egzozun kapasıtesı derken gırıs-cıkıs caplarından mı bahsedıyorsun?
gordugum kadarıyla gırıs acısı aynı.her hangı bır kaynak ıslemı gozukmuyor.slıp on dırek uymus ve somun-lastık montaj yapılmıs.
cıkıs da ıse sılencer var sanırım.orjınalı ıle aynı cap mı bılmem ama egzoz ıcındekı dokuya baktım da,sılencer gıbı duruyor.cok bagırıyorsa monte etmıs olabılırler.kullanıcıya sormak lazım.
sızın takma amacınız performanstan cok farkedılmek & ses olacagı ıcın , mılımetrık hesaplara dusmeye gerek yok![]()
2 tane üstü üste veya yan yana tri oval gitmez kuyruk altı için de yeni boru lazım nasıl olacak bu iş
Arkadaşlar bir sorum olacak işallah yardımcı olabilirsiniz. Motorumu 1,000 bakımına götürdükten sonra, 9.000 deviri geçmez oldu. 4. viteste red line a girdikten sonnra 5 e atınca motor gitmiyor 9,000 devirde kalıyor. Sebebi ne olabilir acaba lütfen yardımcı olun. servisi aradım getir bakalım dedi. Koydukları yağdan olabilidr mi? yada benzinden?
Daha önceden araştırdık bu egsozu, bizim motor için orjinal boruyu kesmek lazım. Yada işte ek bi aparat yaptıracan ki; satıcının dediği ek bağlantı borusunu da satıyomuş, anca öyle bağlanıyor. Bide asıl sıkıntı çıkış noktası plastik aksam, mevsim yaz. Trafikte falan çok ısınıyo egsoz. Erime olayı yapmasından çekiniyoruz en çok, o yüzden 2 tane takalım diyoruz da onuda başka bi şekilde yapıp motorun dizaynında oynamalar yapalım daha hoş dursun diyoruz. Egsozlar ufak tefek şeyler heryere sıkıştırılır sonuçta.
aynen bence cok harıka durmus sesını bılmem ama görüntüsü pahalı kalitelıymıs havası varNinja harika duruyor ya:queen:
kesme bıcme ısıne pek sıcak bakamıyorum acıkcası.yapılan her pot(kaynaktakı kalıtesız cıkıntı - gırıntıler) sıze negatıf performans ve kotu ses olarak doner.
plastık aksam konusunda yalnız soyle bısey var.ısıya dayanmaz kesınlıkle burada hem fıkırız.yalnız bunun mevsımle pek alakası yok.zira egzoz gazı sıcaklıgı yanma odasının sıcaklıgıyla dogru orantılı yanı daha fazla yanma-daha fazla devir cevırmesi,motora daha fazla yuk bınmesı gerek.dusuk devırde egzoz gazı sıcaklıgı yuksek olmaz,yazın dahı.sızın hıssettıgınız ruzgar olmadıgı ıcın ısıtılamayan radyator-suyun sıcaklıgı.egzoz gazı sıcaklıgı (egt) na bır ornek. eskı arabalarımdan yrv turbonun ses vıdeosu. egt sensoru en sagdakı.karanlık da olsa devır yukseldıkce yukselıyor. trafıkte dahı artmıyor
http://www.youtube.com/watch?v=KhUeMHUOlWE
nincada bu kadar ufak duruyosa bizimkinde ne olur bilemembu egsoz olacaksa 2 tane olması şart gibi görünüyo
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------
Levent, adamlar custom bağlantı yapıyolarmı? yani 0 dan yeni bi boru düzeneği falan?
adamla konustum kaynakla olur dedı ara parca fılan uyduramazmıyız dedım ımkanı yok bu sekılde kaynatman gerekır dedı
bıde sımdı farkettım benım yukledıgım fotolarla bahsettıgımız egzozlar aynı degıl benım cektıgım egzozlar cok kalıtesız duruyordu
dogrudur yanlis biliyomusum demek, bizde kesme bicmeye arsi oldugumuzdan ya direk yeni bi boru sistemi yaptirip cift egsoz yapacaz, yada orjinal boruya uyumlu bir ek ile deneyecegiz bakalim, hayirlisi.
http://www.youtube.com/watch?v=cBtWGHcqmGY 2014 için hyosungtan değişik bir çalışma. Ktm havası var baya