Dijital km saatleri ?

Merhabalar konu umarım doğru yerdedir.

Bisikletlerde kullanılan dijital km saatlerinin maksimum sürat kapasiteleri nedir bilgisi olan varmı ? Ayrıca bu saatlerde kalibrasyon olayımı var sürati doğru göstermesi nasıl ayarlanıyor ? Neticede dönen mıknatıs ile alıcısı jantın dış kısmına bağlanınca farklı iç kısmına bağlanınca farklı göstermesi gerekiyor.

Saate tekerin dı$ capı girilir. Sayac bu girilen capi tur sayisi(miknatistan) ile carpar ve ortaya hızın cıkar.

26 jant bisiklette 70km hızdan sonra sapıtıyo sıfır gösteriyo 15-20 liralık olanlar.

Teşekkür ederim sigma marka saatleri iyi diyorlar aşağıdaki modeli almayı düşünüyorum ;

http://bisikletgungorler.com/index.php?route=product/product&product_id=231

Sizin bir tavsiyeniz varmı ?

Jantın istediğin yerine bağla mıknatısı, hep aynı gösterir, lastiğin çevresinin uzunluğu değişmedikçe mıknatısın konumu ölçtüğü hızı değiştirmez. Kalibrasyon diye bişey yok. Jant ölçünü giriyosun km saatine. Daha doğrusu lastiğin çapının ölçüsü. Bisikletlerde 26 jant dedikleri gerçekte 19-20 inç jant falan oluyor. Bisiklet km saatini motosiklete falan takıcaksanız jant çapı değil jant+lastik çapını girmelisiniz km saatine.

Vallahi Sayaç Değişiyor Benim Arkadış bisikleti vardı bildiğin Sporcu bisikleti vardı Vitesler felan Şaside her neyse
Otobanda Çok hafif Rampa aşşağı 88 gördüm Ki zaten bu hız Max Süratti 88 Den sonrasını göstermiyordu oldukça garip insan oraya çift haneli rakam koymuşken 99 yapar bari kaç Km hıza ulaştığımı Göremedim ama tahmini abartı yok 105 felan vardı heralde. Öyle böyle değil diğerlerinni yanında uçarak geçiyodum ama aman dikkat bisiklette hız çok kötü bişey o incecik lastik ve Hap hafif bisklete arka Ön Disk Fren koymuşlar Anguslar Frene her dokunuşumda Allah Allah diyordum :cyclopsan
Hız Olayınıda Arkaşlarında dediği ve diyeceği gibi Jantına göre belirleniyor oraya giriyorsun ebatı Çantada bişemi takılıyor ne O Ölçüyo pek incelemedim ama az çok biliyorum

ben bu olayı motorumda denedim ama malesef hesaba katılmayan birşey var:) akünün eksi kutbu şasiye bağlı olduğu için (dolayısıyla janta da) janta takılan mıktanıs benzeri parça doğru bilgiyi alıcıya gönderemiyor, saçma sapan değerler gözüküyor ekranda. boşuna uğraşmayın yani:)

Akünün eksi ucu arabalarda da şaseye bağlı ama aklınıza ne geliyorsa çalışıyor.. Buji çaktığı anda oluşan parazitten etkilenebilir.. Başka bir sorun da gezer mıknatısın sabit alıcıya (ki adı reed röledir) yeteri kadar yakın olmamasıdır. Alet kurulduktan sonra teker boşta elle çevrilip ölçü aleti ile sensörün pals düzgün gönderdiği kontrol edilmelilir.. Asıl handikap yüksek hızları göstermemesi.. Sonuçta bisiklet için yapılmış 3 dolarlık alet.. (Sizin linkini verdiğiniz iyi 2-3 markadan biridir.)
Motosiklete takıp memnun olan da var mı var tabii, burda:
http://www.youtube.com/watch?v=IPB1GnGdEY8
Hız üst limit konusunda bişi yazmamışlar. El kitabına bakmak lazım..

Bu da ayarlanması filan anlatılmış.
http://www.youtube.com/watch?v=6EjU0V9IfwQ

Nette dolaşırken digital LCD den hem hız hem tako, benimki gibi dandik scooterda gördüm ama şu an bulamıyorum.

http://www.ebay.com/itm/LCD-Digital-Odometer-Speedometer-Tachometer-Motorcycle-/140962684291?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item20d207dd83

Analog devir artı kilmotre ölçen çeşitli konsollar var. Bazılarında motor sıcaklık termometresi, sağ-sol sinyal, uzun kısa lamba gözcükleri de var, 70 USD-200 USD arası..

Jantın istediğin yerine bağla mıknatısı, hep aynı gösterir, lastiğin çevresinin uzunluğu değişmedikçe mıknatısın konumu ölçtüğü hızı değiştirmez. Kalibrasyon diye bişey yok. Jant ölçünü giriyosun km saatine. Daha doğrusu lastiğin çapının ölçüsü. Bisikletlerde 26 jant dedikleri gerçekte 19-20 inç jant falan oluyor. Bisiklet km saatini motosiklete falan takıcaksanız jant çapı değil jant+lastik çapını girmelisiniz km saatine.

