- Konu Yazar
Evet arkadaşlar birçoğunuzun motoru çalındı fakat çalınmaya çalışılanı oldu mu? Olduysa nasıl engelledi? Ne tür önlemler aldı? Bence çok yararlı bir konu olur güncel kalırsa
Bunu ben de düşünmüştümBulabilirseniz kryptonite marka zincir yada kilit alın. Kas güçü kullanan herhangi bir aletle kesilmesi neredeyse imkansız. Pistonlu kesiciler bile zorlanıyor.
Yada en ucuzundan bir cep telefonu ve araç şarjını içerisine avea hat takarak motorun bir yerine gizleyin.
İki hattı birbirine tanımladığınızda istediğiniz an diğer cep telefonunun nerede olduğunu kordinatları ile öğrenebiliyorsunuz aylık 5 tl idi.
Bunu ben de düşünmüştümama karıştırmadan bırakmazlar sanki telefonu bulurlar.
Evet 5 güne kadar çalınacak bir motorum yoktuÖnce sen onları bulursan sıkıntı yok. Senin hiç motorun çalınmamış anlaşılan. Allah yaşatmasın o duyguyu.
Köpek beslemenizi tavsiye ederim. çok hisli hayvanlardır, duyuları çok hassastır, askerliğimi yaptığım dağ başlarında, mevzilerde, sınır devriyelerinde köpeklerin bir çok faydasını gördüm. çok saldırgan bir köpek olmasına gerek yok, sıradan bir köpeği yavru alıp kendinize ve yaşadığınız çevreye alıştırın, geceleri yabancılara havlayacaktır. bizim burada migros var, migrosun da çöplüğü var, 3 tane sokak köpeği migrosun çöplüğünden besleniyor, geceleri migrosun önüne kimseyi yaklaştırmıyorlar, arabaları bile hiç yorulmadan tek tek kovalıyorlar.
Şöyle birşey söyleyeyim, komiklik yapmak gibi olmasın. eniştemin evine hırsız girmişti, çok korkmuşlar, gördükleri halde adama müdahale edememişler. sonra pencereye boyunca bir lama kestirip kilit yaptırdı. güvenmedi, gitti belkiça dan kurt köpeği getirtti, yıllarca köpeği besledi, sonradan duydum ki köpeği çalmışlar. demekki kesin çözüm değil ama en azından uykusu hafif olanlar köpeğin havlamasına kalkıp şöyle bir motoruna bakar, yerinde olduğunu görünce rahat rahat uyur.