Mete Han Tronic® Yeni Nesil Şehir Şanzımanı :)

Baktım ortam gergin...makarasına bir fantaaaazimden sizlere bahsetmek istiyorum...::146::::155::

Arkadaşlar bildiğiniz üzere farklı tiplerde şanzımanlar var...Tiptronic (sıralı) şanzıman... Otomatikleştirilmiş Manuel Şanzımanlar Easytronic...Audinin geliştirdiği S-tronic...değişken oranlı Multıtronıc falan derken ben kendi geliştirdiğim şanzıman sistemimle olaya farklı bir boyut getirmek istiyorum...::zwink::::pokey::

Şimdi mesele şu 1.vitesden ve kalkışlardan hepimiz rahatsız oluyormuyuz...galiba evet...devrin o en devrik :p halinden nefret eden ve vitesli motosikletden vazgeçemeyen benim gibi kullanıcılar için hayalini kurduğum şanzıman sistemi sadece 1 vitesin otomatik olduğu ve debriyajı 2.vites ve sonrası için kullanabileceğim bir sistem olsaydı kalkışlarda CUP motorun rahatlığını ve sonrasında yine vitesli kullanmanın keyfini yaşardım...

şimdi sorum şu...bu teknik olarak imkansızmıdır...

neden bu şanzıman..çünkü şehir içinde yoğun trafikde biz düşük cc kullanıcıları için inanılmaz bir konfor olacak diye düşünüyorum..

600 lük veya 1000 lik makinam olsaydı da böyle bir şanzıman isterdim...düşünsene kalkışdaki ivmelenmeyi...drag gibi sert ve güçlü kalkar makina...ama sadece 1.vites ve kalkışlar için eziyeti önlemek maksat...

cruser makinan var dur kalkda pert oluyosun mesela...bu tip şanzımanla tüm vitesli makinalar rahat bir nefes almaz mı:cherry:

alın size çılgın bir proje...ulen bi capon mühendis yakalasam bahsedicem porojemden ama bir dahaki fuara artık...:queen::p

offf...herşeyi benmi düşünmek zorundayım ...:queen: ::xtongue:::146::

:) depraj tasını değiştirip bu amaç için üretilmiş taslardan taka bilirsin. içindeki bilyeler sayesinde hem otomatik şanjıman kullanmış oluyorsun istediğin anda da deprajı kullana biliyorsun. bilgisayara format atmasaydım bir kaç link koyabilirdim. :(
aynı eski pejo motosiklet deprajı gibi çalışıyor. bilyeleri var deviri görünce merkez kaç ile balataları sıkıştırıyor.

Motosikleti
BWS 100
metronic
abi seni takip ediyorum arada.
audi içinde kedi korkutma olayın fenaydı:cherry:
hala daha gülerim.

:) depraj tasını değiştirip bu amaç için üretilmiş taslardan taka bilirsin. içindeki bilyeler sayesinde hem otomatik şanjıman kullanmış oluyorsun istediğin anda da deprajı kullana biliyorsun. bilgisayara format atmasaydım bir kaç link koyabilirdim. :(

vayy reyizz...olmayacak iş değil diyorsun yani...:rendeer:

İbo Başkan aynen bende gülüyorum...:p

italyan sitelerinde bu olay için satılan hazır setler gördüm. hangi site hangi forum hatırlayamadım. kendi hafızamıda bilgisayara endekslediğimden formattan sonra bişi kalmadı. :)
ama kesin ve kesin hazırda oldugunu biliyorum . o gün için baktıgım bendeki motorlara tam uyumlu idi. cg 125- cg250

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:52 ----------

ama şimdilik ekonomi ve tatlı süzülüşler için bu var elimizde. :)
http://www.aliexpress.com/store/product/Motorcycle-speed-modification-pinion-fuel-economizer-CBF-OTR125-150-Glide-wheel-sprocket/922726_837570777.html

Amarigayı yeniden keşfetmeyelim aga var diyosun yani bu olay...:p

Şerefsizim ben bunu düşünmüştüm...:queen:

Nasıl bi yazıdır o 1 cümleyi okudum ötekini unuttum, İns yaparsın ben bişi anlamadım :)

Kocaeli İl Temsilcisi
seni en kısa zamanda kömürlüğüme davet edip konu üzerinde iştişahareye girişiyoruz , 2 aya kalmaz procen hazır ne işin var caponyalarda gel olm hele bi formül buluruz leyn :cherry: :p

yalnız bu karkaşada makara adı altında açtığın bu konu yemedi kanka , senden daha iyilerini gördük çık çık olmadı :) gülmekten yarıldığım konuların vardı ,:)

Ahada cbf üstadları yanyana geldi :):mrgreen:
capcaponlara deyimde, sizi engellemeye çalışsınlar. Yoksa ortaya fena birşey çıkacak. :mrgreen:

abi birde eklemeden edemeyeceğim. malüm her forumda bu cümleden kesin bir tane var. :jocolor:

söylüyorum: Cbf 150 ya da ybr 125 al abi. taş gibi motordur. :queen::queen:

Kocaeli İl Temsilcisi
Ahada cbf üstadları yanyana geldi :):mrgreen:
capcaponlara deyimde, sizi engellemeye çalışsınlar. Yoksa ortaya fena birşey çıkacak. :mrgreen:

abi birde eklemeden edemeyeceğim. malüm her forumda bu cümleden kesin bir tane var. :jocolor:

söylüyorum: Cbf 150 ya da ybr 125 al abi. taş gibi motordur. :queen::queen:

birde üstüne 2000 daha koycular var ...... :cherry: onlarında hakkını yemeyecen :)

PLC öğrenip 5 vites manuel şanzımanı robotize edip 5 vites otomatiğe çevireyim diyorum ama babam uğraştığına değmez diyor. Bide motosiklete uygun debriyajı çekip bırakacak vites kolunu itip çekecek "actuator" cihazları pek yok gibi. Ya harcadığı enerji ya da ebatı büyük gelir.

Kocaeli İl Temsilcisi
PLC öğrenip 5 vites manuel şanzımanı robotize edip 5 vites otomatiğe çevireyim diyorum ama babam uğraştığına değmez diyor. Bide motosiklete uygun debriyajı çekip bırakacak vites kolunu itip çekecek "actuator" cihazları pek yok gibi. Ya harcadığı enerji ya da ebatı büyük gelir.

birileri ciddi cidi proce üretiyormuş haberimiz yok :cherry: yav bas depriyaja tak vitese gerisini düşünme boşver dinle sen babanı :cherry: :p

bu nedir baktım ama anlamadım

ustam bu öyle bişi ki tadından yenmez. :)
bu aynen bisikletin arka dişlisi gibi çalışıyor. motora gaz verdiğinde tahrik var ama gazı kapattıgında yıgılma yok. :) akıp gidiyor motorcagız. özellikle yokuş aşağı gidişlerde çok tatlı.

ustam bu öyle bişi ki tadından yenmez. :)
bu aynen bisikletin arka dişlisi gibi çalışıyor. motora gaz verdiğinde tahrik var ama gazı kapattıgında yıgılma yok. :) akıp gidiyor motorcagız. özellikle yokuş aşağı gidişlerde çok tatlı.
Motor frenini iptal ediyo kısacası, ama dururken yine debriyaja basmak gerek.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
vites nedir ya!? eziyet başka bişey değil. ! şanzuman ve motor aynı yağdan yağlanıyor oldum olası sevmediğim bir durum (cub hariç)

vites nedir ya!? eziyet başka bişey değil. ! şanzuman ve motor aynı yağdan yağlanıyor oldum olası sevmediğim bir durum (cub hariç)
CVT'nin ara hızlanmaları çok kötü 250'lik scooter 150'lik vitesli kadar hızlanabiliyor ani gazlamalarda. Sabit oranlı otomatik şanzıman olursa kabulüm.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
CVT'nin ara hızlanmaları çok kötü 250'lik scooter 150'lik vitesli kadar hızlanabiliyor ani gazlamalarda. Sabit oranlı otomatik şanzıman olursa kabulüm.

herkes de aynı yanılgı var ama adam gibi bir 250cc scooter kullandığınız zaman "heee öyle değilmiş" diyorsunuz..

hadi benim scarabeo yu geçtim, sen istediğin 150cc vitesliyi getir aprilia sportcity 250ie ile avans vericem.. :mrgreen:

scooter eğer scooter ise hele birde italyan ise serilik zaten bilinen bir olgu. döküntü cvtler ile genelleme yapmayalım. gel gelelim bugün pcx125 bile bir çok 125cc den verimli çalışır daha güçlü ve daha ekonomiktir.

aynı şekilde sportcity ve scarabeo xcity xmax xevo muadili vitesli motorlardan daha verimlidir. şu vites ve debriyajın el altında olmayışı insanı bu yanılgıya mı düşünüyor diyim.. (gilere lara hiç gelmiyorum onlar hem yakıyor hem gidiyor)

bu tür muhabbetlerden uzak durmaya çalışırım fakat millet yanılgıya düşmesin diye yazdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar