Peki neden motor 3. vites gibi bir viteste 9000 deviri geçmez gaz keser ki ?
bak bunu ben de merak ediyorum
Peki neden motor 3. vites gibi bir viteste 9000 deviri geçmez gaz keser ki ?
9000 devir az mı ? benim 150'lik motorum 125 km hızla giderken 10 bin devir çeviriyor. Bu motorların redline'ı 8500 devirde başlar fazlası zarar. Hele düşük viteslerde 10-11 bin devir yaptırmaya çalışmak daha da zararlı.Peki neden motor 3. vites gibi bir viteste 9000 deviri geçmez gaz keser ki ?
9000 devir az mı ? benim 150'lik motorum 125 km hızla giderken 10 bin devir çeviriyor. Bu motorların redline'ı 8500 devirde başlar fazlası zarar. Hele düşük viteslerde 10-11 bin devir yaptırmaya çalışmak daha da zararlı.
9000 devirden sonra tork düşüyo, yokuş aşağı olmadıkça 10-11 bin devire çıkması zor.
12 bin devire çıkarırsan silindir contalarını patlatırsın sen bilirsin yani :cherry: Ben 150'lik motorumda en fazla 11 bin deviri gördüm o zaman da ön dişli şimdikine göre 1 diş küçüktü. 100'lük cub'da 11 bin deviri gördüm subab ayarı kaçtı epey uğraştım ayarlatacam diye.abi 9 bin devire cıkıyor da noluyor 10bine cıkamıyor ? 9bine cıkan 10bine de cıkar gozuyle bakıyorum tabi ama konustugumuz motosıklet 12bin devir. 11e de cıkması lazım 12ye de.. bu devırlere cıkanın kendı kontrolunde zaten motor. 12bin deviri gecerse kendi bilir yani.. hani neden 11de veya 11.5ta kesılmıyor da 9bin devirde kesılıyor ? ne alaka..
Kaç bin kilometredesin ? Daha 1000-1500 km'de motordan o kadar yüksek devir çevirmesini bekleme. Rölanti ayarı sadece motorun gaz vermeden sabit devirde çalışmasını sağlar. Hava ayarı da adı üstünde işte ama eğer rölantide stop etme sorunu yoksa ayarlarında sorun yoktur.Sürekli 10-11 bin devirde gidecek değiliz tabi ama anlıkta olsa motorun o devire çıkabildiğini görmek tatmin edici olurdu benim için. Adamlar oraya gösteriş olsun diyemi koymuşlar 12bin deviri. 4. ve 5. viteste 8000-9000 devirden yukarı çıkamadım ama en azından 3. viteste çıkarım heralde dedim ondada 9000 devirde boğuldu motor gaz yemedi işte. Acaba hava ayarında veya rolantide felan mı bir problem var dedim ama normal sürüşte motor gayet normal gidiyor. Neden yüksek devire çıkmıyor hala anlayamadım.
12 bin devire çıkarırsan silindir contalarını patlatırsın sen bilirsin yani :cherry: Ben 150'lik motorumda en fazla 11 bin deviri gördüm o zaman da ön dişli şimdikine göre 1 diş küçüktü. 100'lük cub'da 11 bin deviri gördüm subab ayarı kaçtı epey uğraştım ayarlatacam diye.
Stop etme sorunu yok. Maşaallahı var her sabah tek marşta çalışır 1 hafta yatsa bile ikilettirmez tek marşta çalışır. 1750 Km'de.
jiklen açık kalmış olabilir mi?
benim drift böyle yaptığında jikleyi hep orta seviyede unuttuğumu görüyodum
bi de bujilerin nasıl? karbüratörün temiz mi? benzinin kaliteli mi?
bunların hepsi bi etken...
Eray Hoca döktürmüşssün yinenasılsın iyimisin?
estafurullah aklıma gelenleri yazdım![]()
çok şükür fatih iyiyim sen nasılsın![]()
Aga şu senin kara boğanın resimlerini yükle de bakak yaw.
hangisinin???
gerçi yüklemiştim buraya ama kaçıncı sayfada olduğunu unuttum
bi bakayım sayfasını bulunca yazarım buraya![]()
estafurullah aklıma gelenleri yazdım![]()
çok şükür fatih iyiyim sen nasılsın![]()