(Müzik Çalar) Küçük , USB-KARTLI Ses bombasını aküye bağlaya bilirmiyiz ?

Herkesin isteye bileceği bişeydir tahminimce , Motorda giderken müzik dinlemek piknikte gezilerde , dinlenirken , park halindeyken :)
Ama, Bağzı motorlarda fabrika çıkışlı müzik seti yok ..
Olsa nasıl olur güzel olur (bana göre) .

Ve gelelim işin aslına , Müzik seti bağlamak için ne yapmalıyız ?
Biraz Araştırdım ; USB-Hafıza Kartlı Teypler var , ama büyük yer kaplıyo görünüş bakımından zayıf kalıyor.
Diğer türlüde, Küçük Ses Bombası dedikleri cihaz var , küçük yer kaplıyo ve , Genel itibari ile güzel ses veriyor , Velakin gelelimki .
Güzel Ses Verdiği kadarı ilede şarjı gitmiyor.

Bu cihazları biraz daha araştırdım şarj halindeyken ses veriyor . Biz bu cihazı ; Motosikletimizin aküsüne bağlayamayızmı ? varmı öyle bi imkanımız ...

Yardımcı olursanız sevinirim abilerim kardeslerim ..

Olur tabi olmazmı. Kaç volt ile çalışıyorsa 12 voltluk olan akünü direnç yardımı ile düşürebilirsin.

geçen gün serkanADH13 nicli abimden mp3lü alarm seti aldım yurt dışından alacaktım fakat abimden almayı tercih ettim.
bugün aldım denedim çok süper bişe kumandadan ileri geri ses aç kapa alarm radyo mp3 microsd karttan 2 tane hoparlörden dinleyebiliyorsun.sesida baya yüksek çıkıyor.
reklam olmasın http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-paket-sistem-motosiklet-alarm-mp3-calar-radyolu-ses-sistemi-124689190/detay linkide koydum :) yol içinde aklıma fikir geldi.kaska 2 tane streo kulaklık aldım onunda linkibu http://www.aliexpress.com/snapshot/235735417.html önce kulaklıkları kaska monte edecem makinadan hoparlöre giden kablodan çıkış alıp bu kulaklıklara takacam yolda giderkende dinleyebileceğim ister mp3 ister radyo :)

Aküye DC~AC inverter bağlayarak 220V AC (Evlerde kullandığımız şebeke gerilimi) bile elde edebilirsin. Ama aküyü sünger gibi içer.

Hocam verdiğin ilk link gayet sağlıklı bir ekipman gibi duruyor peki , sesi nasıl ? aküye bağlaya biliyormuyuz tam açıklarsan sevinirim :)

Hocam verdiğin ilk link gayet sağlıklı bir ekipman gibi duruyor peki , sesi nasıl ? aküye bağlaya biliyormuyuz tam açıklarsan sevinirim :)

malesef motorum olmadığı için bağlayamadım :(
12 v adaptör ile çalıştırdım.sesi yüksek çıkıyor kamp ortamı falan olsa çok şekil olur :)
radyosu ise kaliteli radyo gibi tüm kanlları çekiyor
usb ve micro card ile de müzik dinleyebiliyorsun.
kumandası ile bütün konrolu yapabiliyorsun
alarmı 125db odanın içinde bi bastım kendimi dışarı zor attım :)
aldığım kulaklılarıda yolda telefondan müzük dinlerim diye almıştım ama bu üründe elime geçince aklımda birden ampul yandı :) bu kulaklığa bundan hat çeksem gerekli soketleri taksam nasıl olur diye yarın bi elektrikçiye gidip yapacağım :D

Hocam verdiğin bilgi ve öneri çok yararlı teşekkür ederim :) peki bu müziği felan değiştirirken bu cihazı nereye koyarsak koyalım çekiyormu yoksa kumandayı Televizyon hesabı kumandayı onamı tutacagız ? :)

Hocam verdiğin bilgi ve öneri çok yararlı teşekkür ederim :) peki bu müziği felan değiştirirken bu cihazı nereye koyarsak koyalım çekiyormu yoksa kumandayı Televizyon hesabı kumandayı onamı tutacagız ? :)

motorda deneme şansım olmadı fakat 1 karış kadar yumuşak kablodan anteni var onun sayesinde açık alanda çeker zannediyorum.
araba alarm kumandası gibi evin içinde koridor ve odalardan 15 mt uzaktan çekti açık alan olsa 2 katı artar zannediyorum.yani ille makinayı görmesi gerekmiyor.

Teşekkürler hocam bilgilerin için , alma gönüllüsüyüm çabalamaktansa güzel bir sistem almak daha mantıklı ;)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Son bir aydır benimde merak ettiğim bir konuydu bu çok iyi geldi :cherry:

Bende bir tane almayı planlıyorum ama sonradan sesini beğenmezsem elimde kalır diye de korkmuyor değilim.Siz sesi gayet iyi diyorsunuz değil mi? Motorda,kafada kask varken? :silent:
Portatif müzik kutusunu bağlamıştım bunlardan henüz haberim yok iken,sesi gayet güzeldi ama şarj sorunu yüzünden çok sıkıntı çekiyordum,dayanamadı bozuldu zaten 4 defa batarya masrafı da cabası..

Benim bulduklarımda bunlardı http://www.motoraf.com/search/mp3 baştaki tex go 500 verdiğiniz link ile aynı neredeyse model olarak.

Ses kalitesine onay veriyorsanız bende verdiğiniz linkteki ürünü almayı planlıyorum :)

burçak ben beğendim fakat dediğin gibi motorla giderken kask kafanda orjinal hoparlör ile bişe duyamzsın gibime geliyor.ben yukarıda linkini verdiğim 2 tane stereo kulaklık aldım.onları kaska monte edip ucunada makinaya göre uç yaptıracam müzik dinleyeceğim zamanda kaska jak la giriş yapıp ister radyo ister mp3 dinleyeceğim.
böyle kamp ortamında veya yol kenarındada durduğun zman kendi hoparlörleri ile de çok müthiş ses veriyor.bağlantısıda kolay + - bağla devam et kesme biçme işlemi yok.
link ile aynı kişimi bilmiyorum ama serkanADH13 nikli serkan abiden aldım mt den iletişime geçip.

Onlar normal Şarj aleti (cep telefonu vb) ile şarj oluyordu veya 5 V usb şarjlarla.
Çakmaklık alabilirsin.
Onun ucunada Oto USB li çakmaklık şarj aleti veya direk şarj aletini (12V u 5 Volt a düşüren standart oto şarj aleti)
Bağlayabilirsin. Tabi + ucuna sigorta bağlamayı unutmayın.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Teşekkür ederim yeterince açıklayıcı :wiinkk: Sistem çok hoş benim sinyallerim de mavi gece tam bir uyum olur diye düşünüyorum :p Almaya karar verdim ,elime geçerse bu konu altından resim/video paylaşımı yaparım :flower:

Dostum o ufak hoparlörlerle ses alamassın. Sarjlı teypler oluyo onlar daha iyi kask + motor sesi duyulmaz ufacik hoparlörden

öyle hoparlörleri ön yüzü sana dönük yaparsan bundanda ses alacağını düşünüyorum ben öyle açığa koymayı düşünmediğim için bi yorum yapamamıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar