Uğur adlı delikanlı...! İmzanı İngilizce atacağına, öncelikle kendi dilin olan Türkçeyi; iyi bir şekilde yazmayı ve güzel bir şekilde cümle kurmayı öğren bence.... Kendi dilini bilmeyen başka dilde başarılı olamaz... Büyük bir ihtimalle bana kızacaksın ama, yaşın çok genç ve ilerde
çok faydasını görürsün...
ne diyeyiiim ne diyeyim.. bilmiyorum ne diyeyim. butun olay klavye'de elimin saga kaymadıgından mı? i yerine ı mı kullanmamdan butun bu konusmanız.. benı tanımadan, bilmeden, en ufak bi fikriniz bile olmadan önyargılı davranarak kendi aklınızca tavsiye vermeniz.. 'Hiçbirşey düşünme, Sadece bilegini bük.' bundan bır anlam cıkarabılıyor musunuz ılk anda? cıkmıyor. imza da bulamadım. Think nothing! just twist the wrist kelimesi hosuma gitti yazdım. İngilizce kelimelerde Türkçedeki kadar mantık aranmıyor ilk anda. bu yüzden tercih ettim ingilizceyi. He bir de, Lise 2'yi yani 10. sınıfı Yabancı Dil bölümünde okudum. sınıfta 2 kısı vardı. resmen turklerı kotulercesıne konusup kotulercesıne davranıyorlardı. 2siyle de her hafta kavga ederdım. sınıfta 2-3 kısı kavgacı dıye adımı cıkardı ama dıgerlerı haklı oldugumu bılıyordu. sadece benım kadar tepkı gostermıyorlardı. bunu anlatmamın nedenıyse bırazcık benı tanıyıp oyle yargılamanız. İngilizce, sadece ingilizlerin veya amerikanların veya bu dili kullanan ülkelerin degil. İngilizce evrensel bir dildir. tüm dünyada, insanlar ingilizceyle anlasır. Almanlar, Araplar vb yabancılar bizim ulkemıze gelıceklerı zaman cogunlugu ıngılızce ogrenıp de gelıyor. ıngılızce anlasıyoruz onlarla. bız de yabancılara gıttıgımızde aynı sekılde. Anlatabılıyor muyum ? Benım amacım ingilizleri amerikanları övmek degil, fakat kötülemek de degıl. Cogu insan, vay arkadas amerika boyle amerika soyle, neyi biliyorlar ? basından duydukları seyleri. basın cok mu dogru soyluyor ? basının tum amacı ınsanları dogru bıcımde bılgılendırmek mı ? hayır. basının ilk amacı paradır. gündemdir. amerika veya baska bi ülke hakkında iyi bir haberi bile kötü olarak sunabilir basın. biz bu basına guvenıp, milyonları sucluyoruz. bu böyle uzaaar gider. neyse, bu arada, benı yanlıs bır ınsan olarak tanıtmamanız ıcın yazdım tum bunları. kimseye kendımı acıklamak zorunda degılım fakat oyle gerektırdınıız..
benim klavyede i'leri veya ş'leri kullanmamam, gercek hayatta da kullanmadıgım anlamına gelmez kı. bir iki yanlıs sözcügüm olmus; 'burdan' ve 'kayıcak' gibi.. bu kadar da dikkat edemem yazdıklarıma. yazı sonucta.. yuz yuze konusmak ıstersenız o zaman nasıl konustugumu nelerı bıldıgımı bılmedıgımı nelere onem verdıgımı vermedıgımı ogrenırsınız.. bu da sıze bırazıcık ders olur inşallah..
he bi de, klavyeye bakarak yazmıyorum ben ve hızlı yazıyorum. bunun eksi yanı boyle ortaya cıkıyor. yapılacak bırsey yok.. neyse..