Bugün kapadokya kayseri arası gidiş geliş 155 km yol yaptım iki kişi olarak. _baybars_ arkadaşın incelemesini baz alarak yazdıklarından dikkatimi çeken ve paylaşmak istediklerim var. Giderken yol üzerindeki benzinlikeri bilerek benzin almadım. benzin bitti ve yedeğe düştüm 45 km yol yaptı benzinliğe kadar. içinde hala yakıt vardı...
Yol tutuşu gerçekten zayıf, tam olarak kanaatine wardım bunun. yaz sonunda muhakkak hem ön hemde arka lastiği bayagı bi kalınlaştırmayı düşünüyorum. yatmayı seviyorum cünkü. motorun seriliği düşecek, belki yakıtı farkedecek, hatta motoru yorabilir, zararı bile olabilir ama yinede muhakkak değişmeli bu lastikler...
Uzun yol esnasında kendi bilgim kadar yaptıgım rodajı tamamladım. toplamda 550km kadar 5000 deviri hiç geçmedim motoru yormadım. İlk motorum, hatta ilk sıfır motorum oldugu için bu süreç benim için çok zor geçti
Ve gelelim titreşime, artık titreşim yok diyemeyeceğim malesef. Geri dönüş yolunda kendimce yaptıgım rodajı tamamladıgım için artık şunu bi zorlayayım dedim ve çıktık yola yine iki kişi olarak. Kilolarımız 73 + 52 toplamda 125 kilo. yokuşlarda 4. viteste 5000 deviri rahat ceviriyor, bayılmıyor. 5. viteste 6500 devirin altında ise hafif zorlanıyor. düz yolda 100km hıza kadar rahat ulaştı, 110km hıza çıkarken hafif zorlanmaya ve ayak peglerinde hissedilen titreşim artmaya ve gidonda da titreşim hissedilmeye başladı 120km hıza ulaştıgımda dizlerimi kapattıgımda benzin deposunun dahi titrediğinin hissedilmemesi imkansız durumdaydı serbest bıraktım kendimi. Son hız denemesi olarak 130 km hızı gördüm. Sert viraja denk geldim mecburen hız kestim. 130la giderken bile dahada hızlanabileceğini gösteriyor motosiklet. başka bir zaman tekrar denerim inşallah. tadında bırakmak lazım.