Bahçeye iniş için rampa veya asansör projesi

Çözüm kolaydı hiç hidroliğe gerek kalmadan hidroliğin yapacağı işi yapardıkya hep bir fotoğraf bekledim
bir fotoğraf ekleyemeyen konu sahibinin ciddiyetsizliği yüzünden artık bu konuya bakmayacağım.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
Heh şöyle imkan var çizin kardeşim :p

Sinan ın son resmi tamamdır fakat ray direk pahalıya mal olabilir.

Ucuz yollu olması için kare kutu profilden 4 adet direk dikerek aynı sistem daha ucuza gelebilir sanırım.
o direklerin iç kısımlarına L profil kaynaklansa ve kabininde L profile denk gelen kısımlarına teker monte edilse kabin sabitlenmiş olur... demir sürgülü kapıların üst taraflarına takılan silindir gibi tekerlerden...

Çözüm kolaydı hiç hidroliğe gerek kalmadan hidroliğin yapacağı işi yapardıkya hep bir fotoğraf bekledim
bir fotoğraf ekleyemeyen konu sahibinin ciddiyetsizliği yüzünden artık bu konuya bakmayacağım.

Topic sahibinin bi önemi yok. Pireye kızıp yorgan yakmayalım. İllaki birinin işine yarayacaktır. Hem bu şekilde alternatifli fikirler çıkabilir.

Bir çalışma daha yaptım. Yere güzel bir şeklde ankrajlanması gerekli.

asansoumlr8_zps3d25f35a.jpg

asansoumlr7_zps7a162aac.jpg

asansoumlr5_zps983aa878.png

asansoumlr5_zps6bdb3491.jpg

o direklerin iç kısımlarına L profil kaynaklansa ve kabininde L profile denk gelen kısımlarına teker monte edilse kabin sabitlenmiş olur... demir sürgülü kapıların üst taraflarına takılan silindir gibi tekerlerden...
Ben de eskiden L profil derdim ama sanayiye gidip L profil deyince boş boş bakıyolar onun adı köşebent miş :)

Vay arkadas ne ciddiyetsiz bir adammisim ben.

Degerli vaktinizi lutfen benim gereksiz isim icin harcamayin.

Eve gidebildigim ilk gun isigi vakitte foto ekleyecegim. Olurya bolca bos vakti olan biri yardim eder.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
Ben de eskiden L profil derdim ama sanayiye gidip L profil deyince boş boş bakıyolar onun adı köşebent miş :)
aklıma gelmedi de o yüzden öyle dedim.. hatta klavyede köşeli bir simge aradım da bulamadım...:):mrgreen:

Profil şeklinin anlaşılabilmesi için biraz buyuk çizdim. Bukadar kalın olmasına gerek yok. Daha ınce bir profil olması gerekli.

Ama her halıkarda bınanın önune bişeyler dikmek gerekıyor.

Topic sahibinin bi önemi yok. Pireye kızıp yorgan yakmayalım. İllaki birinin işine yarayacaktır. Hem bu şekilde alternatifli fikirler çıkabilir.

Bir çalışma daha yaptım. Yere güzel bir şeklde ankrajlanması gerekli.

http://i299.photobucket.com/albums/mm306/harbiturk/asansoumlr8_zps3d25f35a.jpg

http://i299.photobucket.com/albums/mm306/harbiturk/asansoumlr7_zps7a162aac.jpg

http://i299.photobucket.com/albums/mm306/harbiturk/asansoumlr5_zps983aa878.png

http://i299.photobucket.com/albums/mm306/harbiturk/asansoumlr5_zps6bdb3491.jpg

Goruntu super, peki bunun kaldirac sistemi nasil olacak hidrolik mi acaba?

Goruntu super, peki bunun kaldirac sistemi nasil olacak hidrolik mi acaba?

Hayır kaldırma olayı ısın en kolayı. Hidrolik olursa kafadan +1000 TL daha masraf demek.

Daha once konuştugumuz tekne çekmede kullanılan ırgat.

Dıregın altındakı kutu ırgat ıcın. Ordan cıkan halat dıregın ustundekı makaralara gelıp profılın ıcındekı parçaya bağlanıyor. Bu kısım bolca greslenerek çalışıyor metal bırbırıne surtsede sorun degıl onemlı olan profılın ıcınde fazla boşluk olmadan yerleştırılmesi

Hmm anladim sanirim en tepede makara var celil halat irgattam geliyor makaranin ustunden gecip platformu cekiyor. Dogru mu acaba?

Halat kısmını ekleyeyım daha anlaşılır olsun 5 dakıka musade.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------

Motoru yerleştırdıkten sonra aşağı ınıp makarayı boşaltman gerekıyor. Yukarı çıkarkende saracaksın. Bıraz kuvvet gerekli.

asansoumlr9_zpsab5edd41.jpg

Artık bundan sonrası sana kalmış. Uzun zamandır çizim yapmıyordum bu ıyı oldu.

Halat kısmını ekleyeyım daha anlaşılır olsun 5 dakıka musade.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------

Motoru yerleştırdıkten sonra aşağı ınıp makarayı boşaltman gerekıyor. Yukarı çıkarkende saracaksın. Bıraz kuvvet gerekli.

http://i299.photobucket.com/albums/mm306/harbiturk/asansoumlr9_zpsab5edd41.jpg

Kardeş çok güzel olmuş ama motoru aşağı indirdiğinde nasıl çıkacak bahçeye??? İki ucu da kapalı :silent:

E_N

bende bi kaç çizim denemesinde bulundum inşallah beğenirsiniz. motoru koruma amaçlı yapılmış olan eserim asansöre oranla daha az maliyetlidir.kurulumu ve kullanımı aşşağıdaki çizimde belirtilmiştir. ölçüler ve kullanılacak malzeme açıktır illa motorlu bir sistem olsun isteniyosa kapılarda yapılacak bir kaç değisiklikle kumandayla komuta edıle bılen kapılar yapıla bilir.
http://imageshack.us/photo/my-images/833/scribbler3t.png/

Yaw bence hic bukadar ugrasmana gerek yok. Bir kapali garaj bulabilirsin kendine ornek vericek olursak: adamin evi vardir arabasi yoktur g garaji bostadir adamin deposu vardir buyuktur anlasip birakabilirsin buyuk binanin ortak garaji vardir o garajabirakabilirsin vb. Bir suru ornek verilebilir yakin cevrende mutlaka vardir boyle bi yer 3 5 verirsin bisiler ayda adamada kar olur benim arkadas boyle yapti bi garaj buldu adamin arabasi yok garajina evde kullanilmayanlari indirmis ayda 40 lira veriyo adama iceriye birakiyo motorunu bu tamiyle sahsi fikrimdir tabiki size kalmis bisi iyi gunler dilerim.

Ben olsam balkona rampa yapıp balkona çekerdim motoru... :) Şaka bir tarafa yukarı taraf direk caddeye bakıyor işin zor. Komşular hiç tadilata izin verir gibi gözükmüyor buradan bakınca... O apartman demirlerini kestirirler mi? Kolay gelsin.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Alanın resimlerini görünce değişti bütün işler :)

Öyle bol bol rahat rahat çalışacak pekde alan yok, kaldıki yapılacak her asansör tipine bir üst komşu muhalefet eder hem görüntü kirliliği hemde güvenlik açısından.

Sanki o duvar 220 cm yok gibi birde.

Makaslı alttan kaldırmalı bir lift düşünülmesii hem estetik hemde komşu huzuru açısından daha mantıklı sanki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar