Yeni Üye, İlk Motosiklet ve Bol bol Soru :)

Öncelikle Merhabalar :) Foruma yeni üye oldum diyebiliriz (2 hafta kadar önce üye oldum tanışmak bu güne nasipmiş :mrgreen:)
Bende, ilk motosikletimi almayı düşünüyorum, çocukluğumdan beri hayalini kurduğum çok fazla ses çıkartan, bol beygirli ve agresif görünümlü (Ss) :bounce: tabi bu bir süre daha hayal olarak kalmak zorunda :D Şimdilik maddi durum anca 250lik bir makinaya yetiyor. Uzun zamandır araştırıyorum ama hala karar veremedim ve bizim buralarda bu tür makinalardan kullanan pek insan yok. Şimdi gelelim asıl meseleye, aklımda almayı düşündüğüm bir kaç model;
1. Hyosung GT250R: Görüntüsü güzel, heybetli motor 600cc den pek bir farkı yok görünüm anlamından. Yani 600lüğe geçiş için en ideal model olarak görünüyorum şimdilik. Ama hava+yağ soğutması benide motordan soğutuyor :( buna ek olarak yedek parça fiyatları korkunç(arka amortisör 450lira, ön takım 3000 küsür :queen:) ve krank kırma olayı çok görünüyormuş. Alım satım zor gibi gözüküyor 2. elde. Yinede en güçlü ihtimal bu modelde :D
2. Kawasaki Ninja 250R: Garip bir görüntüsü var, oturuş posizyonu Ss ile pek uyuşmuyor. Diğerlerine göre daha sağlam gibi görüyorum, sonuçta kawasaki :D Parçaları zor bulunur gibi bazı yorumlar gördüm ve yedek parça fiyatı ne kadardır bilmiyorum.
3.Honda CBR 250: Tek silindir, bu baştan ofsayt :queen: ama 2. elde alım satım kolay diyenler var. Gerçi 2. el fiyatı neredeyse 0 al aynı :D
Gelelim bunları kullanacak şahsa :D Yaş 21, boy 1,80 civarı, kilo 70 küsür. Çocukluğum 2 teker üstünde geçti diyebilirim. Bir aralar scooterda kullandım ama tarzım değil. Şimdilik 7000TL(300-500 aynayabilir) bütçe ayırabilirim bu iş için ve eğer bu sezon için bir motosiklet alamazsam 250cc lik seneye kesin 600lük alırım :D
Şimdilik bu kadar, üstadlardan öneri bekliyorum özellikle bu motorları kullanan alıp satmış arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim :)

Honda hayat oda ama parçaları biraz pahalı ninja da ciddi servis sorunu olduğu konuşuluyor herkes z motorla falan mahkemelik hiç bulaşma derim Hyosung da şikayet yok pek okadar ama arka firenleri motosikleti durdurmaya pek yeterli olmadığı kanıtlanmış ama diyceğim 1. sıra honda 2. Hyosung
daha sonra aprilla gibi modeller bu benim fikrim çok kişi fikrini belirteceklerdir mutlaka. ne alırsan hayırlı olsun şimdiden

Hyosung Alırsan Yeni Model Hyosung Al Yenileri hem enjeksiyonlu hemde devir kesicili krank kırma problemi yok yeni modellerinde Hyosung Öneririm 250CC Çift Silindir Makina Sonuçta 2. Elde Alım satımı çokta zor değil öyle söyleyenlere Kulak Asma Honda Gibi Gitmesede 2. eli Satılır yani

Eğer 600lüğe seneye veya daha yakın bi zamanda gecıcem ve bundan kesin kararlıyım kımse degıstıremez kararımı 600lük benim hayalim sesini duydugumda olup olup dırılıyorum diyosan, Hyosung GT250R tam senlik. Dedigin gibi 600lük görüntüsü var Hyosung'ta. Kalite olarak bişey diyemem. 2.el de pek diyemem ama sanırım tutuluyo 2.eli de. ben senın yerınde olsam Honda alırdım. sonucta saglam makına. ilk SS'in olucak ve tecrubesızlıgınden dolayı motor yorulucak hırpalanıcak. sonucta onun ustunde denıceksın merak ettıklerını. Hyosung sıkıntı cıkarabılır dıye dusunuyorum bılmıyorum ama Honda bana daha mantıklı gelıyor. İnşallah en iyi kararı verirsin. direk 600lüğe gecmektense ilk once 250lilikle baslamak güzel düşünce. özledik böyle adamları. hadi kolay gelsin

kardeş önceki motorum hyosungdu 2013 modelleri çoook yakışıklı çok güzel olmuş. bence niyetin racinglerde ilerlemekse muhakkak hyosung almalısın. hem performans olarak diğerlerinden iyi hem donanım olarak iyi (çift silindir kalın arka lastik, ön tekerde çift fren diski vs. ) hemde sürüş alışkanlığı olarak racinge en yakın model hemde en yakışıklıları :D ben geçen sene fuardan aldım bi hyosung bu sene 1250 tl zararla sattım. ki sezon açılmadan sattım. bu modellerde çok zarar etmessin. Sana tavsiyem git 2013 model sıfır al. 2013 ü gören 2012 yi beğenmez demedi deme :)
bu arada hiç hyosung kullanmadan hyosung sorun çıkarır diyenlere kanma. sen motoruna bakarsan oda sana bakar,bakımlarını aksatma kontrollerini yap gerisini düşünme. gayet kaliteli motor, kore malı ve motoru çok sağlam. Ben uzun yolda yaptım yağmurdada kullandım günlük işime gittim geldim hiç sorun çıkarmadı lakin bir kere yolda bıraktı beni... oda benzini bitti diye :D

Mersin İl Temsilcisi
öncelikle hoşgeldiniz.

250 lik makina iyidir ama siz "bu işi artık kaptım, 600 lüklerin peşine takılayım "dediğiniz anda
hem makinaya yazık etmiş olursunuz, hem hayatınıza kastetmiş olursunuz.
madem az-çok tecrübeniz var
gidip bir 650 gtr hyosung alın, hiç değilse yaklaşık performans sunar size.

bu moto calibre için de iyi diyorlar düşünebilirsin. Firma 2 yeni ss getirdi bu yıl biri cbr 250 nin aynısı.
-Sonuçta bu işler maddiyata bağlı motor alacağına kursa gidip kullanmayı iyice öğrenirsin trafiğe girer çıkarsın 250 lik almadan 10 bin tl civarına 2.el 600luk alabilirsin.

Eğer 600lüğe seneye veya daha yakın bi zamanda gecıcem ve bundan kesin kararlıyım kımse degıstıremez kararımı 600lük benim hayalim sesini duydugumda olup olup dırılıyorum diyosan, Hyosung GT250R tam senlik. Dedigin gibi 600lük görüntüsü var Hyosung'ta. Kalite olarak bişey diyemem. 2.el de pek diyemem ama sanırım tutuluyo 2.eli de. ben senın yerınde olsam Honda alırdım. sonucta saglam makına. ilk SS'in olucak ve tecrubesızlıgınden dolayı motor yorulucak hırpalanıcak. sonucta onun ustunde denıceksın merak ettıklerını. Hyosung sıkıntı cıkarabılır dıye dusunuyorum bılmıyorum ama Honda bana daha mantıklı gelıyor. İnşallah en iyi kararı verirsin. direk 600lüğe gecmektense ilk once 250lilikle baslamak güzel düşünce. özledik böyle adamları. hadi kolay gelsin

Aslında hali hazırda 20.000tl gibi bir param olsa gözüm kapalı gider bir 600cc alırdım, bu kadar hastasıyım yani :D sorun şu 600cc alacak kadar nakit yok :S hala öğrenciyim ve bin tl maaşla çalışıyorum. Ayrıca şu da var, motorsiklet olsun otomobil olsun bunları kullanmak birazda refleks işi. Düşük cc de iyice kavrarım diye düşünüyorum, yani direk 600lükle trafikte ani bir durum olduğunda milyarlık makinayı dağıtmak kötü bir durum olurdu :p bu sene 250lik alırsam 600lük askerden sonraya kalacak mecburen :S Ve honda olayı, tek silindir olması nedenini bilmediğim bir şekilde soğutuyor o motordan beni. aslında geçenlerde araba kullanırken yanıma yanaştı bir tanesi ışıklardan beraber kalktık gürültülü bir şekilde iyide gidiyor hani 120ye kadar yan yanaydık sonrasında adamın hayatına kast etmemek için saldım arabayı :D sonuçta ivmelenmesi iyi gibi geldi en azında ninja gibi 40 saat devir çevirmeye çalışmıyor.

kardeş önceki motorum hyosungdu 2013 modelleri çoook yakışıklı çok güzel olmuş. bence niyetin racinglerde ilerlemekse muhakkak hyosung almalısın. hem performans olarak diğerlerinden iyi hem donanım olarak iyi (çift silindir kalın arka lastik, ön tekerde çift fren diski vs. ) hemde sürüş alışkanlığı olarak racinge en yakın model hemde en yakışıklıları :D ben geçen sene fuardan aldım bi hyosung bu sene 1250 tl zararla sattım. ki sezon açılmadan sattım. bu modellerde çok zarar etmessin. Sana tavsiyem git 2013 model sıfır al. 2013 ü gören 2012 yi beğenmez demedi deme :)
bu arada hiç hyosung kullanmadan hyosung sorun çıkarır diyenlere kanma. sen motoruna bakarsan oda sana bakar,bakımlarını aksatma kontrollerini yap gerisini düşünme. gayet kaliteli motor, kore malı ve motoru çok sağlam. Ben uzun yolda yaptım yağmurdada kullandım günlük işime gittim geldim hiç sorun çıkarmadı lakin bir kere yolda bıraktı beni... oda benzini bitti diye :D

2013 modelini gördüm gayet güzel ama 10.600 gibi bir rakam var bunun yanında plaka+ruhsat+sigorta+muayene heralde 11.5-12.000 gibi bir fiyat çıkar karşıma ki şu an için büyük bir para. Buna ek olarak biraz takıntılı biriyim yani 2.elde korkuyorum kazıklanmıyım diye önceki sahibi nasıl kullandı, masraf çıkartır mı, motoru sağlam mı vs vs bu yüzden 0km almakta iyi bir seçenek benim için her ne kadar cebimi zorlasada :D

öncelikle hoşgeldiniz.

250 lik makina iyidir ama siz "bu işi artık kaptım, 600 lüklerin peşine takılayım "dediğiniz anda
hem makinaya yazık etmiş olursunuz, hem hayatınıza kastetmiş olursunuz.
madem az-çok tecrübeniz var
gidip bir 650 gtr hyosung alın, hiç değilse yaklaşık performans sunar size.

Hoş bulduk :D
Benim için performasn şimdilik önemli değil. Sonuçta motoru ilk aldığımda otobana çıkıp acaba kaç gidiyor bu alet deyipte gaz açacak kadar apachi ruhlu biri değilim :D Bana 4 silindirin sesi lazım, yolda giderken yol üstündeki insanların o sese saygı duyarak yoldan çekilmeleri lazım :p şaka bir yana gt650 nin piyasası pek işlemiyor gibi. Ben her gün sahibinden ilanlarını kontrol eden biriyim ve pek rastlamıyorum gt650r ye. Sonra alıpta elimizde kalmasın :)

suzuki inazumayı da kıyaslama listene dahil etmelisin.

İnazuma, motoru 45hp güç üretebilirken yakıt ekonomisi adına gücü 24hp ye düşürülen o meşhur makina değil mi ? :D Benim tarzım değil, yani ona vereceğim paranın 3/1ne CBF 150 alırım daha iyi.

bu moto calibre için de iyi diyorlar düşünebilirsin. Firma 2 yeni ss getirdi bu yıl biri cbr 250 nin aynısı.
-Sonuçta bu işler maddiyata bağlı motor alacağına kursa gidip kullanmayı iyice öğrenirsin trafiğe girer çıkarsın 250 lik almadan 10 bin tl civarına 2.el 600luk alabilirsin.

Calibre görünüş olarak beni etkileyen motorlardan birisi, ancak çinli olması kötü bir durum. Kursa gidipte motosiklet kullanmayı öğrenecek kadar vaktim yok zaten olsa da gitmem. Bizim buraları trafik yönünden çok sakin araba kullanmayı nasıl öğrendiysem motosikletide o şekilde öğrenmeyi düşünüyorum :D

yamaha r 125 düşün bence başlangıç için iyidir

can a katılıyorum ilk motorum dıyorsun ne kadar tecruben var onu bilemem ama onerım cbr 125 yada tvs 150 olucaktır

Adı geçen motorları ilk başta düşündüm, cbf 150-cb125-ybr125-apache vs vs bu tip makinalar genellikle şehir içi kullanıma uygun gibi geliyor. Bana asvalt motoru lazım, şehirler arası yolculuk yani otobanda rahat yürüyecek bir şey :) 125-150 sınıfı güç konusunda yetersiz ve oturuş pozisyonları benim doğama aykırı :p commuterla başlayıp racinge geçmek sıkıntı yaratmasın sonra...

Adı geçen motorları ilk başta düşündüm, cbf 150-cb125-ybr125-apache vs vs bu tip makinalar genellikle şehir içi kullanıma uygun gibi geliyor. Bana asvalt motoru lazım, şehirler arası yolculuk yani otobanda rahat yürüyecek bir şey :) 125-150 sınıfı güç konusunda yetersiz ve oturuş pozisyonları benim doğama aykırı :p commuterla başlayıp racinge geçmek sıkıntı yaratmasın sonra...
sıkıntı yaratmaz dostum bende ybr var geçen arkadaşın yamaha yzf r125 ye bindim hiç yabancı gelmedi motor

sıkıntı yaratmaz dostum bende ybr var geçen arkadaşın yamaha yzf r125 ye bindim hiç yabancı gelmedi motor

Nasip diyelim o zaman :D acil bir durumum yok 150lik olur 250 olur hem bu aralar nakit gelir giderleri arasında dengesizlikler yaşamaya başladım 1-2 ay daha beklemem gerekebilir :S

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar