Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Benzin göstergesine şamandıraya felan güvenme daha gider o motor :)

Bendede durum aynı 2.000 kmden sonra motor kendine geldi artık daha çabuk hızlanıyor

8 dd de 110 diyor benimkide karşıdan bir rüzgar esiyor 80 ni geçemiyorum :santa: devrin yükselmemesi ateşleme ile alakalı demişti usta

Ama forumdan Ak1n arkadaş 8 dd de 120 ile gidiyor demişti kendi motoru için :sunny:

Bende ikinci el aldım kıllanıyordum meğer sende de öyleymiş.Ne kadar daha gider bir bilgin var mı Ramazan kardeş benzin göstergesi sona dayandığından?

Bakmıyorumki benzin göstergesine :queen:

Resimle örnek vereyim

4.jpg

Genelde 15 iralık benzin alırım

Resimdeki ikinci kırmızı dişde olur ibre yavaş yavaş sondaki kırmızı dişe doğru iner ama baya bi gidiyo o son çizgide :queen: dahada gider ama bi kere yolda kaldığımdan o son çizgiye inince alıyorum benzini

Yan sehpaya alınca benzin yok diyor

Orta sehpaya alınca benzin var diyor gösterge :mrgreen:

bu gun düzce abant gittim geldim 130 km aşırı bi ruzgar vardı devrilicekti nerdeyse otobanda 80 aşşa düşmedi
2 kişi gerçi ardımdaki oğlum daha çok ağır değil ama 4 vites aşşa düşmeden bolu dağını çıktım 30 tl benzin aldım yarısı duruyor
ayrıca devir yarım gaz çok rahat 6000 goruyo titriyo diye devri 6000 tutuyom

bu gun düzce abant gittim geldim 130 km aşırı bi ruzgar vardı devrilicekti nerdeyse otobanda 80 aşşa düşmedi
2 kişi gerçi ardımdaki oğlum daha çok ağır değil ama 4 vites aşşa düşmeden bolu dağını çıktım 30 tl benzin aldım yarısı duruyor
ayrıca devir yarım gaz çok rahat 6000 goruyo titriyo diye devri 6000 tutuyom

Kullandığın yağın markası cinsi sentetik durumu ?

yağı dun sanayiden aldım 15 50 petrol ofisi yağı çok anlamam
arefe günü gaz yağıyla zinciri temizledim sprey yağ sıktım 15 50 po yağ koydum sabahta 30 tl opetten benzin yarısı duruyo
ama bida otobanda yolculkuk etmem normal yola girince sıkıntı oluyor

Kendi motoruma İpone 10-40 yağ koymuştum sentetik olanlarından ilk defa yağ değişiminden sonra bu motor titriyor dedim ayak koyma yerlerinde acayip titreşim başlamıştı ama selede hiç yoktu 2 vitese atıncada kavramayı ayırırken silkeleme yapıyordu

Hemen yağı değiştirdim Castrol 15-50 yağ aldım endurolara konanlardan yağ değişiminden sonra titreşim hemen kesildi 2 vitese atınca silkeleme olayıda ortadan kalktı

Belki işine yarar bu yazdıklarım normalde titreşim yok bu motorda

egzoz borunusu karbüratöre neden giriyor onu anlamadım ya

Karbüratöre girmiyor aslında

Egzoz borusunun kendi yuvası var karbüratörün tam girişinde kendi yuvasına oturması lazım ama bu oturmuyor egzoz borusunun ucu karbüratörün içinde kalıyor kelepçeyide sıkınca karbüratör patlıyacakmış gibi çalışıyo kelepçenin kenarlarındanda acayip ses geliyor

Aslında egzoz borusunun ucunda hafiften bir çıkkıntı olması lazım ki hem conta görevi görsün hemde o yuvaya kendi kendine otursun

Karışık yani :queen: motorcuya bir götüreyim olmassa iade yapacağım

şimdi egzoz borusu silindire giriyor karbüratör girişi ne alaka orjinalde böle bişey yok senın aldıgın egzıoz nasıl anlamadım yoksa egzoz borusunun ustunde katalizör var onumu kastediyorsun ?

[/COLOR]Neyse motorcuya bir götüreyim yaparsa yapar yapmazsa geri veririm iade

Silindirmiydi o zımbırtının adı :cherry: görsellerden baktım jeton düştü :queen:

Neyse bende anlam veremedim zati :queen:

Yarın gidis gelis ortalama 300 km lik yolculuga cıkıyorum

İlk uzun yol deneyimim olacak insallah arıza felan olmadan gider gelirim

arkadaşlar merhaba km teli kopan oldumu 8000km de tel koptu bunu ben birazda yanlış montaja bağlıyorum aldığımda tel yalan yanlış yerlerden geçirmişler düzeltim 5000km, de,3000km daha gitti tel koptu km bazında karşılaştığınız sorunları yazarsanız ilerde başımıza ne geleceğini az çok kestirmiş oluruz diye düşünüyorum.saygılar

Beyler bu akşam yolda giderken kısa farlar gitti mecbur uzun yaptım oda anında gitti ikisininde patlaması garip geldi.Zar zor eve vardım park ışıklarıyla peki ampul garantiden mi değiştirilir, yoksa para alırlar mı?Birde beyaz ışık taksam mı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Neyse bende anlam veremedim zati :queen:

Yarın gidis gelis ortalama 300 km lik yolculuga cıkıyorum

İlk uzun yol deneyimim olacak insallah arıza felan olmadan gider gelirim

300km nedir tekirdağa gidip geliyorum 375km hiç bir sorunla karşılaşmadım .

arkadaşlar merhaba km teli kopan oldumu 8000km de tel koptu bunu ben birazda yanlış montaja bağlıyorum aldığımda tel yalan yanlış yerlerden geçirmişler düzeltim 5000km, de,3000km daha gitti tel koptu km bazında karşılaştığınız sorunları yazarsanız ilerde başımıza ne geleceğini az çok kestirmiş oluruz diye düşünüyorum.saygılar

aynen öyle yanlış montaj ve direksiyon kilidini yanlış yere yapmışlar direksiyon kilidinne sürtmekte kopuyor km teli

arkadaşlar motoru çift egzoz yapmak istiyorum acaba nasıl olur..? bide ağırlık artışı hızı etkiler mi..? hızdan alacağımızı aldık aslında benim amacım artık görsellik sadece ve çekiş çift egzozun bi zararı olur mu..?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar