Ben vitesli hiç kullanmadım eğitim verceklermi acaba vitesli öğrenmek istiyorum
Bazı kurslar veriyor bazı kurslar sınav günü sınavdan bir kaç saat önce bi tur attırıyorlar ki bu kurslar genelde scooter ile sınava sokuyor sizi. Yani bir kursa girip ben A2 ehliyet alıcam fiyatınız nedir? sorusunu sorar ve en uygun fiyatı veren kursa kayıt yaptırırsanız yanlış yaparsınız. Bence didik didik sormanız lazım. Yani ders veriliyormu? hangi motor ile veriliyor. Kaç saat veriliyor gibi sormanız lazım.
İlginçtir bir kursa fiyat sordum önce şimdi kayıt olduğum kurstan 100TL daha fazla ücret istediler ders verecekmisiniz dedim direksiyon hariç evet dediler. Direksiyon neden vermiyorsunuz dedim. Önceden veriyorduk ancak bir kaç kere kaza oldu hastanelik durumlar oluştu bu sebeple artık vermiyoruz dediler. Yani bahane... Kayıt olduğum kursta ise direksiyon dersi verdiklerini vitesli veya vitessiz motor seçeneklerinin olduğunu söylediler. Hatta varsa kendi kaskınız ve korumalarınız ile gelin çünkü ders esnasında kursa ait herkesin kullandığı malzemelerle ders alırsınız dediler. İlk derslerinin denge olduğunu ve motor üstünde denge konusunda hocayı bildiklerine inandırmazlarsa dengeyi öğrenene kadar motoru çalıştırtmadıklarını falan söylediler.
Daha sonra diğer kursların muhtemelen bu kadar üstünde durmadığını hatta tahminimce derslerde kask bile taktırmadıklarını düşündüm ki bir çok kursta böyle

En ufak bir düşmede elbetteki hastanelik olursunuz
Hep söylerim ben koşarken düştüm (29 yaşındayım ve olay 2 sene önce oldu) sol tarafım yan kısmım boydan boya sargıda, oluşan çizik ve kesiklerden (avuç içimde derin bir kesik oluşmuştu) kanamayı durdurma uğraşlarıyla ve sol ayak bileğim (tam içerde top şeklinde bir kemik var o kemik) kırıldığı için alçıda çıkmıştım.

Şimdi düşünüyorum koşarken bunları başarabildim. Ya motola giderken? Elbetteki korumalar olmazsa ne kadar yavaş giderseniz gidin hastanelik sonuçların doğması normal

Düştüğünüzde asfalt/toprak doğru açıyı yakalarsa kesiyor biçiyor kırıyor... Affı yok