Hayat gezince güzel -9- 2.bölüm

GEZİMİN DEVAMI 2. BÖLÜM
Saat 14:55, feribotla ecabata geçiyorum ,çanakkaleden- gökçeadaya- kabatepe aktarmalı motor ve ben 6 tl ücret ödüyorum
bhrw.jpg

doi6.jpg

kpag.jpg

ekil.jpg

u45h.jpg

gplm.jpg

9vqn.jpg

8ne5.jpg

n5um.jpg

oyte.jpg

oous.jpg

Bu yoldan kabatepe limanına ulaşıyorum
qbya.jpg

vke4.jpg

swub.jpg

wxbr.jpg

70x1.jpg

gf4.jpg

a5nc.jpg

kglo.jpg

j6bb.jpg

Ne manzara ama,sağım solum çam ağaçları ile dolu temiz hava insanı biraz çarpıyor
1e1d.jpg

Burayı daha önce gezdiğim için zaman kaybetmeden limana sürüyorum
ao1b.jpg

85hr.jpg

c36p.jpg

tb2q.jpg

5agp.jpg

Kabatepe limanına geldim ,saat 17:00 de hareket edecekmiş Gökçeada feribotu
8hl.jpg

71ff.jpg

gjs7.jpg

limanda gezerken gözüme takılıyor ,köpekteki keyfe bak
2wm1.jpg

zfil.jpg

Bunlarda limanın yavru köpekleri
5vs6.jpg

fa9w.jpg

r808.jpg

yt0x.jpg

kut7.jpg

Gökçeada feribotuna piniyorum
467r.jpg

ikz2.jpg

bncx.jpg

Feribot eskiden 19 yıl önce böyle değildi,şimdi yenilenmiş,3-4 yıl önce Norveç ten satın alınmış,yolculardan beğenende var ,beğenmeyende var. Ama eskisinde baya hızlı
f3is.jpg

2f8g.jpg

foyh.jpg

Ve sonunda hedef göründü, 16 ay askerlik yaptığım ada’ya yaklaşıyorum,hava şartları müsaade ederse geçmiş anılarımı tekrar yaşamak ve özlem gidermek istiyorum
8p0p.jpg

6umu.jpg

lff1.jpg

Kazasız bir şekilde gökçeada’ya ulaşıyorum saat 18:45 ve çok yorgunum, 12 -13 saattir yollardayım
0nc1.jpg

8b0.JPG

lvae.jpg

Kuzu limanı plajın daki kafeteryanın sahibinden izin alarak çadırımı kuruyor ve dinlenmeye geçiyorum
9x1d.jpg

py5c.jpg

jcdm.jpg

sabah oluyor, 9 haziran Pazar 2013 saat 06:55, akşam erken yatınca sabah erken kalkıyorum
1jod.jpg

ilk gördüğüm me birbakın hele, koyunlar ,koyunlar ama bunlar adanın sahipsiz vahşi hayatı yaşayan sakinleri,eminim yollarda bunlardan çok göreceğim koyun ve keçileri

8i4.jpg

Bu demek oluyorki, yollada çok dikkatli olmak gerekiyor

cgsj.jpg

dttc.jpg

4lq.jpg

romw.jpg

İlk durak Kaleköy adanın en hareketli küyü,görünen resimde eski bir kilise galiba

n5f9.jpg

ccqr.jpg

7egi.jpg

Kaleköy balıkçı barınağı, buralar hiç değişmemiş

i1s6.jpg

Eşyalarımı yağmur yağarsa diye naylon ile sarmıştım
wxrl.jpg

02zh.jpg

Deniz kestanesi hala var buralarda ,buralarda askerken 5 km re koşup burada kaleköyde denize girer yüzerdik 1 saat süremiz olurdu ve bazı arkadaşların ayağına batardı bu denizkestaneleri
d3od.jpg

dwqt.jpg

qyde.jpg

Kaleköyün adını aldığı kale, karşıdan bir görünüm

4e4s.jpg

6w2c.jpg

Bunlar sahipsiz değil ,diğer koyun ve keçiler gibi
sm0t.jpg

Kim bilir kaç model bu hurda
s7l6.jpg

Ne manzara ama,ölürmü lan burada yaşayan insan diyesim geliyor hani

b1nz.jpg

o5au.jpg

Karşıda görünen yer hava alanı ,eskiden daha küçüktü şimdilerde büyütme çalışması yapmışlar

