cbr 250 r den xj 600 diversion f e geçtim ve ilk izlenimlerimi paylaşıyorum .

KAzasız belasız cezasız sürüşler. Hayırlı olsun çok güzel makinaymış.

250 den 600 e geçiş aynı oranda sadakanızı da artırın ki belalara kefaret olsun :)

Allah kaza bela vermesin. Güle güle kullanın..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

250 den 600 e geçiş aynı oranda sadakanızı da artırın ki belalara kefaret olsun :)

teşekkürler:) evet zaten artık elim dahada açık dünden beri:)

öyle şey mi olur la:)

250 varken sadaka 10 tl olsa;

600/250 = 2,6

2,6*10 = 26

kardeş önceden 10 tl lik sadaka veriyosan şimdi 26 tl vermen lazım aynı oranda artır çünkü..:) diğer bir ifadeyle tarife 250 den 600 e geçiş için 2,6 kat, 1000 cc ye geçiş için 4 kat...bu senenin sadaka oranları:)

ne güldüm sabah sabah yaw..

Çok güzel bir tercih.Şu sıralar ben de 2 veya 4 silindir touring makinalara yan gözle bakıyorum bu yazki uzun menzilli rota planlarım sebebi ile:)

600/250 = 2,6

2,6*10 = 26

kardeş önceden 10 tl lik sadaka veriyosan şimdi 26 tl vermen lazım aynı oranda artır çünkü..:) diğer bir ifadeyle tarife 250 den 600 e geçiş için 2,6 kat, 1000 cc ye geçiş için 4 kat...bu senenin sadaka oranları:)

Usta risk artıyo :) Daha fazla koruma kalkanına ihtiyaç var :)

Hesap güzelmiş sevdim :) Benim kafa okadar basmadı oran hesaplamaya :)

hayırlı olsun kazasız belasız keyifli günlerde kullanman dileklerimle..

Çok güzel bir tercih.Şu sıralar ben de 2 veya 4 silindir touring makinalara yan gözle bakıyorum bu yazki uzun menzilli rota planlarım sebebi ile:)

mesela?

4 silindirli aletlerin neredeyse tamamının girebileceği yollar kısıtlı...sen hangilerine bakıyoruz sadece asfalt mı düşünüyosun..?

600/250 = 2,6

2,6*10 = 26

Hocam, sadaka hesaplamanda hata var :D Şöyleki;

10TL / 250cc = 0,04TL (1cc sadakası)
0,04TL x 600cc = 24TL (600cc sadakası)

İşin şakası bir yana, ben motoru aldığımda ihtiyaç sahibi bir tanıdığa iyi bir sadaka vermiştim.

Hocam, sadaka hesaplamanda hata var :D Şöyleki;

10TL / 250cc = 0,04TL (1cc sadakası)
0,04TL x 600cc = 24TL (600cc sadakası)

İşin şakası bir yana, ben motoru aldığımda ihtiyaç sahibi bir tanıdığa iyi bir sadaka vermiştim.

üstad cc başına sadaka miktarları diyanet tarafından açıklanmadı henüz:)

onun için ilk başta verdiğin sadaka neyse cc artış oranına göre onu da artırıyoz...yeni sistemde cc başı miktar verilirse ordan hesaplanır artık...diyanet bu işe bir el atsın...:)

Evet 4 silindir dusunuyorum ama senin de dedigin gibi bazi kisitlamalardan dolayi kararsizim.Fazer 8 ve Kle 650 versys arasinda kaldim su an.Gecen arkadasimin fazer 6 sini kullandim hosuma gitti diyebilirim.Yarin gidip Daytona motorda ikisine de bakacagim ve karar verecegim.Muhtemelen yuksek olmasi ve oturus pozisyonundan dolayi Kle 650 de karar kilacagim:cat:

mesela?

4 silindirli aletlerin neredeyse tamamının girebileceği yollar kısıtlı...sen hangilerine bakıyoruz sadece asfalt mı düşünüyosun..?

cbr'ın en ozledıgım seyı olmayan hararetıydı...rr'la sımdı, hele bu sıcaklarda...of yani :) degerını bılın.

2 km yol gidiyorum gidonu tutan şasi demirlerine kadar ateş oluyor heryer.motoru yıkamak içinde bi 3 saat falan beklemek gerekiyor neredeyse

hayırlı olsun yamaha iyidir:)senin 250likten daha küçük cc den, büyük cc ye atlamış biri olarak aynı duyguları paylaşıyorum :)

makinaya dik oturuş pozisyonu ve cbr den katça yüksek torku oluşu sayesinde frenlemeside bir okadar iyi kontroller süper demek istediğim sanki cbr den daha çok güven verdi kontrol olsun hız olsun konfor olsun şimdilik aklıma bunlar geliyor.

Hocam affınıza sığınarak ben bu kısmını anlamadım.. Yüksek tork sayesinde frenlemeside bir o kadar iyi ne demek? :)

Hayırlı olsun yeni motorunuz Allah kaza bela vermesin...

Evet 4 silindir dusunuyorum ama senin de dedigin gibi bazi kisitlamalardan dolayi kararsizim.Fazer 8 ve Kle 650 versys arasinda kaldim su an.Gecen arkadasimin fazer 6 sini kullandim hosuma gitti diyebilirim.Yarin gidip Daytona motorda ikisine de bakacagim ve karar verecegim.Muhtemelen yuksek olmasi ve oturus pozisyonundan dolayi Kle 650 de karar kilacagim:cat:

yolculuğun geneli için eğer rotan bilmediğin yolları içeriyosa versys doğru bi seçim olur...fazer 8 hakkını vermedikten sonra yani yüksek süratlere çıkmadıktan gereksiz ki ben fazerın hakkını vermedim aldığımdan veri..:)

Hocam affınıza sığınarak ben bu kısmını anlamadım.. Yüksek tork sayesinde frenlemeside bir o kadar iyi ne demek? :)

kardeş benim anladığım kompresyona ilişkin..yani gazı kestiğinde güçlü bir yavaşlaması var demek istemiş olabilir...

Hakkını hiç veremem o zaman :) Genel de asfaltta gideceğim ama bazen yol nereye götürür bilinmez.Biraz değişiklik arıyorum sanırım o yüzden kararsızım.

yolculuğun geneli için eğer rotan bilmediğin yolları içeriyosa versys doğru bi seçim olur...fazer 8 hakkını vermedikten sonra yani yüksek süratlere çıkmadıktan gereksiz ki ben fazerın hakkını vermedim aldığımdan veri..:)

kardeş benim anladığım kompresyona ilişkin..yani gazı kestiğinde güçlü bir yavaşlaması var demek istemiş olabilir...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

orda yazım hatası yaptım tork ile frenlemenin alakası yok çok uykusuz olduğum için birde düzeltemeye üşendiğim için yorgunluktan dolayı orası öyle kaldı:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:58 ----------

öylede demiş olabilirim bilmeden :))

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:00 ----------

tüm iyi dilek ve dualarınız için herkese tekrardan teşekkür ediyorum amin diyor ve darısı hayalindeki motosikleti almak isteyenlerin başına :)

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın. Yamaha güzel makinedir, sıkıntı çıkarmadığı gibi keyfide yüz güldürür. Beyazıda çok yakışıklıymış :)

çok güzel bir tercih olmuş hayırlı olsun
Allah diğer isteyenlerede bi gün kısmet etsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar