sizce uzun yolda kulaklikla muzik dinlemek tehlikeli midir?

Sizce uzun yolda kulaklikla muzik dinlemek tehlikeli midir?

bence tehlikeli
ben genelde kulak tıkacı takıyorum rüzgar sesini kesiyor ama trafikteki sesleri duyabiliyorum

Bence tehlikeli değil sesini çok açmadığın sürece rüzgar sesini kessin yeter yoksa o rüzgar sesi felaket baş ağrısı yapıyor.

Dikkatiniz yoldan alabilecek herşey bence de tehlikelidir. Kendim kesinlikle dinlemem.

Bir yandan da tehlikeli ama niye Goldwing gibi motosiklerde müzik sistemi bulunuyor onu düşünmekten de kendimi alamıyorum.

Benim müzik dinlerken daha iyi konsantre oluyorum yola ... (tabiki ses biraz kısık olcak rüzgar sesini kessin yeter) Bence göreceli bir konu ..

Bence sesi trafikteki sesleri engellemediği sürece hiçbir sakıncası yoktur, uyku getiren tarzda müzikler olmadığı sürece bilinci açık tutmaya faydası bile olur.

o zaman benim gibi yapın zz top, led zepplin, lynrd skynrd yada SRV falan dinlemek lazım.. iyice gaza gelmek için :)

kimilerine göre motosikletde müzik dinlemek tehlikelidir ama kimilerine göre motosikletin üzerinde olmak tehlikelidir ama ben motor üstünde yalnızca rüzgar sesini kesecek kadar müzik dinlemeyi,dinlememeye tercih ediyorum(ne karışık bir cümle oldu yav)

Kulaklıklar dış ortam sesini çok kesmeyecek şekildeyse ve seside düzgün ayarlarsan keyfinden geçilmez çünkü sıkılır insan bir süre sonra yolda rüzgar, motor sesinden. Goldwinglerde hoparlör var diye biliyorum ben...

tuc

Makul seviyede açıp dinlemek zararsız bence hatta yeni model kulaklıklarda müzik son ses olsa bile dışardaki sesi bir miktar içeri alıyor dışta deliği felan oluyor birşeyler oluyor yani.Yoksa uzun yola çıktın trafik kurallarına uyayım dedin 90-100'le gidiyorsun yol mu biterrr sen mi bitersin bilemeyiz açın dinleyin kendinizi riske etmeyecek şekilde müzik iyidir yolda uykunuzun gelmesini yolun sürekliliğine alışmanızı engeller

Kesinlikle tehlikeli. Arkamı kontrol etmeden 15 sn gittiğimi pek hatırlamıyorum. Gittiğimde ise bir arabanın dibime kadar girdiğini farketmiştim. Kesinlikle çok tehlikeli.

Ben motosiklette müzik dinlemeyi anlamlı bulmuyorum, belki o yoldan motosikletle bir daha geçmeyeceğim ama aynı şarkıyı 40 kere dinleyebilirim. Müzik dinlemeye ne gerek var, hem motosikletle ufacık bir dikkat kaybı bile ciddi risk oluşturur. Müzik dinlersiniz kaza yaparsınız demiyorum ama yola odaklanamayabilirsiniz.

Ben motosiklette müzik dinlemeyi anlamlı bulmuyorum, belki o yoldan motosikletle bir daha geçmeyeceğim ama aynı şarkıyı 40 kere dinleyebilirim. Müzik dinlemeye ne gerek var, hem motosikletle ufacık bir dikkat kaybı bile ciddi risk oluşturur. Müzik dinlersiniz kaza yaparsınız demiyorum ama yola odaklanamayabilirsiniz.

+ dısarıdan gelen sesleri de tam anlamıyla duyamayıp gerektiği kadar hızlı tepki veremeyebilirsiniz

ikisi bir arada çok başka. denemeyen bilmez :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar