TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

geçmiş olsun virajda mı fren yaptınız

sağol üstad,
viraj uzunca bir virajdı önce bir süre sola doğru devam edip daha sonra sağa dönüş şeklinde giden uzunca bir virajdı...
Bariyere yakın sol şeritten arkadan sıkıştıran aracın da etkisi oldu kazada
Neyse Allah (c.c.) beterinden saklasın olacağı varmış demek ki

Tekeriniz düz bassın arkadaşlar
Saygılar

sağol üstad,
viraj uzunca bir virajdı önce bir süre sola doğru devam edip daha sonra sağa dönüş şeklinde giden uzunca bir virajdı...
Bariyere yakın sol şeritten arkadan sıkıştıran aracın da etkisi oldu kazada
Neyse Allah (c.c.) beterinden saklasın olacağı varmış demek ki

Tekeriniz düz bassın arkadaşlar
Saygılar

virajda siz siz olun ön freni kullanmayın mümkün olduğunda arka freni kullanın ve arkada ki araba istediği kadar yaklaşsın tek şeritse viraj sonunda yol verirsiniz baktınız sizi hala taciz ediyor plakasını alıp polise ihbar edin ve gittiği yönü net olarak belirtirseniz durdurup cezasını kesiyorlar

Gezi fotoğraflarını görünce imrendim gerçekten güzel bir gezi olmuş motorlar da renk uyumu gökkuşağı gibi :cat:
İlk 500km bakımında yaptığım masraflar şöyle
Shell 15-50 ultra advance 1 lt yağ = 30TL
Yağ filtresi = 8 TL
İşçilik = 7 TL
Arka çanta demiri = 75

Toplam = 120 TL

Bu arada arkadaşlar dün ufak çapta bir kaza geçirdim önce virajda sağdan bir araç sıkıştırdı sonra o defoldu gitti bu defa arkadan bir araç dibime kadar geldi sıkıştırdı ben de çok yaklaştırmamak için hafif gaz vermiştim ama bu defa niye onun yüzüne tehlikeye atayım kendimi diye düşünüp hızımı azaltayım derken nedense ön arka freni eşit ve abanmadan sıkmama rağmen ön teker kaydı hava sıcaklığının ve lastiğin yeni olmasının da buna katkısı oldu sanırım sonuç motoru devirmedim ama motoru devirmemek için kesin çarpacağımı farkedince yanladım ve koruma demirinden darbe alsın dedim bari ama öyle olmadı dizim ilk darbeyi yedi ve yara aldı
Dizlik almayı ertelemenin cezası
motorumun deposu çizilmesin diyenler kendi kaportasını böyle çizerler ama insanın yedek parçası yoktur haberiniz ola :king:

dostum geçmiş olsun.

virajda siz siz olun ön freni kullanmayın mümkün olduğunda arka freni kullanın ve arkada ki araba istediği kadar yaklaşsın tek şeritse viraj sonunda yol verirsiniz baktınız sizi hala taciz ediyor plakasını alıp polise ihbar edin ve gittiği yönü net olarak belirtirseniz durdurup cezasını kesiyorlar
bi vidyo cekip atasım geldi şimdi viraj ile ilgili.
fren olayını virajda yapmayın. arka frende kullanmayın gerekmedikce. gerekirse ikisine de orantılı basıp kaymayı önlersiniz.
viraja girmeden fren yapın. viraja girin fren yapmadan biraz yatarak daha rahat dönmeye başlarsınız.
gideceginiz yolu karşınıza almaya başladıgınızda . yani virajda direksiyonu gideceginiz yöne dogru cevirdikten sonra gazı acmayı başlayın.
emin olun arkanızda porshe ferari audi gibi arabalar haricinde kolay kolay motosiklet kadar kolay viraj alamazlar. rahat olun kendinize güvenin

arkadaşlar geçtiğimiz hafta sonu ben sabri(sbr) ve can(twin) ile edirne gezisi yaptık çok eğlendik birazda resim çektik paylaşayım istedim
lgpn.jpg

xnzx.jpg

j7ds.jpg

p1f8.jpg

nz4l.jpg

5vc.JPG

k8lc.jpg

7dff.jpg

7iif.jpg

zjed.jpg

orhv.jpg

rt6t.jpg

0u2x.jpg

0len.jpg

2g9y.jpg

ahl3.jpg

q63i.jpg

iaqk.jpg

czuw.jpg

wqty.jpg

i2e5.jpg

c5vh.jpg

zgc.JPG

6ip9.jpg

avt.JPG

lrv5.jpg

8ofn.jpg

px94.jpg

8ysc.jpg

7t1.JPG

w7qx.jpg

sdv.JPG

43ex.jpg

00mf.jpg

30bf.jpg

kzjb.jpg

3ncn.jpg

3ofb.jpg

dkih.jpg

zov4.jpg

12hq.jpg

8fa5.jpg

k2q2.jpg

s7b7.jpg

qxor.jpg

jyhd.jpg

jcej.jpg

qy5p.jpg

fjz5.jpg

8n0b.jpg

pzyf.JPG

s1c7.jpg

7aiz.jpg

t7a.JPG

k8x.JPG

18uy.jpg

18uy.jpg

nfjo.jpg

cnjt.jpg

9n0p.jpg

wvz7.jpg

j17i.jpg

4w1t.jpg

r0i9.jpg

x8uy.jpg

er3g.jpg

q3uf.jpg

wou.JPG

görünen yer Yunanistan

35o6.jpg

fpoc.jpg

krvy.jpg

0odi.jpg

awzu.jpg

kanka ben bu resmi çok beğendim bu resmi avatar resmi yap bence

3d8p.jpg

fhkg.jpg

blng.jpg

dcbr.jpg

en yukarıya çıkmak istedik ama çok tırstık yemedi :queen:

rlvh.jpg

x5ss.jpg

xhyz.jpg

qm8a.jpg

hl52.jpg

jv5x.jpg

8xah.jpg

yrxd.jpg

vnyh.jpg

u6no.jpg

bu resmi çok beğendim

hq4h.jpg

ljsr.jpg

qrsg.jpg

zlc.jpg

mfda.jpg

dr0g.jpg

3z3s.jpg

t563.jpg

aay8.jpg

sbr

evet beyler bi dahaki geziye kimler katılıyor parmak kaldırsın:queen:

3uz8q3.jpg

1500 km önce usta sağolsun dandik Shell mineral yağ koymuş.
Geçen bi bakayim dedim. Hiç eksilme olmamış. Rengi de değişmemiş.
Ne güzel bahanem de vardı yağ değiştirmek için oysa ki :cherry: Ipone ya da motul deniyecektim.
Neyse 9000km bakımına artık.

Buluşmaları yapıyosunuz kendi aranızda sonra fotoğraflara bakıp iç geçiriyoruz. Çağırın da gelelim :)

yaw arkadaşlar hep öyle diyosunuz bizi çağırmıyorsunuz diyorsunuz ama çağırıncada kimse yok
mesela geçenlerde bostancıda yaklaşık 50 e yakın motorcu toplandık
bir tek apache lerden 3 kişi geldi oda ben sabri ve okan
iyi madem öyle hadi bakalım pazar günü İstanbul Park'ın orda buluşma var teker şhow yapacaklar hadi bakalım kimler geliyor görelim :cherry:

yaw arkadaşlar hep öyle diyosunuz bizi çağırmıyorsunuz diyorsunuz ama çağırıncada kimse yok
mesela geçenlerde bostancıda yaklaşık 50 e yakın motorcu toplandık
bir tek apache lerden 3 kişi geldi oda ben sabri ve okan
iyi madem öyle hadi bakalım pazar günü İstanbul Park'ın orda buluşma var teker şhow yapacaklar hadi bakalım kimler geliyor görelim :cherry:

Ya o günü hatırlıyorum. Caddebostan sahili buluşması. Hatun yüzünden gelememiştim maalesef. Pazar günü için yaz o zaman beni :)

fren olayını virajda yapmayın. arka frende kullanmayın gerekmedikce. gerekirse ikisine de orantılı basıp kaymayı önlersiniz.
viraja girmeden fren yapın. viraja girin fren yapmadan biraz yatarak daha rahat dönmeye başlarsınız.
gideceginiz yolu karşınıza almaya başladıgınızda . yani virajda direksiyonu gideceginiz yöne dogru cevirdikten sonra gazı acmayı başlayın.
emin olun arkanızda porshe ferari audi gibi arabalar haricinde kolay kolay motosiklet kadar kolay viraj alamazlar. rahat olun kendinize güvenin

hazırı vardı Uğur Ertekin Hocanın eklemeyi düşünmüştüm ama bulamadım:)

evet beklenen video geldi :queen::queen::queen::queen:
yılanla mecera
başrollerde sabri(sbr) ve can (twin)

Hocam video gizlidir diyo izleyemiyoruz. Bu arada Çanakkalede varmı apache kullanıcısı ?

