Sezai Hocam öncelikle buluşamadığımız için özürümü kabul et.Akabinde buluşsaydıkta belki beraber gitme şansımız olmayacaktı çünkü ben yolda mecburen gaz bastım.Geç saate kalmayayım diye Yıldırım motora attım kendimi.Ben aşağıda servisteydim sen belki o ara geçtin oradan.Ama servis bölümü bodrumda olduğu için görme şansın yoktu.Neyse ki aküden başka bir sorun yokmuş zaten. 2 saat kadar şarja bağladık ama, usta gene aynısını yaparsa aküyü değiştirmen lazım dedi.
Bu arada şansım çok yaver gidiyor.Önce YBR 125, sonra CBF 150 en sonundada bugün F 650 yi verdim.Bunlar 1 ay içinde gerçekleşti.Allah bereket versin.
Şu anda motorsuz kaldım.Ya nasip araştırmadayım.
Toplantı yaptığımız gün yemekte konuşurken 1 cümlen kafamda yer yapmış.Orada sıcağı sıcağına aslında biraz fikirlerini almak isterdim ama kalabalık olduğumuzdan detaya girmedim.Şimdi merak ediyorsun ne dedim diye.
"Neden F 650 ?" soru bu.Bende kısaca cevap olarak eskiden beri çok hevesim vardı bu hevesimi gerçekleştirdim dedim.
Ben bu sorunun altında yatan senin gibi bir tebrübeli birinin bir bildikleri var gibi sezinlediğimden bu soru kafamda çok yer etti.
Şu anda motorsuz da oluşum dolayısıyla yeni bir motor almadan önce fikirlerini almak isterim.
Ben önce benim beklentilerimi yazmam gerekirki sizde ona göre yorum yapın.
1-Alacağım motoru asfaltta kullanacam.Araziyle işim yok.
2-Yakıtı ve yedek parçası beni üzmeyecek.
3-Uzun yol gezilerine gelebilecek.(Ortalama 500 km lik geziler)
4-Uzun mesafe gezilerde şehirler arası yollarda 120 km hızla seyredebileceğim
5-Çanta takılmaya müsait.(ve bununla ilgili donanımın bulunabilirliği)
6-Son süratlerde titreşimin en az olanı.(Titreşim deyince F650 de 140 dan sonra asfalt ikiye ayrılıyor sanki) vb.
Bu konuda görüşlerini bekliyorum.
salim abi nc700 s tam senlik bence ama enduro tarzı hoşuma gidiyor dersen nc700x de olur bakım aralığı 12 binde bir diye biliyorum 3,5 litre yakıyor 50 hp ve titreşimi sıfır diyorlar çift silindir ve torklu bi motor
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:50 ----------
Arkadaşlar sanırım yarın 0km bi cbf 150 alacağım. 250ccye bkarken bütçemi fazla aşmamak ve ekipmana / akseuara rahat para ayırmak amacıyla hem de boyumun 190 kilomun 100 olması ve uzun yol da istemem sebebiyle (cümleye bak) CBF 150 almaya karar verdim..
Sabah almaya gideceğim Efe Honda, bir kaç sorum olacak sizlere?
Renk olarak ne öneririsiniz, bordonun bakımı daha kolaydır değil mi?
Lastikleri hemen değiştireyim mi, değiştirirsem ne alayım? Fiyat aralığı ve nereden alabileceğimi de yazarsanız sevinirim.
Aksesuar olarak yan yumuşak çanta kötü mü durur? Motor koruma demirine gerek duymalı mıyım?
Başka önerileri olanları da dinlemeye hazırım. Sevgilerimle
öncelikle aramıza hoş geldiniz umut bey
lastikler berbat ve yeni başlıyorsanız çok tehlikeli kesinlikle değiştirmenizi öneriyorum michelin öncelikle ama swallow da ethem abimizin dediğine göre çok yakın oyüzden tavsiye edilebilir daha ucuz
soft yan çanta konusu kafamı karıştırıyor kimse net bi cevap vermiyor bi örnek görsem hemen gidip alacağım
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:59 ----------
Ramazan biraz araştırdıktan sonra kararımı verecem.Büyük ihtimalle sıfır alacam.2.el kumar oluyor.Rus ruleti gibi.Kafamdan geçen marka ve modelleri yazayım.
1-SYM Wolf 250 İ %70 Beyaz
2-HONDA NC 700 X %50 Beyaz
3-HONDA CBF 150 %99 Siyah
4-SUZUKİ V Strom 650 %40 Gri
5-YAMAHA YBR 250 %30 Mavi
6-YAMAHA YBR 125 %20 Mavi
7-HONDA CBR 250 %50 Siyah
Sıralama böyle, yüzdelerinide, renk tercihlerimide verdim.Araştırmalarımı yapayım tek tek eleyecem.Bu hafta sonu sonuçlanır.
salim abi bence sen ybr leri cbr ı cbfi ele onları denedin ve biliyorsun
bence sana uyacak motorlar abi (şahsi fikrim sana gidecek ve beğeneceksin diye düşündüğüm)
nc700s (sport turing yapılırsa tadından yenmez kesinlikle hondanın en iyi motoru bence) x versiyonuda olabilir ama daha pahalı diye biliyorum ve enduro denedin fazlada hız sevmiyorsun abi s daha yakışıklı bence
sym wolf beyaz olanı beyaz çanta ve ön camla çok şık oluyor ancak egzoz komple batırıyor motoru o motora sesi olmasada şekili olan bi egsoz takılarak harika bi motor elde edilevilir abi
v strom da nc700x e rakip olur senin kafanda ama bence yakıt olarak ve bakım maaliyeti daha ucuz olan nc700
bide inazumayı ve xj6 modellerini düşün derim abi
saygılarımla
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:06 ----------
Bu sabah ki buluşmanın sonun da çekildiğimiz hatıramız
sırasıyla; cd0345 (Hüseyin) - blueway2 (Aziz Abi) - rahmi34 (Ben)
http://img28.imageshack.us/img28/123/4kzn.jpg
arakdaşlar bu gün aziz abimiz ve rahmi ile D&B ye gittik motorumu gökhan usataya teslim ettim ve birlikte bi bindik motora (artçı aldı beni ) güngörün 2 seferde anlayamadığı olay arka teker rulmanındaki boşluktan oluyormuş değişti ve geçti şimdi çok güzel bu arada işçilik dahil 21,5 tl fatura ama D&B ye gittiğime hiç pişman olmadım bu güne kadar 25 km civarı yol yapıp gidiyorum gidiş dönüş 50 ama değiyor be.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:18 ----------
3-4 cbf kullanıcısı ile sohbet ettim sabit 90-100 ile gittiklerini söylediler . Hatta 100 den aşağı bütün gezi boyunca düşmeyende var .
ya arkadaş ben dip gaz gezerim devir redline ide devirir 110-120 ilede sürekli giderim hiç durmadan.
ne gerek var? bu motor senin ömrü kısalsın bi arıza yapsın zarar görsün istemiyorsan sabit gideceğin en çok hız 90 olacak bence