Hiç alışveriş yapmadım ebaydan 3 katı bir oran var kâr elde edilebilir. Benim gibi ebaydan alışveriş yapmayan tonla adam vardır.![]()
bence o paranın bir miktarını kendinizi geliştirmek için kurslara harcayın. 3D çizim kursu, dil kursu vb. aldığınız eğitim sonucu size verilecek sertifikalarlada bir iş arayın..
Cevaplar için çok teşekkür ederim. açıkçası bayii açmanın masraflı ve zor bir iş olcağını düşünmemiştim. Peki güvenilir bir motosiklet ustası bulsam. Bu parayla ufak bir dükkan açabilirmiyim ? Benim ufacık dükkandan milyarlar kazanıcam diye bir beklentim yok. Yaşım 25 ufakta olsa kendi işim olur artı yanımda çalışan ustadan işide öğrenirim.
Kardeşim esnaf olmak zordur. 15 bin lira ile devamlı kazanacak bir iş kurup devam ettirmek daha da zordur. Bence 4-5 bin liralık bir motosiklet alıp paket işi yapabilirsin. Kendi motoruyla çalışanlar iyi para alıyorlar.
2 tane 125 cc honda r125 mesela alip tanidigin varsa kiralama isine gir yaz sezonuda geldi 3 ay sonra motorlar bedavaya gelmis olur sana yani ayda sana 2400 tl rahat getirir hadi 400 u bakim a gitsin 2000 bin tl kar edersin 3 ayda 6 milyar az para degil
İnternetten ufak bir araştırma yaptım. izmirde 1-2 ilan buldum. Açıkçası bu iş de dikkatimi çekti sonuçta kendi motorunla çalışacaksın. Yalnız iş bulmak sorun olur mu?
Ankara'da olsan rahat bulursun ama İzmir'i bilemem. Zor bulacağını sanmıyorum sen kendi motorumla çalışacağım dedikten sonra gel başla diyen çok olacaktır. İlanlara bakın, olmadı kendiniz ilan verin.
Dostum son bir soru daha soracağım. Şuan dediğin kuryelik işini ciddi ciddi düşünüyorum. Alacağım motor büyük ihtimalle honda olacak. Sence Hondanın hangi modelini almamı önerirsin. Eğer kuryelik işini yapmamaya karar verirsem. Kolay ve aldığım fiyata satabileceğim bir model istiyorum.
aslında imalat işine girersen zamanla büyüyebilirsin aksesuar mesela fiber glasla kalıp çıkarıp bir arkadaş evinde birşeyler yapıyordu youtubede bile videloları var gerekli aparat okadar tutmaz bile bunları yaptıkdan sonra yok telefon tutucu yok krenaj veya topcase işin ucu gözükmez..Hondanın hangi modelini almam konusunda son bir öneri daha verebilir misiniz. Şimdiden teşekkürler.
o paraya işlek bir caddede simit arabası anca belki kiralayabilirsin.