Yahu amma yazmışsınız, büyük bir keyifle okudum.
Centiko güzel bilgiler vermişsin, şimdi çoğunu anlamadım ama okudum
Benin de epeydir aklımı kurcalıyordu bu durum. Benim motor için de araştırıyordum cc artışı nasıl yaparız diye. Y.dışından bir bayi ile temasa geçtim, adamlar 275cc kit çıkartmışlar. Kısacası krankla vesayre işiniz olmayacak diyor, söz verdiğimi gibi 300 cc yapamadık felan demişler.
Sadece piston değişimi ile olacak gibi. "
Cyclinder kit" diye bahsediyor çünkü. Bir de 0.07 mm alçaltıldığını (yada kısaltıldığını) söylemiş, bunu da sıkıştırma oranını 11:1 den 11,5:1 çıkardığını, bu sıkışma oranı arttığı için performansta (büyük ihtimalle çekişi kastediyor çünkü adamlar full arazi takılan tipler) ciddi değişiklik olduğunu söylemiş. Yaklaşık olarak orjinal sıkıştırma oranı ile motoru 300cc ye çıkarmışsın gibi düşünebilirsin dedi (ben ısrarla nekadar güç-tork kazandınız vs, diye sormuştum).
Şimdi ben o seti alsam takarım sanırım. Ama beni düşündüren şey bu subaplar, egzantrik vs, gibi üst taraftaki ıvır zıvırların sökülmesi, takılması eğer gerekiyorsa yeniden ayarlanması... Çünkü benim alet de üstten çift egzntrkli olduğu için subap olayaları biraz karmaşık oluyor diyorlar.
Acaba ben silindir kiti takacakken üst tarafla işim hiç olmayacak mı ki ?? O konuda da beni bir aydınlatsanız şöyle gözümün içine fener tutmadam