2012 yeni kasa alarak aranıza katıldım bende 3 hafta önce. Şuan 730km de. Şunu merak ediyorum benzin uyarı göstergesi ne zaman yanıyor acaba benzin bitince falan mi? Gösterge tek çizgi kalmışken ana depo bitti yedeğe aldım gösterge yanıp sönmeye başladığında teklemeye başladı bende dayanamadım benzin aldım tekrar lambayı göremedim açıkçası :)

sbr

2012 yeni kasa alarak aranıza katıldım bende 3 hafta önce. Şuan 730km de. Şunu merak ediyorum benzin uyarı göstergesi ne zaman yanıyor acaba benzin bitince falan mi? Gösterge tek çizgi kalmışken ana depo bitti yedeğe aldım gösterge yanıp sönmeye başladığında teklemeye başladı bende dayanamadım benzin aldım tekrar lambayı göremedim açıkçası :)

yedeğe aldıysan benzin ışığı yanana kadar teklememesi lazım.

apachenin kıç tarafı çok basık duruyor özellikle yeni kasa arka cant 17 olunca iyice sıska kalmış arka taraf, benim motora 90 yanaklı lastik takmıştım birde cant 18 olduğu için kıçı yükseldi baya birde topcase yakışıyor , bu şekilde yerden sele yükseliyor ama güzel duruyor , benim bacaklar uzun olduğu için sorun yok yükseklik açısından, boyu uzun arkadaşlara tavsiye ederim.

dostum geçmiş olsun.
sağolasın

evet ön fren ve arka fren beraber kullanıldığında dahi sadece ön tekerim kaydığına göre bunda hak payı var sanırım
benzer yorumu dayım da yapmıştı virajda zorda kalınca sadece arka freni tercih etmem konusunda

dediğin gibi olsaydı keşke frenleri orantılı kullandığımda kaymasaydı ama virajın açısı, lastiklerin yol tutuşu, havanın sıcak olması vs. gibi bir çok faktör de buna etken

evet beklenen video geldi :queen::queen::queen::queen:
yılanla mecera
başrollerde sabri(sbr) ve can (twin)

http://www.youtube.com/watch?v=Hgw8YqA3-78&feature=youtu.be

video gizlidir izlemek için hesabınızla giriş yapın diyor ama malesef yine açılmıyor

Bu arada yeni motor alanların motorları da hayırlı olsun kazasız, belasız sürün inş.

sağolasın

evet ön fren ve arka fren beraber kullanıldığında dahi sadece ön tekerim kaydığına göre bunda hak payı var sanırım
benzer yorumu dayım da yapmıştı virajda zorda kalınca sadece arka freni tercih etmem konusunda

dediğin gibi olsaydı keşke frenleri orantılı kullandığımda kaymasaydı ama virajın açısı, lastiklerin yol tutuşu, havanın sıcak olması vs. gibi bir çok faktör de buna etken

video gizlidir izlemek için hesabınızla giriş yapın diyor ama malesef yine açılmıyor

Bu arada yeni motor alanların motorları da hayırlı olsun kazasız, belasız sürün inş.

hatan virajı dönerken frene yüklenmen olmuş. frensiz dönebilirdin. belki de yeteri kadar viraja girmeden yavaşlamadın.
havanın sıcaklıgı her zaman lastik için iyidir. lastikler ısındıkca yol tutuşu artar. asfalt ısındıkca daha iyi yatarsın virajda

Arkadaşlar geçen motoru izlerken aklıma geldi dur bi yakıtı hesaplıyım dedim. 60 liralık benzin aldım 13,8 litre 2,5 litre yedekte kaldı 11,3litre 402 km yaptım hala tek çizgi var ama 400 den hesap edelim 2,8ltre yaktı devamlı şehir içinde az süratlerde düşük viteste hemde rodajda bana gayet iyi geldi .Rodaj bittikten sonra uzun yolda 2 litreye kadar düşer gibime geliyor 6bin devire kadar çıkıyorum her vites degişiminde biraz biraz açılmaya yönelsin diye :) bu hafta içi izmite gidip castrol power1 10-40 yarı sentetik yağımı alıp bide filitremi alıcam malzemeleri temin edene kadar 500 ü de bulurum.Bi degişim o mis :queen:
Yeni alan arkadaşlar sizlerin yakıt tüketimi nasıl ?Hangi yağı kullanıcaksınız ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar