@ hamza034 : Abi geçmiş olsun.
_ Arkadaşlar durumu çok iyi anlatmış, virajda çok düşük hızlar ve aşırı ufak dokunuşlar haricinde arka fren bile direk atmaya meyilli. Geçmiş sayfalarda paylaşmıştım, balat civarında bi virajda bende yaşamıştım bu durumu :/
Adama aynadan baktım epey geride sol şeritteydi, bende sağ ve ilerideki viraj sağa dönüyor görüş kapalı... Viraja girmek ve az da olsa görüşü arttırmak için şerit çizgisine yaklaştım ve sağa kırmamla taaa arkamdaki adamın diğrek soluma yapıştığını gördüm...
Tabi o adamın orada olmaması gerekiyordu hızım falan buna göre ayarlı ve mecburen yavaşlamak için arka frene dokunmamla lastiğin yolu bırakması bir oldu.. Arkamda artçım vardı diye lastik kayıp, zıplayıp, oturdu ve ucuz yırttık :/
Şimdi bu durumda herhangi bi lastik yine yolu bırakırdı bence :/ He biraz daha geç bırakırdı, biraz daha erken yakalardı bilemem belkide bırakmasa arka direk atmadığı için dönemeyip adama giricem onuda bilemiyorum çok limitlerdeydi çünkü...
Neyse, bende arkadaşların önerisine katılıyorum, Kendaları değiştirmektense eğitim daha büyük rol oynar eğer ki seçim yapmak zorundaysak!
_ Üç kuruşluk kitap almıştım geçen yıl heyecanla, onlarca kez okudum, ince ince altını çizdim çok önemli gördüğüm yerlerin, biçoğunu sürekli pratik etmeye çalışıyorum halen yeni yeni şeyler takılıyor gözüme..
Tecrube arttı dediğim sürece bilme ihtiyacı hissettiğim eksikler daha fazla çıkar oldu, ki ben atraksiyona girmeyen, şehir asfaltından çıkmayan biriyim, muhtemelen bu işin sonu yok...
Neyse kopmadan bağlayayım, okuyup sürekli tekrar ettiklerim arasında şimdiye kadar hayatımı kurtaran demiyeyim de kaza yapmamı engelleyen birsürü an yaşadım.
Hani dil eğitiminde yabancı kelimeleri cebine atıp gün içinde aklına geldikçe çıkarırsın ve bi bakmışsın artık aklına kazınmış olur ya biraz buna benziyor. Yokuş inerken bir viraja yaklaşıyorum aklıma geliyor şu sayfada şöyle demişti, böyle demişti diye...
Bunlar sürekli tekrar oluyor ve başıma ucuz atlattım dediğim bişey geliyor, hemen açıp tekrar bakıyorum acaba bu durumda bişey yapılabilirmiydi ki diye, sonuç
hep benim o sahneyi atlamış olmam çıkıyor

r:
_ Bu arada bende uygulamalı eğitim almayı çok erteledim, artık bişeyler kalıplaşmadan zaman ayırmayı düşünüyorum :silent:
Gerçi kalıplaşanların doğru alışkanlıklar olmasına çok dikkat ediyorum ama bi yazıyı hatırlamak, birebir yaşadığın uygulamayı hatırlamaya benzemiyor :/ Sırf aklımda kalsın diye okuduğum kısımları kağıtlara çizdiğim çok sahne oldu :mrgreen:
Benim için başlarda, "Acaba becerebilecekmiyim, bana göre bişeymi... heyecanla neyse motora bincem motoraaaa :flower:..." gibi düşünceler var iken, bugün olsa paramı şu önceliklere pay ederdim. "1- Eğitim, 2- Ekipman, 3- Ne kaldıysa artık o bütçe ile motosiklet"