arkadaşlar ben göstergenin yanlış olduğundan şüphelendim. bir anda ne olduğunu anlamadan 100 km/sa hıza çıkması şüphelendirdi beni. nokia n9 ile gps hız testi yaptım. sabit 50 ile gittiğimde gps 46 gösteriyor. sabit 100 ile gittiğimde gps 91 gösteriyor. yani yaklaşık %10 luk bir fark var. bu da benim hafta sonu 170 e çıkmamın yalan olduğunu göstermiş oldu. aslında ben 154 falan yapmışımtabi n9'un gps inin %100 doğru olarak hızı gösterdiğini varsayıyorum burada. yürüdüğümde yarım metre hassasiyet ile gösteriyor yürüyüşü gps. doğruymuş gibi geldi bana.
ama işin garibi arkadaşımda inazuma var. onunla benim gösterge aynı gösteriyor. hatta diğer bir arkadaşta fiat marka bir araba var. onunla da aynı gösteriyor. eğer yanlış ise hem araba hem inazuma da yanlış demektir.
Bu şekilde ayarlayarak hem motorun olduğundan bir miktar daha uzun ömürlü görünmesini sağlamayı hem de olduğundan daha az yakıyormuş gibi göstermeyi amaçladıklarını düşünüyorum. Son hızı yüksek gösterip satışları arttırmak da cabası. Bu da benim komplo teorim