Arkadaşlar yakıt konusunda bir açıklama yapmak istiyorum.
CBR 250'nin depo 13.5 Litre. Ancak dijital göstergedeki ilk çubuk 5 litreye karşılık geliyor. 6 çubuk var ve 6. çubuk en çabuk biten, 1. çubuk da en uzun giden yer.
Yani siz ilk çubuk yanıp sönmeye başlayınca hemen benzinliğe gidiyorsunuz ve motosikletin 1 deposunun ne kadar yaktığını tam hesaplayamıyorsunuz bence.
Uzun yolda (otobanda) Kocaeli-Ankara arası tam dolu 1 depo ile 340 KM motosiklet kullandım. Ayrıca hiç de düşük devirde değildi. Üzerimde 14-15 KG'lık ağırlık olduğu halde ortalama 162 KM hızla gittim. (6. vites 9.000 devir.)
Yokuş aşağı 176 KM hıza kadar çıktım ama 170'ten sonra motosikletin kıçı başı oynamaya başlıyor. 176 KM hızı çok fazla koruyamıyor. Yokuş bitince hemen hız da düşüyor. Ancak düz yolda 165 KM'de sabit gidebiliyor. Hararet filan söz konusu bile olmuyor.
Bence motosikletinde yakıt testi yapmak isteyen arkadaşlar depoyu tam doldurduktan sonra trip metreyi sıfırlasın. 1. çubuk yanıp sönmeye başlayınca da 1-2 litre benzini bir şişeye doldurup yanlarında taşısınlar. Motosiklet yolda kalana kadar sürmeye devam etsinler. O zaman eminim minimum 300 maximum 350 Km yol yapmış olacaklardır. Yolda kalınca 1-2 litrelik yedek tutulan benzini kullanıp 30-40 Km daha gidebilirsiniz benzinliğe kadar.