Arkadaşlar pert hyo yoktur, bakımsız hyo vardır :queen: Geçenlerde bizim moto23 kulübünden bir abim 2006 hyosu ile mardin gezimize katıldı. Yolda yorulunca ben geçtim hyoya, benim makine 2012 5 bin km , abimizin ki 2006 10 bin km. Tabi kaçını 10 bin bilmiyorum kendisine orjinal diye satmışlar fakat silindiri sökülmüş belli, keçeler falan görünüyor artık nasıl bir keçe koymuşlarsa. Makinenin performansı 2012'ye çok yakın ancak frenleri, grenajları ve zincir felaket durumdaydı. Ön amortisörde patlaktı.
2 gün dükkana sokup adama ettikten sonra makine canavar gibi oldu. Eliniz anahtar tutuyorsa, birazda meraklıysanız motoru alıp adama edebilirsiniz. Yeterki makinesi ve elektrik aksamı sağlam olsun. Bu arada 1 hafta merkez yedek parçadan amortisör keçesi bekledim her aradığımda yarın gelicek oğlen gelicek diye oyaladılar. Bende sinirlendim amortisörü söktüm, keçesini elime alıp sanayi gittim. Birebir ölçülerde keçeyi 7,5 tl ye aldım taktım. Zinir artık ömrünü tamamlamış gergiyi sona kadar getirince bile yeterli gerginliğe zor geliyordu. 1 baklada zincirden eksilttim ayara geldi ancak zincir koptu kopacak yeni zincir siparişi verilmesi gerek. Debriyaj telini ve balataları değişmişler güyya, berbat bir kavrama vardı resmen sıfır balata kaçırıyordu. Ayrıca hala teli yağsız takan ustalar var hayret ediyorum. Debriyaja ayar verdikten sonra benim debriyajdan bile güzel kavramaya başladı

Uzun lafın kısası uğraşmayı seviyorsanız eski hyo alın yok ben anlamam sadece binerim diyorsanız ucuz diye eski motorlara bulaşmayın.