dostum fotoğraflayabilirmisin bu projeyi bende yapmak istiyorum
Resimleri yükledim.Şimdi ben kendime göre böyle bir şey çıakrdım ben mantığını anlatırım siz ona göre kendiniz daha farklı birşey yapabilirsiniz ben yay koydum siz butonla işi halledebilirsiniz.
Şimdi önce Öndişli Kapağı varya orda bir boş vitess müşürü var ve ona gri renk kablo geliyor sizinkide öyledir herhalde isterseniz açarak bakabilirsiniz ama şimdi o kablo motorun sargısıyla birleşik bir kablo kaplamasıyla toplamda 6 kablo oluyor bunların 5 i sargı 1 side müşürün kablosu işte işte kablolar tam koltuğun altında bir 6 l ı sokete geliyor.Aşşağıdaki Resimdeki soket akü kısmının olduğu kapağın orda
bu kablonun dişli kapağının oradan çıkan kısmı
Buda kablonun birleştiği altılı soket tam koltuğun altına denk geliyor zaten bu kapaktan takip ederseniz bulursunuz.
Kablonun naylonun sıyırıyoruz.Gördüğümüz gibi tam solt üstte gri bir kablo var bu bende boş müşürü kablosu sizde öyledir bunu anlamak için ona paralel bir kablo çekiyoruz.
Burası kablonun giri kısmın geldiği arka taraf ben oraya gördüğünüz siyah kabloyla paralel çektim şimdi buraya kadar sorun varmı yokmu anlamak için çektiğimiz kablonun ucunu kontağı açıyoruz motoru vitese takıyoruz şuan boş ışığı yanmıyor o çektiğimiz kablonun ucunu motorda şase alan herhangi bir yere değdiriyoruz ve boş ışığı yanıyor eğer ışık yanarsa herhangi bir demir şase alan yere değdirdiğimiz buraya kadar sorun yok.
Şimdi paralel aldığımız kabloyu devam ettirip sol kumanda panelinin yani debriyajın olduğu kısma getiriyoruz.
İşte buraya kadar geldi kablo Yani sol kumanda paneline ben söküp gidonun içinden geçirdim matkapla deldim ve kablonun ucuna yay bağladım.Şimdi debriyaja tam basınca debriyaj maneti o yaya değiyor tabi manetde şase olduğu için kablo şase alıyor ve motor boş ışığını yakıyor marş masıncada çalışıyor.
Buda Videosu