Çapını değil lastik çevresini gireceksiniz santimetre cinsinden. Mezuro ile ölçüp girmek en iyi sonucu veriyor. Saat ile gelen tabloya bakarsanız sadece yaklaşık değeri girersiniz.

Teşekkür ederim arkadaşlar bu saati bisiklete değil araca bağlıyacağım o yüzden önce uygun bir yer belirlemem gerekiyor vosvos lar ön sağ tekerleğin göbeğinden km bilgisini tel vasıtası ile alır bende tekerleğe yada şafta bağlamayı düşünüyorum mıknatısı şaseden yalıtırım o sorun olmaz arka fren sistemim kampana.Kampana döner fren tablası sabittir biliyorsunuz mıknatısı kamoana üzerine sabitlesem alıcı sensörüde fren tablasında mıknatısın karşısına sabitlesem bu durumda lastiğin çapımı önemli olur kampanın çapımı ? Yada daha iyi bir konum tavsiyeniz olursa lütfen söyleyin.

Hesap kısmında kafanıza takılan şey sanırım mıknatıs ve sensörün konumu.

Konum önemli değil. Jant yada disk yada kampana farketmez. Tekerlekle birlikte dönmesi yeterli.

Lastıği dıştan ölçün, milimetre cinsinden bu ölçüyü cihaza yükleyin.

Dış çap ölçüsü lastiğin üzerinde de yazar. Bunu çözemezseniz yada emin olamazsanız mezuro ile ölçün.

Örneğin 200 cm ölçtünüz. 2000 mm olarak giriyorsunuz.

Aynı zamanda bu ölçü lastiğin 1 turda katettiği mesafedir.

1 turda 2 metre ilerler. Turlar arasındaki zaman farkı ilede hızınızı hesaplar.

1 saniyede 1 tur atan 2000 mm çapındaki tekerlek saatte 72 kilometre kateder. Yani hız 72 kilomtre olarak ekrana düşer.

Biara motorumun kilometre saati bozuldu Bu zıngırtıdan aldım. Bisiklet için olanlardan. Hatta paraya kıyıp kablosuzunu aldım. Motora gaz verince sapıtıyordu :))

Sonra kablolusunu aldım. Gayet güzel çalışıyor. Doğru veri almak için kaliteli ve motosiklet için olanlardan almak lazım. Orjşnalinden pahalıya gelebilir.

Tekerleğin dış çapını cihaza girmek gerekiyor. Hız arttıkca hata payıda artıyor. Kilometre sayacını yaptırdıktan sonra kontrol ettiğimde çok fazla fark çıktı.

Kenara biyere attım ikiside duruyor. İhtiyacı olan varsa hediye edebilirim.

Linktekine benziyor belkide aynısı tam hatırlamıyorum.

http://www.ebay.com/itm/2-Color-Wireless-Digital-LCD-Computer-Bike-Speedometer-Odometer-Meter-Red-Black-/300729546061?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item4604e0b54d

kablosuz olanlar elektro manyetik dalgalarda oldukça fazla etkilenir. hatta radar yakınından geçince sıfırlananlarını bile duydum.

Vallahi Sayaç Değişiyor Benim Arkadış bisikleti vardı bildiğin Sporcu bisikleti vardı Vitesler felan Şaside her neyse
Otobanda Çok hafif Rampa aşşağı 88 gördüm Ki zaten bu hız Max Süratti 88 Den sonrasını göstermiyordu oldukça garip insan oraya çift haneli rakam koymuşken 99 yapar bari kaç Km hıza ulaştığımı Göremedim ama tahmini abartı yok 105 felan vardı heralde. Öyle böyle değil diğerlerinni yanında uçarak geçiyodum ama aman dikkat bisiklette hız çok kötü bişey o incecik lastik ve Hap hafif bisklete arka Ön Disk Fren koymuşlar Anguslar Frene her dokunuşumda Allah Allah diyordum :cyclopsan
Hız Olayınıda Arkaşlarında dediği ve diyeceği gibi Jantına göre belirleniyor oraya giriyorsun ebatı Çantada bişemi takılıyor ne O Ölçüyo pek incelemedim ama az çok biliyorum

O hizlarda frenler bile kurtarmaz seni be yw hele rampa assagi

O hizlarda frenler bile kurtarmaz seni be yw hele rampa assagi
Hacı öyle böyle değil disk Fren var ve arkadaş gevşetmemiş ben zaten kuş gibi hafifim ozamanlar 55 kiloyum (Sanki şuan 100 kilyum ya :) )Arka frene her dokunuşta zınn diye ileriye çöküydum ama az daha dokunsan sağa sola atar bisiklet

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar