rodaj bitmiş olmalı nasıl motor memnunmusun anlat kardeş biraz
Birkaç gündür yazıcam yazamıyorum vakit darlığından motorum yaklaşık 718 km ye geldi çünkü üzerinden neredeyse inmiyorum 300 km de yağ değişimi yapıldı serviste ve Yuki marka 4T Yarı sentetik 10/40 yağ kondu ve zinciri temizlenip yağlandı ben 500 km den sonra biraz daha hafifi hafif gaz vermeye başladım şu an için hiç bir sıkıntı yok kafamdaki tek soru işareti olan akü tam anlamıyla şarj olduktan sonra saatteki resetleme olayıda birdaha hiç olmadı gelelim en son yazdığım msjdan sonraki tecrübelerime;
Motorun gidişi hızlanması çok değişti şu an 8,500 devirde 112 km ye kadar çıktım üstünü sıkıştırmıyorum daha daha önce dediğim gibi hızlanması gidişi çok değişti kmler arttıkça vitesi çok rahat ,hiç bir takılma yok ve çok rahat boşa geçiyor ,pilastik akasamdan hiç ses veya zırıldama yok ,sıkışık trafikte bike hiç bir zorlanma veya hararet gibi bir sorunla karşılaşmadım ,motor titreşimi bihayli azaldı dahada azalıcağı söyleniyor ,yakıtı ise şaka gibi motor kokluyor resmen rodajda olduğu için hiç hesaplamadım ama citti çok az yakıyor servisin söylediği esas rodaj sonrası çok daha aza yakıcakmış.
Geçengün depo padi almak için araştırdım Yamaha YFZ 125 R dışındaki hiç bir pad olmuyor çünkü depo üzerinde ince bir şerid var Kadıköyde Yamahadan sipariş ettim 5 gün içinde geldi ama fiyatı diğer padlerden baya farklı ortalama 20-30 tl arası pad alınırken ben 70 tl verdim ve motoru yamahadakiler bile şaşırıp baya bir inceleyip abi dalga geçme bizimle nereden buldun bu yuki yazısını yapıştırdın vs deyip motora inanmadılar ve gel buna yamaha stikirlarını yapıştıralım diye baya keyifle sohbet ettik

Yuki yazısını depo üzerinden sökebilmek için baya araştırdık sanayide boyacılara gittik sonuç deponun sökülüp,cilasının kazınarak marka yazısı çıkarılıp tekrar cilalanması lazım ! çünkü yazı vernik altı yapıştırılmış anca kazınarak çıkartılabiliyor bunun için değermi orası tercih meselesi ama ben hala ellettirmedim.
Lastikler Duro marka forumda baya inceledim memnun olanda var şikayet edende açıkçası, ben geçen pazar eşimi artçı alarak Şileye gittim motoru çok sıkıştırmadan çok rahat 80 -90 km arası yol aldık ve bende eşimde sıkıntı yaşamadık motorda hiç zorlanmadan yolu yaptı lastiklerde bir sıkıntı çıkartmadı şu ana kadarda ne virajda ne frende hiç bir sıkıntım olmadı, 1500 kmde rodaj sonrası motoru çok iyi bir ustaya götürücem tüm vidalarını hepsi tektek sıkılıcak ,sibop,fren,debriyaj,karburatör gibi ayarları tektek yapılıcak ve aynı zamanda yarışçıda olan usta motoru limitlerinde zorluycak test edicek ozaman lastik için fikrini alıcam değişmem konusunda tavsiyesi olursa ozaman lastik, alıcam çünkü bu motoru almam sebebim onun tavsiyesidir kafamdaki markalar içinde, aklınıza şu soru gelebilir neden ozaman ilk yağ değişiminde ustana gidip kaliteli bir yağ koymayıp servisine gittin diyebilirsiniz , sebebi şudur motor sıfır alındığı için belirli km lerde garanti dışına çıkmaması için servise gitmeli ve yazan kmde garanti kitapçığına kaşe vurulmalı bu sebepten servise gittim zaten bir sonraki mecburi servis bakımında yağımı kendim götürüp koydurucam ve belirli kmdeki bakımını servise yaptırıp garanti kitapçığındaki yere kaşeyi vurdurucam şimdilik izlenimlerim bunlar yazımı ipadden yazdığım için resim yükleyemiyorum en kısa zamanda yağ değişimi sırasında boşaltılan ilk yağın resiminden takılan depo padi dahil resimleri yükliycem
Uzun lafın kısası Motor her geçen gün daha keyifli oldu bir sıkıntı yok yola devam:queen:
bu arada motor rodajını yaparken bende beden olarak ilk günlerdeki SS tarzı motoru kullanmanın verdiği bilek ve sırt ağrılarından kurtulup kendi benden rodajımıda yavaş yavaş tamamladım:bounce:
Herkese iyi günler dilerim..