Sokağa Bıraklın Motorsikletler

Arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı pazarlar motorunu sokağa bırakanlar motorlarını sokakta hırsızlıktan nasıl koruduklarını ve nasıl motorlarının güvenliklerini sağladıklarından bahsedebilirler mi ?:silent:

Kaskoyu bu yüzden yaptırır insanlar zaten. :)

Çapa zinciri bulmanızı öneririm. Biraz kalın olmalı. Tuzla tershaneleri gezebilirsiniz bunun için. Makas vs hiç bir şey ile kesemiyorsunuz. Özel kompresörlü makina ile usta gözümün önünde kesti verdi. Dışınıda terzide kumaş ile kaplattırırsınız mis gibi olur. Güzelde kilit takıldığında tadından yenmez.

3. sayfada var caldirma korkusu die

3. sayfada var caldirma korkusu die

Arkadaş mesajımı alıntılayıp, yöntemi paylaşmış.
Benim gördüğüm en sağlam zincir çapa zinciri. El ile hiç bir şekilde kesemedik. İddaa sonucu denedik kesmeyi... 16 litre benzin kazandım, düşünün :queen:
Kesilir die iddaa eden arkadaşları beklerim :mrgreen:

gomina.jpg

hocam bunu kesmek de bir iş günü sürer :D

f65532f5-5735-4c6c-8b4c-9973863c3766.jpg

Siz yanlış zincirin resmini koymuşsunuz hocam Çapa ile bağlanıcak. :mrgreen:

Benim bahsettiğim zincir, şu şekilde arkadaşlar.

HS_C_anchor_chain_block.jpg

Kalınlık aşağı yukarı aynı.

Dostum bu çapa zinciri denilen meleti pistonlu basıçlı masınçlı bilgisayarlı makine bir dakikada anca kesti. Lan dedim incecik demir, nasıl olamaz asla imkansız oha for bakışlarıyla herif kesti verdi.
Ben keserim diyen arkadaşlar, komşular sayesinde iddaadan 16 litre benzin kazandım :mrgreen:

http://www.tersanedergisi.info/stat...umbs/f65532f5-5735-4c6c-8b4c-9973863c3766.jpg

Siz yanlış zincirin resmini koymuşsunuz hocam Çapa ile bağlanıcak. :mrgreen:

Benim bahsettiğim zincir, şu şekilde arkadaşlar.

http://img.alibaba.com/photo/903028011/HS_C_anchor_chain_block.jpg
Kalınlık aşağı yukarı aynı.

ikinci fotodaki zincirlerin iki türü var aman dikkat 1. gerçekten büyük yatlarda yada küçük gemilerde çapa zinciri olarak kullanılır ve paslnamaz sert çeliktir diğeriyse demir zincirin üstünü galveniz kaplama yaparlar(hırdavatçılardaki 2. tür olanıdır)

ikinci fotodaki zincirlerin iki türü var aman dikkat 1. gerçekten büyük yatlarda yada küçük gemilerde çapa zinciri olarak kullanılır ve paslnamaz sert çeliktir diğeriyse demir zincirin üstünü galveniz kaplama yaparlar(hırdavatçılardaki 2. tür olanıdır)

Düşünceniz için sağolun. Dediğim gibi, normal zincir değil. Çelikmidir artık başka bir şeymidir bilemiyorum ama keski vs ile kesilmiyor. Yazdığım gibi devasal pistonlu bilgisayarlı yanarlı dönerli makine anca kesti, bahsettiğim zinciri...
Sizin dediğiniz zincir, nalburlarda bulunan. Pense ile bile kesilen zincirler...

sorun burada zaten. ben yaklaşık iki parmak kalınlıgında zincir aldım nalburdan. ama adam gozumun onunde makasla kesince dedim ki abi hırsız hazırlıklı gelirse keser gider. öyle zaten dedi.
ben de bu cevaptan sonra başka alternatifler düşünmeye başladım. mesela bahçemde iki tane kurdum var :D

Bir arkadaş yazmıştı...

Adam motosikletini, evini koruması için köpek alıyor. Köpek bahçeye yaklaşan herkese havlıyor... Bir süre sonra köpeği çalıyorlar :mrgreen:

ben ortaya bırakıyorum hala calınmadı =) calınsada sessinden tum mahalle uyanır arkasından ates acarlar

RR varken herkes parmaklar dokunurdu, resim çekinirdi.... Bina girişine bırakıp, üstümü değişemezdim tedirginlikten..
RR'ı sattım. Sucutur var ve kimse yüzüne bile bakmıyor :mrgreen:

sorun burada zaten. ben yaklaşık iki parmak kalınlıgında zincir aldım nalburdan. ama adam gozumun onunde makasla kesince dedim ki abi hırsız hazırlıklı gelirse keser gider. öyle zaten dedi.
ben de bu cevaptan sonra başka alternatifler düşünmeye başladım. mesela bahçemde iki tane kurdum var :D

köpek güzel tercih bende 3 tane var zincir sesine eğittim ücüde havlıyor gelenin vay haline evdeysem beyliğimle tanışır:)

Grade 80, 8mm --- Kopma yükü 8ton, metresi 1,4kg.
Grade 80 10mm. ---Kopma yükü 12,6ton metresi 2,2kg.

Grade 100, 8mm --- Kopma yükü 10,4ton, metresi 1,5kg.
Grade 100 10mm. ---Kopma yükü 13ton metresi 2,3kg.

Şöyle bişe vardı bi ara forumda görmüştüm
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-harley-davidson-motosiklet-garaji-133496709/detay

Vallahi bende motorsikletimi daha almadım fakat aldığımda şöyle bir güvenlik sistemi yapmayı planlıyorum :

3 Adet çapa zinciri ( 2 tekerlek-1 gövde )
2 Adet alarmlı disk kilidi ( abus )
2 Adet disk kilidi ( abus )
1 GPS
1 Alarm ( abus )
1 Özel zincir ( abus tu sanırım değişik bir adı var bilmiyorum )
Sert darbede motoru kilitleyen bir düzenek
Branda
Anahtarsız yaklaşık 5-10 metre ilerlediğinde en yüksek desibelle öten alarm ardından polisi haberdar eden bir düzenek
Kapalı garaj
--------

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar