yakıt sarfiyatı ?? garip bir benzin göstergesi :D

zamanında açtıgım dier konulara da bakarsan ben bu motoru almadan önce burdan sordum soruşturdum bana tek laf söyledi burdaki arkadaşlar abiler

çan çin çon alacagına git 50 bin km de activa al dediler eşşek kafam ikinci elin derdiylemi ugraşcam diye almadım her yeni başlayanında hatası bu oluyo zaten

ama benim için deninde dedigin gibi kardeşim motorun trafikteki yerini anladım gördüm nerde nasıl sürcegimi ögrendim ölçüp tartabilmeyi kavradım

bunu anlamış oldum bir sonraki motorumu tabiki daha bilinçli kullanıcam 3 bin km çok bir km deil ama bazı şeyleri anlamak için ideal oldu sanada tavsiyem motorun km sini fazla yükseltmeden sat

sat ve yerine çinli güzel motorlar saglam motorlarda var onlardan al veya bilindik bir markadan motor al ben rks titanic araştırdım kötü bi yanını görmedim 150 cc 15 tl civarında yakıo şuan ve kronik bişe 25 bin km ye geln kullanıcılar olmasına ragmen yok ve motor kaliteli millet macar malı dior ama honda bile çinde fabrika açtıysa rks kim bilir nedir ama alıcaksan bile saglam bir çinli al derim

gönlüm halen pcx de ama maddi durum söz konusu inş herkes istedigi motoru alabilir keyiflice biner ama kendine fazla eziyet etmeden ugraşma km de fazla olmadan ver 3 aşşa 5 yukarı bakma sat kurtul derim .

yorumlarım yardımcı olduysa ne mutlu bana :)

zamanında açtıgım dier konulara da bakarsan ben bu motoru almadan önce burdan sordum soruşturdum bana tek laf söyledi burdaki arkadaşlar abiler

çan çin çon alacagına git 50 bin km de activa al dediler eşşek kafam ikinci elin derdiylemi ugraşcam diye almadım her yeni başlayanında hatası bu oluyo zaten

ama benim için deninde dedigin gibi kardeşim motorun trafikteki yerini anladım gördüm nerde nasıl sürcegimi ögrendim ölçüp tartabilmeyi kavradım

bunu anlamış oldum bir sonraki motorumu tabiki daha bilinçli kullanıcam 3 bin km çok bir km deil ama bazı şeyleri anlamak için ideal oldu sanada tavsiyem motorun km sini fazla yükseltmeden sat

sat ve yerine çinli güzel motorlar saglam motorlarda var onlardan al veya bilindik bir markadan motor al ben rks titanic araştırdım kötü bi yanını görmedim 150 cc 15 tl civarında yakıo şuan ve kronik bişe 25 bin km ye geln kullanıcılar olmasına ragmen yok ve motor kaliteli millet macar malı dior ama honda bile çinde fabrika açtıysa rks kim bilir nedir ama alıcaksan bile saglam bir çinli al derim

gönlüm halen pcx de ama maddi durum söz konusu inş herkes istedigi motoru alabilir keyiflice biner ama kendine fazla eziyet etmeden ugraşma km de fazla olmadan ver 3 aşşa 5 yukarı bakma sat kurtul derim .

yorumlarım yardımcı olduysa ne mutlu bana :)

Aynen katılıyorum ama sendede aynı durum olmuştur. İlk alırken sfırın 2000 lira olması

ve taksitli vs vermeleri çok etkili oluyor. Ki motor almak isteyenlere teşvik oluyor.

Bi anda ver 2500 sonra koruması vs 3000. e bunu "cash on the table" veremiyorsun

geriye kalıyor çinliler. Tavsiyeni dikkate alacağım fazla uzatmadan beraberliğimizi

sonlandıracağım :)

Pcx e hiç girme. Eniştemde var sfır aldı . Bi bindim alamadılar üstünden :)

3 kişi saldırdı üstüme mecbur kaldım bıraktım gidonları :cherry:

Çok rahat çok seri ve o kadar da ekonomik. Ama subliminale başladım.

Enişteye psikolojik savaş açtım. Yavaş yavaş kalenin duvarlarını yıkıyorum :cherry:

Para olduğu anda da taarruz edeceğiz inşalllah :)

gafil ne bilir neşe-i pür şevk-i vegay-ı
meydan-ı celâdetteki enver-i sefayı
meydan-i gazâ aşk ile tekbirler alınca
titrettiğinde rûy-i zemin arş-i semâyı

allah yoluna cenk edelim, şan alalım şan
Kur’an’da zafer vâdediyor hazret-i Yezdân

diyerekten alacağız inşallah :)

kullanma fırsatım olmadı ama 125 cc sınıfında (((bana))) göre scooter pcx dir . ama işin içine para girince rks ye döndük işte yapcak bişe yok :):):)

Çinli scooterlarda ne yazıkki kalitesizlik, özensizlik söz konusu. Heralde scooterı sattıran şekli şemalidir deyip teknik kısmılarına fazla özen göstermiyolar. Ama vitesli motor alacaklara çinli tavsiye edilebilir çünkü gayet kaliteli ve sağlam vitesli çinli motorlar bol miktarda mevcut piyasada.

F54

Mengü gerçekten Çin ki vitesli Ler alınır bakarsan da yolda bırakmaz

Çinli scooterlarda ne yazıkki kalitesizlik, özensizlik söz konusu. Heralde scooterı sattıran şekli şemalidir deyip teknik kısmılarına fazla özen göstermiyolar. Ama vitesli motor alacaklara çinli tavsiye edilebilir çünkü gayet kaliteli ve sağlam vitesli çinli motorlar bol miktarda mevcut piyasada.

aynen sata katılıyorum kardeşim.
tabi durum varsa bilindik bişe almak en iyisidir ama .

1 litre benzini yan ayakta yarım depo gösteren bi motosiklete sahibim şamandıranın yanda oldgnu başka bi motosiklet varmı?

sakarya da bi tane vardı 1200 tl ye ucuz diye alıp kullanacaktım işe gidip gelirken iyi ki almamışım
vay anasını demek honda yamaha bu kadar parayı boşuna istemiyor
misal xenter 150 16hp 100 km de 2.8 benzin tüketimi var 7550tl
honda ps 150 oda 15.8 hp oda 2.8 benzin yakıyor 7000tl
kymco ağilitiy 200 i oda 13hp 100 km de 2.8 benzin yakıyor 5400tl
aprilla 19 hp oda 3 lt re yakıyor 7600 tl
bu parayı sonuna kadar hak ediyorlar gerek yakıt tüketimleri olsun gerek güç leri gerekse sağlamlıkları ile
demek ne yapıyoruz sukıtır alırken paraya kıyıyoruz
ha bu arada pcx i unutmayalım 100 km de 2.2 yakıt tüketimi max 110km/h

Pcx candır agaaaa :cherry:

Benimkinde enteresan durum : Ya arkadaş bir motor 0 kmden (şuan 1100 km deyim) 1100 km ye kadar bu kadar istikrarlı yakıt tüketirmi ?

5,4 lt ile 160 km standart. Ne düşüyo ne artıyo bi enteresan.

Verdiğin bilgiler için sağol dostum. Başlangıç motorru olarak aldım. İlk motorum.

0 alayım hem taksit hemde ikinciel le uğraşmayız diye. Parayı bulduğum zaman

bende değiştireceğim. Ama şçyle bi durum var . Ben hazırlıklıydım. Pek bişey

beklemiyordum zaten. O yüzden çok fazla şaşırtamaz beni diye düşünüyorum :)

Amacım trafiği öğrenmek motora alışmaktı. Ki şimdilik bunu yerine getiriyor.

Bi kaç bin km sonra hakkını avucuna veririm :)

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

Senin yakıt gayet normal 14-16 kuruştan daha aşağı yakan yok zaten

kullanma fırsatım olmadı ama 125 cc sınıfında (((bana))) göre scooter pcx dir . ama işin içine para girince rks ye döndük işte yapcak bişe yok :):):)
Evet pcx bence her scoter kullanın gönlünde yatan aslan ben ve eşim dahil :cat:

Bu arada gideni gidiyo bizim motorların artık rodajdanmı farkediyo nasıl oluyosa :silent:

Uploaded with ImageShack.us

Piyanist_irf irfan abinin kibritli göstergesi olma cayır cayır yanmıştı şimdi ibre :santa:

Seninki gibi olsa öyle 110ları görse de yaksa tamam da usta düz yolda max 80 gördüm

şimdi deniyorum daha da göremiyorum o da ayrı mevzu :pr:

Bu vatandaşın -kmt çelik- sitesinde yakıt tüketimi 2 l diyor :pr:

el insaf ya sürtünmesiz havasız arkadan rüzgarlı yokuş aşağı mı ulaşılıyor bu değere :pr::silent:

Neyse şimdilik 1200 kmlerdeyim. Umudumuzu yitirmedik :mrgreen:

Piyanist_irf irfan abinin kibritli göstergesi olma cayır cayır yanmıştı şimdi ibre :santa:

Seninki gibi olsa öyle 110ları görse de yaksa tamam da usta düz yolda max 80 gördüm

şimdi deniyorum daha da göremiyorum o da ayrı mevzu :pr:

Bu vatandaşın -kmt çelik- sitesinde yakıt tüketimi 2 l diyor :pr:

el insaf ya sürtünmesiz havasız arkadan rüzgarlı yokuş aşağı mı ulaşılıyor bu değere :pr::silent:

Neyse şimdilik 1200 kmlerdeyim. Umudumuzu yitirmedik :mrgreen:
Motor bakımlıysa, fazla eskimemişse bide kilonuz 80'den fazla değilse 2 litre yakabilir 100km'de. Ben hatta 1.9 litre yakmıştım uzun yolda.

safak kardeşim öncelikle h.geldin :)
cup konusunda yerden göge kadar haklısın kesinlikle lafım yok :D ama sevemedim bi türlü onlarıda yaf :D
yokuş konusuna gelince mecburum bu konuda evim yokuşta :(elimden bişe gelmior
ve alçak servis ustası 60 şı geçme dedi gönderdi kitapçıkda yazanla alakası yok ilk gittigimde haşlıcam zaten onu !!
yakıt konusuna gelince 4 tekerle aynı düzen söz konusu yani otomatik fazla yakar manueli kendin ayarlarsın hesabı annadım kardeşim

peki şafak kardeşim bu scooterlerde rodaj bitince yakıt düşmesi söz konusu olurmu viteslideki gibi yoksa yakıt oldugu gibi kalırmı ??

km hesabı zorunlu oldu artık dedigin dogru 3 ltre yakıor desek 100 km de 4.5 ltre var zaten top 150 km yapacak anlamına gelio benim korkum ibre kırmızıya düşünce pat diye yolda kalmaktı o konuda aydınlandıgım çok çok iyi oldu motor f den 1 kibrit çöpü düşünce benzinlik yoluna düşmicem artık :D

tek aydınlanamadıgım nokta rodaj bitince yakıt düşermi viteslideki gibi ?

ve birde 97 oktan benzin alsam dahamı iyi olur acaba?

Hocam pardon ama motorun yakıtı normal bence.. Şehir içi için gayet ideal. Şehirler arası kullandığın zaman km e iki katına yakın çıkar sen merak etme. O ybr , cbf te o benzini şehirler arası yakıyor. 12 kuruş gayet iyi... Ağırlğın 90 civarıysa gayet iyi. Bide motora yeni başladıysan eğer gaz olayında acemisindir. O yüzden bu yakıt çok normal. Hem motorun , hemde senin rodajın tamamlandığında yakıt 10 krş olur en fazla. Daha fazla bekleme. Gayet iyi o yakıt.Ama şehirler arası çok azalır. 8 kuruşa kadar düşer belki.Valla hocam 125 lik scooterla 17 -19 kuruş yaktığımı bilirim. O yüzdenyakıtın iyi merak etme.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------

1 litre benzini yan ayakta yarım depo gösteren bi motosiklete sahibim şamandıranın yanda oldgnu başka bi motosiklet varmı?

Hocam morelin düzelsin diye sola virajlara gir bol bol =) Gösterge artarken mutlı olursun biraz =)

Mondal loyal 4 arkadas aldık. 2016 model ilerki zamanlarda yakıtı ve yorumlarımı yazacam

4 ltre ile 100km selesi çok rahat çekiş gücünü arkadaşlarla birlikte beendik 150cc çok yakıyormuş bunuda öğrenmiş olduk. 75 km yol yaptık gidişide mükemmel. kısacası iyiki vergisiz bi motor aldık diyoruz. elektirkli alan arkadaşın elinde patladı 3200 e aldığı escootere 1500 veren bile yok. 25kmden sonra çekişi bitiyo nerdeyse sırtına alıp gidecek :) ev iş çarşı banka 50-100km yol için loyal bitirim. honda spacy 3,5 litre loyal 4 litre. spacy 6500tl loyal 3100tl hiçte gerek yok.

Yarbay58 merhaba. Mantıklı ekonomik cup ile şirin loyalin arasinda kaldim. 4 arkadas aldik demissiniz. İncelemelerinizi lütfen yazin dusunceleriniz ve tecrubelerinizi bekliyorum

hocam biz memnunuz diğer arkadaş drift aldı. kendisi memnunum diyor ama başına bela oldu büyük motor. biz işe gidip gelmek amaçlı aldık zaten arabalarımız var maksat hızlı gidip gelelim trafikte oyalanmayalım. 20 tl ile şuan 150-170 arası yol yapıyoruz. yalnız kırmızı rengi diğerlerinden biraz ayrı gibi daha iyi bence . showruma gidince dediğimi anlarsın. şuan 650km deyim. dikkatli kullanırsan ustanda biraz candan olursa ucuz kafan rahat sıkıntısız binersin haftasonu 90 gidiş 90 geliş yol yaptım şükür sıkıntı yaşamadım. japon iyi lafımız olmaz ama 2 katı fiyatta verilmez. önemli olan yağını bakımını zamanında yaptırıp birazda titiz kullanmakta. ha buarada 150 lik motor kullanıp 99 cc ye düşenlerdenim. loyala yakıtta kimse laf edemez çekişde 150den aşa değil. kısacası gönül rahatlığıyla alınır binilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar