iki farklı sorunum var bilgisi olan, aynı arıza daha önce karşılaştıysanız yorumlarsanız sevinirim
GV250 EFI
Daha 1 yaşını doldurmamış vlm marka akü dibi görüyor dışar da şarj ediyorum 1-2 hafta gidiyor sonra yine aynı regülatör çıkışlarına baktım 14v civarı yani şarjda sorun yok. Normal 65ah araba aküsüne yakın fiyata sattıkları 12ah akünün 1 sene bile dolmadan ömrünü tüketmesi çok gıcık bir durum. Garanti durumundan zorlamayı düşünüyorum; daha önce değiştirebilen varmı?
bir diğer sorun ki buda olası ihtimal akü sorunsalı ile bağlantılı rölanti yüksek devirlerde takılı kalıyor. Yani rölanti kontrol vanası takılı kalıyor veya beyin komuta edemiyor. Mekanik bir arıza var gibi duruyordu sorunu geçici çözdüm(Plastik kısım deforme olmuş oraya bir vida sapladım düzene girdi), ilk fırsatta yenisi ile değiştireceğim. Arabadaki kullanılanlar ile aynı tipte, bu onlarda 50tl civarında iken kanunide 150TL, ne güzel kazıklıyor bizi değilmi? (ve hatta ne farkı varsa gt250r da 350TL)
Beyni bilgisayara bağlayıp kontrol ettireceğim umarım yeni yazılım atma ile falan çözüme kavuşturulabilir.
Son durum akü takviyesi ile bazen de olsa çalışıyor. Rölanti sorununu geçtim çalışmıyor olması hiç hoşuma gitmiyor. Düşük akü beyinde saçmalama ve hatta yanmaya sebebiyet verebiliyor diyorlar bu doğrumu?