- Katılım
- 1 May 2012
- Mesajlar
- 250
Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun Salim Bey...
Bende bu işin burasını anlamıyorum :sunny: dediğiniz gibi R 1200 ün iki yan çantası ve bi arka çantası CBF 150 Fiyatında yakından incelediğiniz zaman o paraya değmeyeceğini anlıyorsunuz (en azından benim fikrim) CBF 150 ye takılan Kappa 3 lü çanta setinden (elbetteki daha kaliteli) ama aralarında 10 katı bulan fiyat farkına değecek kadar kalitelimi acaba :silent: (cevap veriyorum hayır) :santa: ee o zaman geriye tek seçenek kalıyor bunların üreticisi distribütörü yada son satıcısı veya hepsi diyorlarki -hmm motor ne R1200 pahalı bi motor öyleyse bunun çantasıda pahalı olmalır: verin çoşkuyu :santa:- R1200 ün kullanıcısıda buna benzer sakat bi düşünceye sahip olabilir ulen 50 BİN LİRALIK MOTORA 500 liralık çanta mı olurmuş deyip 5.000 liralık çanta setini alıyorlar :sunny: v.s v.s bilmem bi şeyler anlatabildimmi :sunny:
Salim abi, 2012 aralıktan bu yana kullanıyorum xenon u. şuan a kadar herhangi olumsuz birşey yaşamadım.
Tolga, bir takım araba xenon u alıp motora uydurtcaksın ya da motor için satılan tek takımlar var. ama tavsiyem araba için olandan alman çünkü aynı fiyata 2 beyin 2 xenon almış oluyorsun.
montajınıda oto elektrikçiler de yapabilir. motorcular pek anlamaz elektronikten genelde. abim oto elektrikçi olduğu için ben abime takdırdım![]()
Tabiki kaliteli bi çantası olmasını isterim motorumun fakat işte olayın özü orada piyasada satılan x marka bi çanta yokki zaten takalımale: mecbur orjinalini takıyoruz ben mesela 125 cc motoruma Kappa taktım aynı durum kappa içinde geçerli
ale: 3 tane plastik kutu demirleriyle beraber 600 TL
r: ama kendime soruyorum 600 TL değere sahipmi -hayır-
ale: fakat bila mecburi takıyoruz çünkü alternatif yok
ale:
R1200 yada diğer motorlarında alternatifi yokale: özellikle yan çanta takmak isteyen bayılacak 2-3bin euroyu takacak kartelin esiriyiz yani
r:
Motor piyasası dediğin gibi aynen öyle.Çanta gibi şeylerin alternatifi yok değil, varda biraz araştıracan.Örneğin ben cbf i aldığım zaman bayiiden çanta fiyatlarınıda sormuştum.(Öylesine tabi) Kappa var marka olarak.46 Lt çantaya 400 Tl demezmi.Dedim kalsın.Sonra piyasadan aynı hacimde kilit sistemi kappaya yakın ARWİC marka bir çanta aldım bağladım.Fiyatı 90,00 Tl. Noldu 310 Tl cebimde kaldı.Yani kartelin esiriyiz derken birazda biz kaşınmazsak modaya özenmezsek kimse bizi zorla kaşıyamaz.
abi ben para vermedim, abim oto elektrikçi olduğu için çıkma bir xenon takıverdi8-9 aylık bir geçmişi var, sorun çıkarsaydı şimdiye kadar çoktan çıkarırdı zaten.Kaç paraya almıştın Rahmi o tarihlerde seti.
Abi o dediğin arka topcase için geçerli :cat: ona bi sözüm yok lakin hadi birde yan çanta bul bakalım K21 e alternatif aynı özellikleri taşıyan (kilit sistemi-su geçirmemesi v.s) yok yok yokr: he şu var alternatif malzemeden(saç v.s) kendin yaparsan o ayrı ki oda seri üretim olmadığı için aşağı yukarı aynı hesaba geliyor :sunny:
abi bi bakcanmı soruma ??Aslında varya bir insanın kendi motoruna bir şeyi tasarlayıp modifiye etmesi kadar zevkli bir şey yok.lakin zaman, para, ve iyi bir ustayla çalışmak gibi külfetleri var.Yan çanta olayına gelince, gerçek motorcular hariç bugün piyasada yani günübirlikçiler arasında yan çanta kullanım kültürü gelişmediğinden piyasasıda oluşmuyor.Onun için ancak kappa,givi gibi markalarda bulabiliyorsun yan çantayı.Çünkü piyasası dar.Diğer ucuz markalar bu yüzden sanırım üretmiyorlar.
Aslında varya bir insanın kendi motoruna bir şeyi tasarlayıp modifiye etmesi kadar zevkli bir şey yok.lakin zaman, para, ve iyi bir ustayla çalışmak gibi külfetleri var.Yan çanta olayına gelince, gerçek motorcular hariç bugün piyasada yani günübirlikçiler arasında yan çanta kullanım kültürü gelişmediğinden piyasasıda oluşmuyor.Onun için ancak kappa,givi gibi markalarda bulabiliyorsun yan çantayı.Çünkü piyasası dar.Diğer ucuz markalar bu yüzden sanırım üretmiyorlar.
Ben arka çanta alacağım fakat şöyle bir sorun var . Çantalar litre ölçüsüyle satılıyorlar. Kimi cbf şerde görüyüorum arkaya dev anasınfibi topcase taktırmış motor ufacık kalmış kimisi nohut kadar arka çanta taktırmış . 2 side kötü görünüyor . Bunun ortası kaç litre ? Yani ne küçük ne büyük kaç litre oluyor cbf de ?
Ben arka çanta alacağım fakat şöyle bir sorun var . Çantalar litre ölçüsüyle satılıyorlar. Kimi cbf şerde görüyüorum arkaya dev anasınfibi topcase taktırmış motor ufacık kalmış kimisi nohut kadar arka çanta taktırmış . 2 side kötü görünüyor . Bunun ortası kaç litre ? Yani ne küçük ne büyük kaç litre oluyor cbf de ?
büyük olunca, motor hareket halindeyken arkadan baktığında çok hoş görünüyor aslında, heybetli duruyor. benimkinde 27 lt var cücük gibi duruyor ama büyükleride çok para beee![]()
onunda resmini çeker atarım ben akşam aYa beyler, benim zincir muhafaza kapağı arka tekerleğe çok yakın. Kapakla tekerlek arasında 1cm falan var ancak. Bu herkeste böylemidir?
Yoksa bende bir sorun mu var?