Merhabalar satoyama,
Neşen bol olsun.
Yazını okudum, arkadaşına çok geçmiş olsun öncelikle.
Arkadaşının yaşadığı sorun sebebiyle kaza yapmış olduğu sorunu bende merak ediyorum, açıklayacağın günü bekliyorum
Motorların kronik sorunları rodaj döneminde belli olmaz, uzun süreli kullanan sürücülerin birikimi neticesinde ortaya çıkar ve tecrübelerini paylaşarak varsa motorin kronik sorunları belli olur. Bu sebeple 1000-5000km arası motorların satılıyor olması, kronik rahatsızlıkların tespit edilmiş olacağından kaynaklandığını sanmıyorum.
Gelelim benim daha önce de forumda paylaştığım tespitlerime;
Daha önce paylaştığım yazılarımdan alıntıdır 2 maddedir:
1- 6000 km bakı içeriği olarak aşağıdakiler yapıldı ve ilaveten motor silindir kapağının yanından çıkan yağ hortumun bağlı olduğu metal boru çıkmıştı; söz konusu boru özel bir macunla tutturulmuş olduğundan çıkmıştı. Usta söz konusu metal boruya iç taraftan diş açarak bir segman taktı ve ustalığını konuşturdu, bu becerisi çok hoşuma gitti, orjinalinden daha sağlam oldun.
Söz konusu segmanı garanti kapsamında yaptılar. Hepsinin ellerine sağlık olsun.
2- Scarabeo 200 ie scooter ile ilgili olarak şöyle bir ihtiyaç hissediyorum, bu scooterde olması lazım gelen tek eksik yönü el freni mandalının bulunmamasıdır.
El freni mandalının eksikliğini çok hissediyorum, bana sıkça lazım oluyor. Motosikleti faal kullanan arkadaşlarda aynı ihtiyacı hissedecektir.
Bunların haricinde motorlar alakalı yaşadığım bir sorunum yok ve 9750 km civarlarındayım, günlük 60 km yapıyor yaklaşık.
Şuna da dikkat etmek gerekir, motorsikletten beklentileriniz nelerdir, eğer uzun yolda keyifli sürüş yapmak ve bu rahatlığı sürekli yaşamak, sıkışık trafiğe de az giriyorsanız, maxi scooter daha fazla sürüş konforu verecektir.
Şunu da ifade edeyim, insan motor kullandıkça daha fazla güç ve daha fazla konfor arıyor, bundan sonra motorumu değiştirdiğimde daha fazla da yakıyor olsa bir maxi scooter tercihim olacaktır.
Güç, serilik, sürat (bu tür scooterlerde 100km/h geçememek gerekir, ancak otobanlarda sıkışmalarda gerekli olduğunda ani hızlanmalar için 110-120 km/h süratlere çıkılabilir), az yakıt tüketimi bakımından en fazla tercih edilebilecek scooter türüdür.
Bunun dışında yaşadığım bir sıkıntım olmadı, ama yaşayan varsa duymak ve değerlendirmek isterim. Belki de söz konusu sorunla şimdilik karşılaşmamış da olabilirim.
Kazasız, keyifli sürüşler diliyorum.
arkadaşlar garip ama tuhaf bir noktaya parmak basmak istedim. tamamen kendi merakım, siz beo kullanıcılarınında açık yüreklilikle bu konuya dürüstce cevap yazacağını düşünüyorum. (ben kendi adıma öyle yapacağım)
bazılarının biliyordur bir önceki motorum aprilia sportcity 250ie (2009) du son derece memnundum 9bin km de aldım 20bin km de siteden bir arkadaşımıza sattım kendisinde çok memnun. satmaya kalkışma nedenim çok beğendiğim ve nadir ilana düşen türkiyeye 6 adet gelmiş olan scarabeo500 (2009) almaktı ama ben yetişemeden malesef satıldı.. motoru satmayı kafaya koymuşken, bende daha önceden bildiğim ve beğendiğim scarabeo 200i sıfır almaya karar verdim ve 31mayıs 2013 de sıfır bir beo aldım. scarabeo 2012 ve 2013 modellerini daha önceden test etmiştim. hatta alan arkadaşlara bizzat ben teşvik ve yönlendirmede bulunmuştum. 2012 model alan arkadaş çok memnundu ama gaza gelip sattı, honda sh300 aldı ama halen beo 200 ün yeri başkaydı diyor.. (benim beo ya bindi 2013 lerin selesini bozmuşlar dedi beğenmedi haklıda)
gelelim esas konuya.
bir arkadaşımın bir iddası, aslında haksızda sayılmaz.
scarabeo 200 lerin ilanlarına baktığımız zaman (son 2 yıldır) genelde çok düşük km lerde (1000km altı) ilanlar var, sıfır alınıp daha rodajı bitmeden bazı sebebleri bahane edip satılan ilanlar çok sayıda, zaten bu tür ilanlarda fazla durmadan hemen alıcısını buluyor. (1000-5000 km ler arasını saymıyorum bile..)
kendi iddasına göre scarabeo yu satın alanlar tarafından hayal kırıklığına uğrandığını ya da bazı fabrikasyon sorunları olduğu için hemen rodajda satışa çıkartılıyor olmasını gerekçe görüyor. genelde çok tutmuş bir model olan beo 200ie nin sorunsuz olarak bilinmesinin sebebinin kullanıcılarının motorlarını forumlarda ve buluşmalarda kötülememesi ve genelde km uzamadan elden çıkartma yöntemini seçmeleriymiş.
bu iddada bulunan arkdaşım kendiside benim yönlendirmem ve aracılığımla 2013 nisan ayında sıfır bir beo aldı, garip bir sorun nedeni ile şu anda motorunu kullanmıyor. çünkü bu sorun sebebi yüzünden kaza yaptı. bu sorun çözüldüğü zaman ,kendi izni dahilinde nedenini buradan herkesle paylaşacağım. kendisi motorun o parayı asla hak etmediğini ve daha önce test etme imkanım olsaydı asla almazdım diyor. lütfen sorunun sebebi için ısrar etmeyinin zamanı geldiğinde ben yazacağım. (hiç birinizin aklına gelmeyecek bir sebeb) (o kaza yaptıktan sonra bende sıfır beo aldım, emin olmadığım hiç bir motoru almam aldırmam)
satan yada halen kullanan arkadaşlar! bu konu sizlere bir soru olsun!
satmaktan korktuğunuz yada kendi grurunuza yediremediğiniz için scarabeo nuzda karşılaşıp sizi memnun etmeyen, hatta size motorunuz satmayı düşündüren ama söyleyemediğini bir probleminiz var mı, oldu mu?
ben kendi adıma scarabeo ile 1200km geldim son derece memnunum. bunu bilerek aldım.
zaten ilk izlenimlerimi geçtiğimiz sayfalarda sportcity karşılaştırması ile yazmıştım. onlar halen geçerlidir.
ne markalarda ne sorunlar yaşandı, forumun eskileri çok iyi bilir yanan kitlenen motorlar markalar oldu. sonuçta hepsi kul yapısı. bir motora kronik sorunlar varsa bu mutlaka bir yerden patlak verip bir şekilde isyanın dili olur! kimse sahinden.com da bu sorunu dillendirmez ama forumlarda tartişma konuları mutlaka olur. (4/4 lük tek motor vardır oda honda c90 super cub)