kad9.jpg

h8sq.jpg

86vd.jpg

Rumlardan kalma tarihi çeşme

6p6d.jpg

878b.jpg

vpf6.jpg

Burasıda bir kilise artık kullanılmıyormuş

66dy.jpg

viu.JPG

Mustafanın yeri burada kahvaltı salonuvar ,ben çay içtim çay 1 tl

itgu.jpg

58ar.jpg

9kzo.jpg

İyi resim çekmişim değimli

xwj.JPG

Arkamdaki manzarada Gökçeada merkezi var

1oeo.jpg

9n6b.jpg

Kaleye doğru çıkıyorum ama taş evleri görünce hemen bir kare alıyorum

i38l.jpg

5qpo.jpg

764.JPG

Kale surundaki ilginç doğal taş
9oq.JPG

Kale surları arasında dolaşıyorum, ve çok yüksek biryer

dn1m.jpg

v7at.jpg

b7xb.jpg

1ufv.jpg

o07t.jpg

8l99.jpg

9s76.jpg

p5s3.jpg

iv8u.jpg

lu8c.jpg

1vsp.jpg

nbqa.jpg

Kaleden inerken gözüme takılan maket yel değirmeni

a7qb.jpg

Doğası çok harika
s4lw.jpg

İlçe merkezine giderken askerliğimi yaptığım kışlanın önünden geçiyorum karşıda görünen bina, benim koğuşumdu bir zamanlar, izin vereceklerini bilsem içeriye girmeyi çok isterdim

g3cz.jpg

zdv1.jpg

x219.jpg

Gökçeadanın doğası bir harika niyemi? her yerde doğal kekik yetişiyorda ondan

78qs.jpg

y9my.jpg

co0m.jpg

zcvs.jpg

Aydıncık koyuna gidiyorum,diğer adı kefaloz ,orada benim askerlik dönemimde uzm.çvş olan
Bağlantımızı hiç koparmadığımız Mehmet şahin var,19 yıl sonra tekrar görüşeceğiz

bg7w.jpg

znil.jpg

dw0u.jpg

fysi.jpg

xbu3.jpg

Aydıncık koyu , burada rüzgar sörfü de yapıyorlar

bm4b.jpg

hwlf.jpg

bir ara gezerken martılar bana doğru dalış yapıyorlar ,sebebi ise yavrularının olduğu bölgeye yaklaşmışım

h44a.jpg

Yolda, adanın kuze yine doğru giderken bir kulübe görüyor ve ne olduğunu merak edip içine bakıyorum ve bir kilise daha ama etrafta hiç ev yok insan yok
zt6q.jpg

ly6r.jpg

nsb3.jpg

Doğal hayatı yaşayan yılkı atları, adada kaçacak yer yok,hem niye kaçsınlarki! onlara insanlardan başka, saldıracak yırtıcı hayvan bile yok

h3c.jpg

ygr8.jpg

qsfw.jpg

p7dl.jpg

İşte yol kenarında bir keçi daha

26hl.jpg

Ölmüş ve kurumaya yüz tutmuş adanın meşhur kör yılanı boyları 50-60 cm civarı

s97a.jpg

kg9r.jpg

z6hv.jpg

cpea.jpg

burasıda adanın uğurlu köyü sahili hiç kimseler yok. 4-5 km sahil ama kimse yok

0gsm.jpg

Limanda mendireğin yanındaki deniz suyu birikintisi ve yavru balıklar

o35g.jpg

8kxe.jpg

em5c.jpg

obe1.jpg

Uğurlu köyü göleti,bu adada su sıkıntısı yok, burada 5 tane gölet var

up6j.jpg

z3ob.jpg

ypja.jpg

kpdf.jpg

lmd6.jpg

Tiripot olmasaydı bunca resim nasıl çekilirdi acaba.

6nt.jpg

5xb.JPG

yzqz.jpg

1v0k.jpg

vi8t.jpg

Burasıda adanın seyir tepesi çok güzel manzarası var

y74v.jpg

sijh.jpg

Oh be nihayet bir cami-mescit de görebildim ,şaka diyorum şaka, adanın birçok yerinde camii var
ua54.jpg

Burası dereköy ,ada Lozan anlaşmasında türkiye’ye geçtiğinde burası türkiye’nin en büyük köyü imiş ama şimdi çok az kişi yaşıyor

47o.jpg

sgy4.jpg

lrrs.jpg

mpul.jpg

Tarihi rum çamaşırhanesi imiş

lded.jpg

ikq3.jpg

8s87.jpg

Hep canlısı yok ölüsüde çıkıyor keçilerin karşıma

7m9g.jpg

rxvm.jpg

rxvm.jpg

ygsy.jpg

DSİ nin buradaki enbüyük göleti ,duyduğuma göre burada çok büyük sazan balıkları varmış
Nedenmi .kimse göl balığı yemiyormuş etraf deniz olunca!

