Sıfır 2012 YBR 125 Almayı Düşünüyorum. Görüşleriniz..

Merhaba arkadaşlar, yeni üyeyim. Kısmetse önümüzdeki günlerde sıfır YBR 125 almayı planlıyorum. 42 yaşındayım. 14 seneden sonra ilk motorum olacak. Doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Önerileriniz varsa yararlanmak isterim.

2012 modeller halen satışta ve fiyatı uygun. Bu nedenle 2012 alayım diyorum. Sizce yanlış mı yaparım? Ekonomi benim için önemli tabii ama biraz daha fazla verip 2013 almak daha mantıklı olabilir mi? Satarken her ne kadar 2013 faturalı olsa da bir yaş eski bir model olması değerini düşürür mü?

Bir de renk tercihim siyah ile mavi arasında gidip geliyor. Siyah daha ağır basıyor ama sanki mavi de bu modelle özdeşleşmiş gibi. Bununla ilgili de görüş almak isterim.

Aslında CBF almayı çok istiyordum ama bütçem yetmedi. Bu nedenle YBR'ye karar vermek zorunda kaldım. Ebat olarak ta oldukça iriyim. 105 kg. 1,78 boy. Acaba sorun teşkil eder mi?

(Bu mesajı YBR125 sayfasına da yazdım ama sanırım gözden kaçtı. Forumun acemisiyim. Buraya da bir konu başlığı açmak istedim. Hafta içi kararımı netleştirmem gerekiyor. Yorumlarınıza ihtiyacım var. Teşekkür ederim.)

Foruma hoşgeldiniz :)

YBR nin CBF in değerini bu tür ufak detaylar pek düşüremez. İleride değiştirmek için mi alacaksınız? Maliyet önemli demişsiniz 1/2 yıllık, "0" ayarında bi ikinci el neden düşünmüyorsunuz :silent:

Plaka şu, bu masraflarda olmaz. Üstelik bu şekilde CBF' de ayırdığınız bütçenin içinde. 1.80/105kg ile kalıplı biri için biraz daha uygun olabilir :silent:

İlla ki "0"km ve YBR ise bence üretildiği yılın pek anlamı yok. Temiz bakıldığı sürece her türlü peynir ekmek gibi gider :) Sonuçta 2013 trafiğe çıkışlı bi motosiklet olacak :)

Renk kişiseldir sonuçta son karar sizin, benim favori ESD rengim füme dir :) Şimdiden hayırlı olsun diyelim :)

Teşekkürler Ferdinand..

Aldığım zaman bıkıncaya ve çok yıpratmadan elden çıkarabileceğim bir süreye kadar binerim. Bu sürede tahminimce 2-3 yıl olur diye düşünüyorum.

İkinci el neden düşünmediğimin nedeni, bu işlerden hiç anlamadığım için kazık yeme ve yanılma ihtimalimin çok yüksek olması, ayrıca titiz biri olmamdan kaynaklanıyor. Sıfır alıp çetelesini benim tutmam lazım diye düşünüyorum. Şu anda da Honda ile Yamaha arasında 1000 TL gibi bir fark oluştu. Bu da benim üst sınırımın üzerinde kaldı. Aksesuar masrafları çok tuttuğu için rakam 6500-7000 arasını buluyor. YBR'yi tek tek hesapladım 5500 TL gibi bir bütçe çıktı. Yani sanırım zaruri gibi görünüyor YBR.

YBR de hoşuma gitmiyor değil, ama artçı ile falan binersem görüntü komik olabilir, çekiş düşebilir belki. Bakalım kısmet..

Arkadaşlar YBR'nin 2.elde satışı CBF'e göre daha mı zor olur? Bu konu da kafama takılıyor. Değeri çok düşer mi? Pendik bölgesinde oturuyorum, piyasada bolca CBF150 görüyorum ama YBR125 o kadar yok. Aynı durum sahibinden.com için de geçerli.

Bu konuda değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Bu iki motorun karşılaştırmasının yeterince baydığını biliyorum ama satın alma aşamasında olduğum için acil bilgiye ihtiyacım var.

Teşekkürler..

öncelikle hoşgeldiniz foruma.. Sanmıyorum YBR'nın satısı CBF'ye gore cok zor olsun. iki motosiklet de saglamlıgı ve rahatlıgı acısından kendını kanıtlamıs durumda. yanı 5bin lira butcenın en rahat ve saglam 2 motosikleti bunlar. 50bin km'de cok CBF var. bızım burda var motorun degısenı yok sadece grenajlar guneste kaldıgı ıcın solmus. motorun bakımı yapıldıgı surece cok rahat 50bini geciyor diye biliyorum. Keşke butcenız yetse de CBF baksanız. YBR'ye gelırsek onun da durumu aynı fakat CBF kadar rahat oldugunu dusunmuyorum. CBF daha kalıplı oldugu ıcın daha rahat diye dusunuyorum ben ama YBR rahat degıl demıyorum, YBR de cıdden rahat bı motosıklet. tıtresım yok bıseyı yok. 2.elde bu iki motosikleti de cok rahat satarsınız. Bakımını yaptırım motosikletinize adam gibi bakarsanız cok beklemeden satabılırsınız. 2.el de bakabılırsınız cok temız 2.eller var YBR'nin.. kolay gelsin hadi :)

madem ilk motorunuz olacak, iyi durumda 10000-40000 km aralığında bir ikinci el ybr 125 almanızı tavsiye ederim. çünkü istanbulda ybr ile trafikle başa çıkılamadığını farkedince satmak ve 250 cc. almak isteyeceksiniz.

Foruma hoş geldin YBR 125 İyibir karar olur senin için Siyah daha asil duruyor bu arada CBF De alabilirsin ama bütçe yetmediyse YBR senin en az 5-6 sene işini görür

Hoşgeldiniz..Ben 69 kilo 1.67 boyundayım ve bana ybr em çok güzel duruyor ama size küçük gelir diye düşünüyorum.Bu bahsi geçen motorların iksisde çok satan motorlar bence cbf alın hem altnızda çok küçük kalmaz sele filan biraz daha geniştir Hemde sıfır almayın dedğim gibi çok alıp satılan bir motor illaki temiz az kullanılmş olanı bulursunuz.Plaka filan çok masraf oluyor temizinden bi cbf bulun keyfinize bakın 2-3 sene her türlü götürür sizi

Çok teşekkür ederim herkese. Yararlandım. 2011-2012 model, maksimum 10 binde temiz, hastasından, yetkili servis bakımlı, rodajı düzgün yapılmış, koruma demirli, arka ve yan çantalı, yeni model stickerli, CBF 150 arıyorum. :p
Gülmeyin, ciddiyim..

Kazasız sürüşler dilerim..

Çok teşekkür ederim herkese. Yararlandım. 2011-2012 model, maksimum 10 binde temiz, hastasından, yetkili servis bakımlı, rodajı düzgün yapılmış, koruma demirli, arka ve yan çantalı, yeni model stickerli, CBF 150 arıyorum. :p
Gülmeyin, ciddiyim..

Kazasız sürüşler dilerim..

en güzel seçimi yaptınız :cat: :) inşallah bulursunuz temiz bitane

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar