kamera neden ?
Ne olur ne olmaz. Ve Yolda insanın başına çok ilginç olaylar geliyor
kamera neden ?
Bir günde yapmayı planlıyorsan vazgeç.
uzun yol kullanımı fiziksel ve ruhi kondusyon gerektiriyor.
uzun yol olarak günlük daha önce 300 ve üzeri km leri yapmadığnı bir motorla 600 km lik o yolu yapmaya çalışmak büyük hatadır.
En iyi şartlarda yolu iki güne böl.
hayatla,yolla ve motorla inatlaşma..
her 1 saatte bir mola ver,en az yarım saat olsun,her molada en az yarım litre su iç ayrıca.
gereken birçok şey yazılmış benim gözümden kaçmış olabilir yazıldıysa afola yanında eğer artçı yada bir başka motorlu olacaksa senin için en büyük tehlikelerden biriside bu olacaktır
Yanlış anlamayın eleştirme babında söylemiyorumda yolculugu en iyi 10 saate bitirecegi düşünürsek ve yarım saate bir mola verme ihtiyacı düşünürsek arkadaşın yarım litre su içmesi demek oluyorki yol sonuna kadar 10 lt su içmesi gerekecek. 1 saate mola verirse eder 5lt su. Şahsen sususuzluk tabiki çok önemli fakat susuzlukmu daha fazla dikkati dagıtır yoksa tuvalet ihtiyacımı. ben eger yarım lt su içseydım 1 saate bir 20dk'da birde tuvalet ihtiyacı verirdim heleki şehir içinden geçiyorsa yandı gelde wc ara . rüzgar nedense benim hep tuvaletimi erken getirmiştir bu yüzden yola cıkarken kola cay su çok içmemeye önem gösteriyorum tabiki susuzda kalmayıncaya dek.
Yani arkadaşa gelirsek yarım lt su içeçem diye zorlama kendini sakın
Yolculuga gelirsek 600km az bir rakam fakat senin ve motorun için fazla.o motorda dişli lastik var fakat kimse titreşimin etkisinden söz etmemiş. Uzun yolda çok yorar seni 70 km hızda git git bitmez rüzgar çok yorar en sag şeritte kamyonlarla savaşırsın.
allah kolaylık versin..
---------- Post added at 02:38 ---------- Previous post was at 02:18 ----------
http://imageshack.us/a/img248/3299/cem9.jpg
Ozaman ben burda şimdi arkadaşımı arkadan takip ettigim için tehlikedemiyim ? Yada yanımda gelmesine izin verdigim için tehlikedemi oluyorum ?
Fermuar düzeni ve takip mesafesi diye birşey var. Tam tersi tehlikeli degil aksine diger bir motorlu arkadaşınla gidersen her yönden yararlı olacaktır. örnek = benzin bitmesi lastik patlaması motor arızası yada kaza anında ilk ambulansa haber verme yada ilk yardım yapmak gibi ve yanındaki arkadaşın öz güvenini artırır yola karşı. Daha birçok sayabilrim.