5a2.JPG

g421.jpg

ob4g.jpg

Yumurtadan köfteci ,değişik bir görsel

fwz4.jpg

Ve ben askerken, uzm.çvş’um olan mehmet şahin 96 yılında uzmanlığı bırakıp ticarete atılmış
İlçe merkezinde bir marketi ve bulunduğu mahallenin muhtarı olmuş
Aydıncık koyunda da burayı işletiyormuş, sağolsun beni hiç unutmamış ,inanın ilgi alaka 10 numaraydı.
ov55.jpg

we78.jpg

3cu2.jpg

8mzy.jpg

Bu tesis Mehmet şahinin işyeri adı PUSULA

c1um.jpg

uctt.jpg

t7st.jpg

ax99.jpg

İşletmeden bazı kareler

oz1w.jpg

Gezerken insan ne kadar çok acıkıyormuş,az daha ölecem sandım açlıktan,buradan tekrar teşekkür ediyorum Mehmet şahin abime ilgi ve alakasından dolayı

3k5y.jpg

Aydıncık koyuna kuruyorum çadırı, burada iki gece kalıyorum
8sko.jpg

n8nr.jpg

n8nr.jpg

dgjj.jpg

9omx.jpg

ft8g.jpg

t6io.jpg

0k1b.jpg

2v8r.jpg

fxjk.jpg

2msy.jpg

Özlem gidermek adına doğru askeri kışlaya 5. komando alayına, nizamiyedeki nöbetçi uzm.çvş a soruyorum ben burada 94-95 yıllarında askerlik yaptım,içeriyegirip gezme imkanı varmı diye,olmaz izin veremeyiz diyor,peki kim izin verir diyorum, ancak alay komutanı izin verirse olur diyor,bende cep telefonun dan santralden alay komutanı habercisine ulaşıyorum derdimi anlatıyorum oda komutana haber verip beni telefonla görüştürüyor ALLAHtan işte komutan izin veryor ,yanıma bir asker takıyorlar onunla beraber alayın her yerini geziyorum ,telefonumu ve kameramı aldılar foto çekemedim ancak nizamiyeden görüntü var, buradan alay komutanı ALBAY TANER KILIǒa teşekkürlerimi sunuyorum ,güzel bir duygu ve anılarımı tazeledim

u5kc.jpg

2e74.jpg

Yolda giderken yeni ezilmiş bir yılanla karşılaşıyorum 1-1.5 m civarında idi

qxpn.jpg

d44k.jpg

t84m.jpg

w8l6.jpg

rx86.jpg

84q1.jpg

2v58.jpg

mc4z.jpg

r24q.jpg

l3ha.jpg

1uay.jpg

ijl.jpg

xywc.jpg

qqd5.jpg

0dy7.jpg

lv6a.jpg

Burasıda aydıncık göleti ,dedimya burada tatlı su bol

axoo.jpg

fmwn.jpg

koz.JPG

zon9.jpg

sk9p.jpg

Bu son gecem adada ,sabah yola çıkıyorum

wat4.jpg

xksa.jpg

Güneş doğuyor feribot 07:00 de hareket edecek

woml.jpg

i4aw.jpg

kmda.jpg

Ve elveda Gökçeada ,elveda diyorum çünki burada askerlik yaptım,bazen düşünüyorum askerliğim çok güzel geçmeseydi acaba buraya gelirmiydim,ben burada izin bile kullanmadım ve askerlik dönemimde ada nın heryerini gezmiş ve çok güzel günler geçirmiştim ,buradan sesleniyorum eğer doğal güzelliği bozulmamış bir yer görmek isterseniz,gökçeadaya mutlaka gidin tavsiyem olur!!!

gerçekten harikaydı.sanki bende oraları dolaştım geldim. keyifle takip ettim.ALLAH kaza bela vermesin.

Mesut hocam çoook teşekkür ederim, hem anılarını hem harika resimlerini bizimle paylaştığın için...

teşekkürler okan bey

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:19 ----------

Mesut hocam çoook teşekkür ederim, hem anılarını hem harika resimlerini bizimle paylaştığın için...

ben gezmeyi seviyorum muzaffer bey, yaşım 40, bundan sonra daha ne kadar gezebilirsem,ALLAH sağlik verdiği sürece gezerim inşallah,bu değerli yorumların için ayrıca teşekkür ederim,HAYAT GERÇEKTEN GEZİNCE GÜZEL . SAYGILAR...

Hocam harikasın bu arada kim bilir kaç model dediğin hurdayı araştırdım 1966 Model Jeep çıktı :p ne kadar çok yılan ölüsü görmüşsün ya Allahtanki ölüsünü görmüşüsün :wiinkk:

teşekkürler okan bey

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:19 ----------

ben gezmeyi seviyorum muzaffer bey, yaşım 40, bundan sonra daha ne kadar gezebilirsem,ALLAH sağlik verdiği sürece gezerim inşallah,bu değerli yorumların için ayrıca teşekkür ederim,HAYAT GERÇEKTEN GEZİNCE GÜZEL . SAYGILAR...

Hocam Rabbım hayırlı ömürler versin cümlemize de. Benim yaş 51 oldu dediğin gibi bundan sonra ne kadar olursa. Bugün saat 14:00 itibarı ile bir geziye çıkıyorum senin yakınından da geçecem nasip olursa bir çayını içerim...

Hocam Rabbım hayırlı ömürler versin cümlemize de. Benim yaş 51 oldu dediğin gibi bundan sonra ne kadar olursa. Bugün saat 14:00 itibarı ile bir geziye çıkıyorum senin yakınından da geçecem nasip olursa bir çayını içerim...

sayın muzaffer abim, tel:05366812198 eskişehire gelirsen beni bu numaradan ara hem tanışırız ,hem çay içer sohbet ederiz.beklerim

Hocam harikasın bu arada kim bilir kaç model dediğin hurdayı araştırdım 1966 Model Jeep çıktı :p ne kadar çok yılan ölüsü görmüşsün ya Allahtanki ölüsünü görmüşüsün :wiinkk:
gördüğüm ölü yılanların 2 tanesi eskimiş ölü yılanlardı,ama gökçeada daki yılanın birtanesi yeni ölmüştü ve hala hareket ediyordu,ve o hayvanı hiç sevmem beni hep ürkütmüştür.

Herşey o kadar ters gittiki, ne egeliye uğrayabildim nede sana.
canın sağolsun muzaffer bey,bir gün olur görüşürüz,ne demişler dağ dağa kavuşamaz ,ama insanla bir gün olur kavuşur. bir gün bir yerde veya yolda her hangi bir petrolde ,dinlenme tesisinde denk gelebiliriz.saygılar

mesut abi gezinin fotoğraflarına bakmak bile o kadar olağanüstüydü ki iç geçire gçire bi hal oldum allah kaza bela vermesin tekerin düz bassın her daim.. inşallah gökçeadayı gezmek bize de nasip olur...

mesut abi gezinin fotoğraflarına bakmak bile o kadar olağanüstüydü ki iç geçire gçire bi hal oldum allah kaza bela vermesin tekerin düz bassın her daim.. inşallah gökçeadayı gezmek bize de nasip olur...
dostum 2. sayfada bu gezinin 1.ve 3. bölümleride var onlarada birbak tavsiye ederim.saygılar

mesut hocam gezi ve anlatım harika,her ne kadar oraları gezmiş kadar olduysakta inşaallah oraları görmek bizede nasip olur..teşekkürler...

mesut hocam gezi ve anlatım harika,her ne kadar oraları gezmiş kadar olduysakta inşaallah oraları görmek bizede nasip olur..teşekkürler...
teşekkürler arkadaşım,2.sayfada bu gezinin 1. ve 3. bölümleri var onlarada bakarsan gezimin benim için önemini anlarsın ve ilgin için teşekkürler.

canın sağolsun muzaffer bey,bir gün olur görüşürüz,ne demişler dağ dağa kavuşamaz ,ama insanla bir gün olur kavuşur. bir gün bir yerde veya yolda her hangi bir petrolde ,dinlenme tesisinde denk gelebiliriz.saygılar
İnşallah görüşürüz..

On üzerinden on. Süper olmuş geziniz. Bende ramazan bayramı 1. günü gece yola çıkıcam Gökçeada'ya doğru. Klavuz gibi oldu fotolar. Gerçi orda rehperimiz var ama fotolar dahada iyi oldu. Teşekkürler paylaşımlarınız için. Allah kaza bela vermesin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar