Senin ulkende protatif zenginler(koc sabanci) olursa yabanci araba ulkene oyle kolay kolay girmez, Hadi yine sabanci insafli adam toyotayi getirip satiyor burda. ama koc zamaninda tempralari tofaslari dis piyasadaki mercedes parasina satti turkiyede vatandasa. devlet bunun gibilerinin onunu kapatamadigi icin, sen hic birseye hakettigi degerin 2 mislinden daha ucuza binemezsin. birde vatandas icin kazandiginin yarisini devlete guzelce vermeye alistigi icin, sistem boyle bir standart olusturuyor. ulkede hala odemen gereken elektrik fiyatinin 3 mislini oduyorsun sen, niye? her tarafindan su cikan ulkende hidro elektrik santraller kurmak varken senin gidip, rusyadan irandan aldigin dogal gazla kurdugun termik santraller ve guney dogudaki kacak elektrik yuzunden.
biz her ne kadar gelismis bir ulke gibi gorunsekte, hala muz cumhuriyeti oldugumuzu unutuyoruz, o yuzden bize mustehak kardesim. bir yerde devletede bir sey demiyorum, gecen sene turkiyeye dondugumde istanbuldaki o trafigi gordum, dedim kendi kendime ya bu insanlar yakittan sikayet ediyorlar cok pahali diye ve boyle bir trafik var, ya eger yakit ucretleri yariya inse ne olacak? artik trafik kurtkoyden baslar buyuk cekmeceye kadar.
biz yasam sekli olarak, kafa yapisi olarak kendimizi gelistirmezsek hic birsey gelismez duzelmez. koca memlekette hala ya basimiza neden iyi biri gelmezde bizi yonetmez fikri var, neden biz hala bu kadar koyun olma cabasi icindeyiz, neden hic kimse basimiza kim gelecek sorusundan cok daha once, ben kendim ulkem memleketim adina nasil bir fayda saglarim demez? hani bu soyledigim fayda saglama olayi kalk bir roket yap uzaya git degil onlar cok ekstrem kacacak, ancak sevabina hayrina gidip dagin basina bir agac dikmekte faydadir, yolda gordugun devrilmis bir cop kovasini duzeltmekte,veya devletinin gereksiz bir is yaptiginda ya bunu niye yapiyorsun demekte ( anlasilmistir insallah demek istedigim) bundan 20 sene once orta okuldayken ben bir odul kazanmistim ortaya attigim bir fikir yuzunden, demistim cocugu olan herkez cocugu adina bir agac dikse, belediyeler ve devlet insanlari yonlendirip o agacin nereye dikilecegini gosterebilse ve o agaclari koruyabilse simdi belki senin benim adimda 30-35 yaslarinda agaclari olan bir ulkemiz olacakti, ama bunun yerine bizde ne var, secimlerden hemen once sit alanlari ormanlar yanar bu ulkede,
halk olarak bencillikten cahillikten ve hirsizliktan vaz gectigimiz gun,
gozumuzun onunde turistin birine biri kirk bese satmaya calisan yamyami uyarip turiste yardim ettigimiz gun,
gordugumuz her sakalliyi haci hoca sanmayi biraktigimiz gun,
sanata sanatciya hakettigi degeri verdigimiz gun,
kiz cocuklarimizi okullara gonderdigimiz gun,(kiz erkek orani yari yariya ama okullara git kiz orani %30-35)
devlet mali deniz yemeyen domuz demedigimiz zaman,
ya buda milli servettir yaziktir gunahtir diyip korudugumuz zaman,
devlet gelip temizleyecek diye beklemeyip kapimizin onunu temizledigimiz zaman
televizyonlarda, kim kimi dudukluyor, kim kimi alacak, yok onu everme beni everler yerine lan bu memleket ne zaman nereden gecti nereye yasil geldileri gosterip, daha iyi bir memleket nasil yapilirlari gordugumuz zaman
bizim icinde bir umut dogacak.
haydi kalin saglicakla cok dagittim konuyu kusura bakmayin.