Hangi araba olursa olsun spor motosikletleri er ya da gecer.
Birak bmwyi mercedesi
begenmediginiz sahin bile rahat rahat gecer.
Cbr en fazla 150-200 km sonra benzin almak icin durmak zorunda çünkü
![]()
wuuuuuuuuuuuuuuuuuuw....Motor kalkışta fark atar son hızına ulaştığında ise mercrdes zuuuuuuuuuuuu diye yanından geçer
Şöyle oluyor...yahu adam gerçekten güzel bir soru sormuş. ama millet " ehu ehu ehu mala bak yağ" moduna girmiş.
biraz beyni olan insan soruyu anlar. 120 HP nasıl 500 hp dan daha hızlı olabilir ? Daha basit anlatımla 120 > 500 nasıl oluyor ?
0-400 için hazırlanmış motoru 20 km kullanamassın....Drag için hazırlanmış 750+ hp turbolu hayabusayı geçsin bakayım. Stock 1000 cc motosikleti geçmek basit. :sunny:
0-400 için hazırlanmış motoru 20 km kullanamassın....
Dolayısı ile senin hayabusan yalan olur... :bounce:
yapma be. ciddi misin ? Bak kandırma beni ! Sen olmasan , Allahın hikmeti işte sual olunmaz diyecektim bağ mağ kuramayacaktım. iyi ki senin gibi akıllı üyeleri var bu forumun.Şöyle oluyor...
500 beygir olan 1700 kg...
120 beygir olan 190 kg...
Hadi aralarında bir bağ kur... :bounce:
C63 600 Lükle top speed'de kafa kafayadır.GPRS Verisi 281 Km/h Olan r6 yı nasıl 1000rr la denk tutabilirsiniz.Yani fark aralarında hiç açılmıyor motor gaz kesince c63 geçiyor.Motor gaza basınca mesefe hep sabit öndekide 280 motorda 280 gidiyor.
Yani motor önce kalkıcağı için hızıda top speed olarak düşünürsek aradaki farktan mesafe hep sabit kalıcak ve motor önde olucaktır 600 lük motor için knusuyorum
1000RR Sınıfının en yavaş ivmelenmesine sahip olan motor olsada GPRS verisi 312 Km/h dır.Digital kadranlar 299 da biter.Uluslar arasında bununla yasak konusunda bir madde var.ZX10 2013 336KM/H GPRS verisi vardır.Şimdi siz C63 ü geçin SWİTZER P850 HP GTR ı yiyen stock zx10 göstereyimOda yetmesse 1500 hp lamboyu geçen 316 hp hayabusa göstereyim ( ROLL ON YARIŞ ) Giderken basıyorlar.GTBOARD'da göz atınız
![]()
Sevgili kardeşim,
Birincisi reel hız GPRS ile ölçülmez GPS verisi dir o yazdığın. GPRS cep telefonu şebekesi üzerinden data transfer etme yöntemlerinden birisidir. GPS ise (Global Positioning System) uydular yardımı ile "REEL" konum ve hız belirlemek için kullanılan bir sistemdir.
İkincisi,
Mesajımı iyi okumadığın gayet belli.
Ağırlık/Güç oranının iyi olması hızlanmayı etkileyen bir faktördür.
Ancak yukarıda sorulan soru "azami hız" le ilgilidir.
Azami hızı belirleyen en önemli faktör "rüzgar direncidir" .
Yüksek hızlarda makina rüzgar direncini yenmek zorundadır.
Aynı makinaya ,şasiye ve güce sahip bir motorun "naked" versiyonunun "SS" versiyonundan daha düşük hıza sahip olmasınında yegane sebebi budur.
Otomobillere göre motosikletlerin (SS bile olsalar) rüzgar dirençleri daha kötüdür.
..e be güzel kardeşim....yapma be. ciddi misin ? Bak kandırma beni ! Sen olmasan , Allahın hikmeti işte sual olunmaz diyecektim bağ mağ kuramayacaktım. iyi ki senin gibi akıllı üyeleri var bu forumun.
e be güzel kardeşim. adam sana bu soruyu, soruyor. illa cahile anlatır gibi 120 hp nasıl 500 hp geçiyor demek mi lazım cevap alabilmek için ?
MotorKafa'dan sonra ki mesajları okudunuz mu ? "tırr 200 le gidiyooo zaaaa XD"..e be güzel kardeşim....
Adama daha önce anlatmışlar....
Aşağı yukarı aynısını bende yazdım....
Soruyu sorana cevap vermek kötümü oldu forumda...:bounce:
İyiki senin gibi laf sokucu akıllı üyelerimiz olmuş...
Ne iyi etmişde teşrif etmişsiniz....
Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz...
Hangi araba olursa olsun spor motosikletleri er ya da gecer.
Birak bmwyi mercedesi
begenmediginiz sahin bile rahat rahat gecer.
Cbr en fazla 150-200 km sonra benzin almak icin durmak zorunda çünkü
![]()