk park ta 151 de kesiciye giriyor biraktim tekrar bastim ayni 152 yapmiyor rampa asagi bile olsa motor frenliyor
İrfan usta madem attin kuyuya bir tas ciksr bakalim

Ne disli olacak hangi makinaninki uyar kac disli olacak
Kalkista cok dusme yasatirmi garantide sorun cikartirmi
Hadi bakalim cevapla sorulari
senin özelden attığın mesajı halen cevaplayacağım selamicim lakin az biraz kafam rahatlasın çok yoğunum kerdeşim

bu arada wolfü yakınen takipteyim ve kısa zaman içinde inazumayıda merceğe alacağım , lakin bu işi yapmak biraz fedakarlık ister , arka dişli sökülüp üzerinde çalışma ister, aynı anda 1 adet wolf ve bir adet inazuma tüm kullanıcıları sevindirir diye düşünüyorum sırf bunun için inazumayla wolfü aynı anda satın almak hepimizin boyunu aşar ne dersin

sıkıntı burada işte

bu iş kışın olacak bir iş motorlar garaja çekildiğinde yazın insanın canı gezmeden yapamaz