İyi Sürüşler Kazasız Belasız Günler.
x-Treme Almayı Planlıyorum 1-2 gün içinde. Şehir içinde daha çok kullanıcam ve o yüzden supersport lastik takmayı planlıyorum takilabiliyormuyuz ?
bende elektronik tamiratını yaparım, geçen aylarda flaşörü tamir ettiydim, dünde arka sinyal gitti , garantiye girmiyormuş açtım tamir ettim Layn :bounce: yetkili servis benim ülen:queen:
İyi Sürüşler Kazasız Belasız Günler.
x-Treme Almayı Planlıyorum 1-2 gün içinde. Şehir içinde daha çok kullanıcam ve o yüzden supersport lastik takmayı planlıyorum takilabiliyormuyuz ?
Bakalım Bulabilecekmiyiz.
Ya benim sinyaller aylardır yok. Aylardır madurum. Geçen bir canlandılar ama motoru itekleyince yine gittiler. Aradık taradık, kumandayı söktük, kabloları kontrol ettik ama olmadı... :salut:
eeee goley ;
arka sinyallerin kapağını çıkart, içinde ledleri devresini çıkar , ölçü aleti ile ölç oraya elektrik gelmiyorsa (sinyali çalıştırda bak) kablolardan problem bende komple değiştiridim kabloyu çalıştı.
Şincik şöyle ki, benim sinyallerin 4 ü de yok. Yanınca 4 ü de sorunsuz çalışıyor ama şuanda hepsi gidik durumda.
Geçenlerde aradım taradım bulamadım. Sabah geldiğimde kontağı çevirdim, sinyal açık kalmış, yanmaya başladı. Sağ-sol-ön-arka sorunsuz çalışıyordu. Sonra motoru doğrultmamla beraber gittiler(marşa basmadım).
Diyeceksin ki temassızlık var ama baya bir kurcaladık, temassızlık yapabilecek yerleri çalışmadı. Sonra kendi kendine çalıştı, gitti-geldi felan.
Ş.içi trafikte harbi sıkıntı oluyor yavale:
flaşörde soğuk lehim var polat , içini açaceksin Kıracan bende kırarak açtım biliyorsun, yapabilirsin ama biraz uğraştırıyor., birde şuna bak flaşöre gel elektrik kesintisiz geliyormu?
flaşöre gelen elektrik gelmiyorsa , teeee sol sinyal kolundan itibaren ölçmek gerek belki orada sıkıntı vardır onuda aç temizleFlasör'ü değiştirdim düzelmedi, eskisini takıtım bir ara çalıştı felan, demekki sorun flasörde değilmiş dedim. Ama flasöre gelen elektrik konusunda bir kontrol yapsam iyi olacak. Eğer flashore gelen elektrik kesintiliyse yada gelmiyorsa neyapmam lazım? Sorun nerede demek oluyor ??
flaşöre gelen elektrik gelmiyorsa , teeee sol sinyal kolundan itibaren ölçmek gerek belki orada sıkıntı vardır onuda aç temizle
ölçü aleti ile, flaşörün girişine elektirk geliyormu kontrol et , sonra kabloyu takip etmeli nereye gidiyorsa oradan çıkış varmı ? bunları yaparsan kesin bulursun sıkıntıyıYazmayı unutmuşum, işe ilk oradan başladık. Açtık, içini didikledik, temizledik vs, vs, tepki vermedi sinyaller![]()
ölçü aleti ile, flaşörün girişine elektirk geliyormu kontrol et , sonra kabloyu takip etmeli nereye gidiyorsa oradan çıkış varmı ? bunları yaparsan kesin bulursun sıkıntıyı
Flashörü arkadaş kontrol etmişti, elenktirink geliyordu. Sonra o da dedi, kabloları takip edeli diye ama bütün kablolar bir bütün halinde paketlenip şase üzerinden akünün oraya gidiyorlar, röle mi ne var oralarda, sanırım oraya gidiyorlar. Orada izini kaybettik işteRöle dediğim şey nedir bilmiyorum:cherry: ama eğer sinyaller çalışmıyor fakat farlar çalışıyorsa sorun Rölede olmaz diye düşünüyorum. Bir de regulatör varmış , o ne ki? nerde olur, işimiz olur mu onla?
regülatörle işin olmaz , regülatör dediğin motorun devirinden elektirk üreten şarj dinamosundan aldığı elektriği regüle eden yani sabitleyen parça 12V'a sabitler
, senin problem kısa devrede olabilir eğer bir yerde kısa devre var ise, sinyallere giden elektrik kesileceği için flaşör çalışsada sinyaller çalışmaz.
Big bore olayıda iyimiş, 300cc olursa dadından yenmez layn![]()
satmacen , yapacem komple sticker setini , lastikleri conti attackl ile değişltir sür diyo emmeBig bore yapıcam ben, sat sen motoru sat... :mrgreen:
maxcılarrr :queen: , her yerdesiniz layn :mrgreen:Reklamında Gördüm Kanal D de Arka Sokaklar Dizisinde Kullanıyorlar Mondial X-Treme Maxı Hadi gine iyisinisiz sağlam yerden Reklam yapıyonuz :mrgreen: