Anladım Mengu tekrar çok sağol.
Birden öyle görünce korktum valla yalan yok.
Sorun çözüldüğüne göre bugünkü hadiselerden bahsedeyim.
Ön fren balatalarını değiştirmek için G.O.P Artı Hondaya gittim
Giderken yanımda da 1 litre motul 10-40 5100 4T yağ götürdüm.
Usta balatayı değiştirirken bir yandan da eski yağı süzdü. Rica ettim çıkan yağı da ölçtük -yağın ilk aktığı kapta kalan bir miktar hariç- 750ml yağ çıktı.
Yalnız motora 4000 bakımında 1 litre yağ koydukları için ben şırıngayla fazla yağı çekmiştim. Dolayısıyla ilk başta ne kadar vardı bunu bilemiyoruz.
Yağ iyice süzüldükten sonra yeni yağı usta ölçerek koydu. Yağ çubuğunun tam olması gereken yerine geldiğinde tam 800ml aldı dedi usta.
Neyse balatalar değişti.
Sonra ben arka frene de bir bakar mısın deyince tamam herşeyi kontrol edeceğim dedi.
Sonra sırasıyla:
Arka frene ayar çekti.
Zinciri ayarladı.
Hava filtresini kontrol etti ve kirlenmiş olduğunu, değiştirmek gerektiğini söyledi ve değiştirdi. Hakkaten kirli gözüküyordu.
Bujiyi kontrol etti, sıkıntı olmadığını söyledi.
Lastik basınçlarını kontrol etti.
Sonra test amaçlı kısa bir sürüşe çıkacaktı ki motoru çalıştırdı, debriyajı çekti, vitesi 1'e attı hareket edecekti ki surat ifadesi değişti.
Durdu, debriyaj telinin manetteki plastik muhafazasını çıkarttı ve ayar yapmak istedi ve o sırada ''abi telin kopmak üzere'' dedi.
Baktım hakkaten telin bazı kısımları kopmuş, ama bir kısmı tutuyor. Ellerinde yoktu değiştiremedik. Sipariş verdik cumartesi veya en geç pazarteesi günü gelecek.
Onu da değiştirtmeye gideceğim.
Bir de gitmişken 1 senedir aklımda olan şeyi yaptırıp, koruma demirini düz tipte olan modeliyle değiştirteceğim büyük ihtimalle.
Şimdilik bu kadar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:04 ----------
Ha bu arada unutmadan, bütün bunlar için totalde 72 papel ödedim. 53TL balata, 19TL de hava filtresi.
İşçilik ücreti almadılar nedense.