Aprilia Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar, elimde aşağıdaki linkteki brandadan bir tane var. Sipariş etmiş bulundum, eski motorumun ki uyunca bunu hiç açmadan elimde kaldı. İade etme süresi de geçtiği için iade edemedim. Bana kargosuyla beraber 81.-TL'ye geldi. İsteyen olursa kargo dahil 65.-TL'ye gönderebilirim.
http://www.modacar.com.tr/urun/modacar-aprilla-scarabeo-200-cantali-ozel-branda-75a016.aspx
Botm75a001.jpg

Herkesin dikkatini cekiyor motor masallah.
Az once isikta yanima gelen gilera runner li eleman baya bi suzdukten sonra "abi ne marka bu?" Dedi. Aprilia deyince "kac cc","ne yakiyor" sorulari geldi. Benimki 23 kurus yakiyor valla benzin canavari dedi.

cahilliğime verin.
lastikleri tubeless mi ? orjinalleri nasıl. citygrip falan uyar mı ?
saygılar

Ben yaz kis bindigim icin lastiklerin michelin olmasi buyuk arti idi benim icin motora karar verirken.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
arkadaşlar artık model marka konuları ana sayfada up topic olmuyor farkındamısınız_

Valla forumda nerede olduğu önemli değil.
Önemli olan motordan memnuniyetim.
Bu arada amortisörler fabrika ayarı çok rahat yolda. (85kg'ım) 2 kişi binince ayarlamak zoruma gidiyor. Bence pek pratik değil.

Merhabalar arkadaşlar,
Neşeniz bol olsun.

Scarabeo 200 ie scootere ön bagaj takmak istiyorum. Scarabeo 200 ie için üretilmiş ön bagaj yok, ancak vespa scooterlere takılan ön bagajı Scarabeo 200 ie scooterine monte eden var mı?
Acaba uyar mı, bu konuda deneyimi olan var mı?

Monte etmek istediğim ön bagaj aşağıdadır.
6028_buyuk.jpg

Kazasız, keyifli sürüşler diliyorum.

Motosikleti
Merhabalar arkadaşlar,
Neşeniz bol olsun.

Scarabeo 200 ie scootere ön bagaj takmak istiyorum. Scarabeo 200 ie için üretilmiş ön bagaj yok, ancak vespa scooterlere takılan ön bagajı Scarabeo 200 ie scooterine monte eden var mı?
Acaba uyar mı, bu konuda deneyimi olan var mı?

Monte etmek istediğim ön bagaj aşağıdadır.
http://www.motobakkal.com/images/products/00/60/28/6028_buyuk.jpg

olsa güzel olur ama direk şaseye bağlanması lazım. yoksa sadece süs olur.

Motosikleti
bugün yetkili serviste 1000 bakımını yaptırdım, daha önce bu bilgileri yazmam isteyen arkadaşlar olmuştu.

yağ motul 5100 10w-40

orjinal yağ filtresi

motul 75-90 şanzuman yağı

cvt kapak filtre içi temizliği

antifriz ekleme

genel bakım

80tl.

bu arada nedense şanzumandan eksik ve kötü bir yağ çıktı! motul şanzuman yağı eklediğimizde gördük ki şanzuman boşluğu azaldı.

Dün motostopizmir'de motorumun 3000 bakımını yaptırdım.Motor ve şanzıman yağı değiştirildi ayrıca varyatör temizliği yapıldı.15w50 motor yağı kondu.Soma'ya dönerken Aliağa'da bulunan Tolga Korkut(TOLME) kardeşimin yanına uğrayıp kendisi ile tanıştım.Dünya güzeli bir insan,sanki kırk yıldır onu tanıyormuşum gibi sohbet ettik.Biliyorsunuz daha scarabeoyu görmeden bize bu motoru samimi anlatımlarıyla sevdiren insan.Servisten yeni çıkmış olmama rağmen onun motorumu okeylemesi benim için önemliydi.Motorla turladıktan sonra okeyi aldım ve çok beğendi.İnanın servis beni bu kadar rahatlatamadı.Teşekkürler TOLME...

Motosikleti
Dün motostopizmir'de motorumun 3000 bakımını yaptırdım.Motor ve şanzıman yağı değiştirildi ayrıca varyatör temizliği yapıldı.15w50 motor yağı kondu.Soma'ya dönerken Aliağa'da bulunan Tolga Korkut(TOLME) kardeşimin yanına uğrayıp kendisi ile tanıştım.Dünya güzeli bir insan,sanki kırk yıldır onu tanıyormuşum gibi sohbet ettik.Biliyorsunuz daha scarabeoyu görmeden bize bu motoru samimi anlatımlarıyla sevdiren insan.Servisten yeni çıkmış olmama rağmen onun motorumu okeylemesi benim için önemliydi.Motorla turladıktan sonra okeyi aldım ve çok beğendi.İnanın servis beni bu kadar rahatlatamadı.Teşekkürler TOLME...

tolga abi ile hiç yüz yüze görüşemedik teleonda ve buradan görüştük gerçekten doğru, onunla ilgili hislerinize katılıyorum

bu arada keşke 15w-50 yağ koymasaydınız. motorumuzun kulladığı yağ 10w-40 dır

Mustafa kardeşim yağ konusunda bende senin gibi düşünüyorum.Servise motoru almaya döndüğümüzde 15w50 yağ koyduklarını söylediler yapacak birşey yoktu.Depolarındaki yağ o demek ki!Bence afrika sıcaklarına göre kalın bir yağ:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:18 ----------

Arkadaşlar birşey daha soracağım benzini 97 mi yoksa 95 oktan mı kullanıyorsunuz?

ilk 149 km sonunda depoyu doldurdum 31 TL benzin aldı. Yani 6,55 lt.
100km'de 4.4 lt yakmışım. sadece 30km'si şehirdışı gerisi şehiriçi çok kısa mesafelerdi kullanım.

Bu arada motorda en çok şikayetçi olduğum konular:
1- koltuk altı bagajı kullanımdan sonra fırın gibi maşallah. Kaskı koyup tekrar kısa süre sonra takınca iyi pişiriyor.
2- 15km kullanımdan sonra anahtarı çıkardığımda resmen elimi yakacak kadar sıcaktı anahtarın ucu.

Motosikleti
100km'de 4.4 lt yakmışım. sadece 30km'si şehirdışı gerisi şehiriçi çok kısa mesafelerdi kullanım.

1- koltuk altı bagajı kullanımdan sonra fırın gibi maşallah. Kaskı koyup tekrar kısa süre sonra takınca iyi pişiriyor.
2- 15km kullanımdan sonra anahtarı çıkardığımda resmen elimi yakacak kadar sıcaktı anahtarın ucu.

ciddimisin? heralde scarabeo tarihinin en rekor yakıtı olmuş bence hesapta bir hata var.. motorunuz kaç km de?

235km gittim fulledim . durum aynen bu

9kbu.jpg

hepsi şehir içi

ciddimisin? heralde scarabeo tarihinin en rekor yakıtı olmuş bence hesapta bir hata var.. motorunuz kaç km de?

235km gittim fulledim . durum aynen bu

http://img153.imageshack.us/img153/3359/9kbu.jpg

hepsi şehir içi

Yeniden Merhabalar arkadaşlar,
Neşeniz bol olsun.

Scarabeo 200 ie sınıfının en iktisatlı scooteridir.
Kullanıcıdan dolayı da yakıt farkedebilir, ancak bu denli de fark olmaması gerekir. Acaba scooteri kullanırken mandalı "Sport" modunda mı kullanıyorsunuz?

"satoyama" arkadaşımızın benzin fişinden de 100km/3 yakmış.
Bende yakıt fişlerimi saklıyor ve not tutuyorum.
Aşağıda da rapor kayıtlarımı görebilirsiniz.

Yakıt İkmal Tarihi: 24.05.2013
Scooter Model: Aprilia Scarabeo 200 ie
Tüketilen Yakıt Miktarı: 6 Lt
Katedilen Yol: 213 km
Tek Sürücülü
Eco modunda kullandım
Hız: Maksimum 100km/h
Yakıt: Shell kullanıyorum.
Sonuç: 100 kilometrede 2.81 Lt yakıt tüketmiş.

Yakıt İkmal Tarihi: 27.05.2013
Katedilen Yol: 201 km
Tek Sürücülü
Yol: Şehir içi + Otoban
Eco modunda kullandım
Hız: Maksimum 110km/h
Sonuç: 100 kilometrede 2.98 Lt yakıt tüketmiş.

Yakıt İkmal Tarihi: 31.05.2013
Katedilen Yol: 202 km
Tek Sürücülü
Eco modunda kullandım
Hız: Maksimum 110km/h
Sonuç: 100 kilometrede 2.97 Lt yakıt tüketmiş.

Yakıt İkmal Tarihi: 05.06.2013
Katedilen Yol: 209 km
Tek Sürücülü
Eco modunda kullandım
Hız: Maksimum 100km/h
Sonuç: 100 kilometrede 2.87 Lt yakıt tüketmiş.

Yakıt İkmal Tarihi: 11.06.2013
Katedilen Yol: 200 km
Tek Sürücülü
Eco modunda kullandım
Hız: Maksimum 115 km/h
Yakıt: Shell
Sonuç: 100 kilometrede 3 Lt yakıt tüketmiş.

Yakıt İkmal Tarihi: 14.06.2013
Katedilen Yol: 203 km
Tek Sürücülü
Eco modunda kullandım
Hız: Maksimum 110 km/h
Yakıt: Shell
Sonuç: 100 kilometrede 2,95 Lt yakıt tüketmiş.

Keyifli, kazasız sürüşler diliyorum.

Valla ciddiyim. Fiş de duruyor. ilk 149 km olduğundan ve sürekli 1-2 km kısa mesafe gidip geldiğimden olabilir.
Sport mode kullanmıyorum.
daha sonraki fullemeleri de ölçeceğim.
Diğer ısınma konularında ne diyorsunuz?

Valla ciddiyim. Fiş de duruyor. ilk 149 km olduğundan ve sürekli 1-2 km kısa mesafe gidip geldiğimden olabilir.
Sport mode kullanmıyorum.
daha sonraki fullemeleri de ölçeceğim.
Diğer ısınma konularında ne diyorsunuz?

Yeniden Merhabalar Dentist79,
Neşen bol olsun.

1. madde kışın soğuk havalarda faydası var :)
Şaka bir yana ancak koltuk altı tam kask almadığından kask yerleştiremiyorum. Eğer yarım kask kullanıyor ve koltuk altına yerleştiriyorsan, elbette sıcak kask kullanma durumunda kalırsın. Zira koltuk altına öteberi koyuyorum, sıcak olduğunu farkediyorum. Kaldı ki kask koyup motorla sürüş yaptıktan sonra motor ısındıkça kaskta sıcaklık artacak bir de kafaya bu sıcaklıkta takınca ısınmadan dolayı şikayetçi olmuş olabilirsin. Aklıma geldi söylemeden edemeyeceğim, eğer ikinci kask olarak kullanılmıyorsa, kaskı scooter sürerken kullanalım, sonradan pişmanlık fayda vermez.

2. Kontak anahtarın ısınması da çok tuhaf bir durum hele de eli yakacak kadar olması anormal.
Günde 60 km yol yapıyorum ancak kontak anahtarı çıkardığımda söz konusu sıcaklığı hissetmedim, eli yakacak denli sıcak olsaydı farkederdim. Özellikle de bu akşam da dikkat edeceğim, söz konusu el yakacak kadar sıcaklık oluşuyor mu diye!

Bu arada scooter kaç km'de?
Hatta bir hafta sonu gezilerimize katılabilirsin, orada da rahatsız olduğun konuları ve yakıt tüketimini teyit edebilirsin.

150 km'deyim. Kaskı muhakkak takıyorum. Bahsettiğim durum kullanımdan sonra kaskı bagaja koyduğumda ısınmasından dolayı kısa süre sonra tekrar kullanınca sıcak kaskı başıma geçirmek zorunda kalmam.
Olmazsa bi gideyim anahtarın ısınması konusunda servise.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:38 ----------

Bilmiyorum. Sizin ilk km'lerde sarfiyat nasıldı?

Motosikleti
koltuk altı ısınma durumu gayet normal! scarabeolarda sele altı contası çok muntazam yapılmış sele hiç hava almıyor ve motora çok yakın haliyle hararetli bir motor olduğu için yaz aylarında baya ısınıyor sele altı.

anahtar ısınmasıda normal, benim eski sportcity de ısınırdı. radyatörümüz ön göğüste oluğu için anahtar tertibatı hemen arkasında haliyle metaller ısıyı iletiyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar