- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar.Ağır ağır yaptığım Biber'in yapım aşamalarını sizinle paylaşacağım.Şunu belirtmeliyim ki;kendime ait bir atölyem yok,sadece işyerinde müsade edilen 3-5metrekarelik bir koridor da yaptım.Hal böyle olunca da şase yi kurarken biraz zorlandım.Depo olduğu için biraz da karışık.Bana ait olmadığı için de göçebe usulu bir orda bir burda bitirmeye çalıştım.Topla kur yeniden ayarla derken uzun bir süre aldı.İlerleyen zamanlarda yerim daha da küçüldü.Profesyonel bir kaynakçı ya da imalatçı değilim ama daha önce off-road kart çalışmalarım olmuştu.İşte ordan bir kaynak yapma alışkanlığım oldu.O da o kadar darbeye dayandı dağılmadı .Bu dışında elimde herhangi bir plan yada ölçü yoktu.Amatör işi tamamen doğaçlama ilerledim.Beğenmedim yerleri tekrar yaptım ama kaynakları sökerken de çok uğraştım.Boruları bükerken simetrik olmasına çok dikkat ettim.Lakin boru bükmem olmadığı için de onu da basit bir şekilde biraz iman gücü biraz mekanik güçle çalışan bir sistem kurdum:queen:.Şaseyi kurarken elimde motor olmadığı için biraz göz kararı motor kısmını ayarladım.En büyük sıkıntımda maşanın kısa oluşuydu.Bu da şaseyi ona göre yapmamı zorladı.Şöyleydi böyleydi derken bu şekilde sona doğru geldik.Son söz olarak şunu söyleyeyim kesinlikle profesyonel bir yapım değildir tamamen amatör bir yapımdır.Rake ve trial açılarını internetten gördüğüm açılarda yaptım.Tabi ki kusursuz değil ama işte size el emeği göz nuru Biber'in yapım aşamaları: