Evet 400 km lik bir Bursa gezisi yaptık.60 Tl lik benzin almıştım motora.(Benzin almadan önce lamba yeni yanmıştı.)Gezinin bitimine 20 km kala tekrardan lamba yandı.Yani kaba taslak km de 150 krş yakmışım.
Ammaaaa yolculuk nasıl yapıldı onu yazayım.Yanımdaki arkadaşta 150 lik mondial vardı.haliyle beraber yolculuk yapabilmek için 80-90-100 km sınırlarının dışına çıkmadım.Sadece araç sollamalarda gaz açtım.Vites bile çoğu verde 5 yapamadım.3,4,5 aralığında kullandım.
Benim yakıt sarfiyatıma katılanda olur katılmayanda ama ben bunu yaşadım.Ya motorum çok sağlıklı yada benle alakalı bir durum.
Şehirlerarası yolda zaten tüketim 100km/3,5 Lt ama bazı sürücüler duyuyorum.5,6 Lt yaktıranlar var.Çok merak ediyorum nasıl başarıyorlar bunu, diyeceğim ama çok devirli ve yüksek süratlerde kullanılıyorsa evet yakar.
Öncelikle bu yazıyı sizi suçlamak için yazmadım lütfen yanlış anlamayasınız bunu en başından belirteyim de..:rendeer:
şimdi sakaryadaki akaryakıt fiyatına baktım,
en pahalısı 4.73 oda Moil de
En ucuzuda 4.70 oda Lukoilde,
http://www.benzinal.com/akaryakit-fiyatlari/sakarya/adapazari/kursunsuz-benzin
Biz en ucuzuna göre bir hesap yapalım bence,
Elimizde 60 liralık benzin olması gerekmekte,
Bu durumda 60/4.70=12,76lt benzinimiz var demek oluyor,
ve biz bu benzin ile 400km yol gitmemiz gerekmekte yanılmıyorsam,
peki bu kmde kaç lt benzine tekamül ediyor bir bakalım..
12,76/400= 0,0319lt yakması lazım
bunuda 100 ile çarpalım ki 100kmde ne yaktığımızı görelim..
3,19lt...
bunuda benzinin litresi ile çarparasak 100kmde ne yaktığımızı buluruz..
3,19*4,70= 14,993 yani yuvarlak 15tl diyelim..
bu durumda sizin söylediğiniz tutuyor lakin
benim aklım almıyor hani 3.5lt yakanlar var(şimdiye kadar şahit olamadım malesef) okudum ama bununda altına inen olduğunu 1.5 yıl f650 kullanmama rağmen gözümle görmeyi bıraktım ne duydum ne de işittim..
hocam siz o motoru katiyen satmayın,
Size söyleyebileceğim tek şey bu...
kazasız belasız sürüşler :king: