Onu bunu bırakın da bu nedir abiler?

2x2 :cherry: Subaru dizel motor felan diyo çevirisinde ama anlamadım,çok tipsiz bea:cherry:

İki yıl önce, bir Subaru WRX çalışanı motosiklet için internet turu yaptı. Ama bu sadece Subaru onaylı tasarımcısı Yan McElroy ilk konsept çalışması oldu. O zamandan beri, Yan bir dizel motora başka bir kavram yarattı. Şimdi, Kickboxer Dizel AWD Kavram olarak adlandırılan üçüncü motosikleti görebilirsiniz. Adından da anlaşılacağı gibi, motosiklet bir dizel motor (ayrıca Subaru kaynaklı) ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahiptir.

Kavramı da kompozit üstyapı, tek taraflı swingarms, LED aydınlatma, bir turbo ve iki zincirleri ile sofistike transmisyon bulunmaktadır. Yan diyor ki: "Ben doğru ve gerçek bir motosiklet inşa etmek için yeterli gerçekçi olması için model tasarladım. Eğer param olsaydı düz CAD dosyaları alıp bugün bu parçaları gerçekleştirebilirdim."

Google translate ten az bi düzeltmeyle yaklaşık şöyle bişiler yazıyo açıklayıcı yazısında.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ian mcelroy daha önce bir cbr1000 üzerinde strettfighter çalışması yapmıştı
honda hurricane

honda-hurricane-1.jpg

motorun şekli bir yana o zincir ne öyle abicim yaa :cyclopsan

işin gücün yoksa uğraş dur yağlayacağım temizleyeceğim diye :p

yıllar önce yamahanın 2x2 modelini dergide görmüştüm kaç sene önceydi modeli neydi hatırlamıyorum...

http://calgary.kijiji.ca/c-cars-vehicles-motorcycles-dirt-bikes-motocross-2012-Christini-AWD-300-Toys-4-Boys-Motorsports-SALE-W0QQAdIdZ353002911
http://www.gizmag.com/go/3180/
Hidrolik motorlu çift çeker motosikletler icat olalı 10 yıl oldu, böyle arka tekerden ön tekere kadar zincirlerle aktarmayla motosiklet olmaz. Hem günlük kullanıma uygun değil hem de zihni sinir icadı gibi duruyo. Bu arada o resimler gerçek değil bilgisayar çiziminin render alınmış halleri. Zaten ilgili linkin detaylarında da yazıyor biz bunu çizdik ama üretmedik diye.

peki 2X2 motorlarda ön aktarma oldugunda TUR nasıl oluyor?
Tur ne demek anlamadım ama. Şanzımana bağlı bir hidrolik pompa var bir de hidrolik debriyaj var, normal debriyajla senkronize çalışan. Ona göre ön tekere hidrolik yağ pompalanıyor ve hidrolik motor vasıtasıyla ön tekere de güç iletimi oluyor.

:) yok ben basitce gidonu döndürme işini sormak istemiştim :) yani bu motorda gidonu sola çevirdiğimizde problem teşkil etmiyor mu?

:) yok ben basitce gidonu döndürme işini sormak istemiştim :) yani bu motorda gidonu sola çevirdiğimizde problem teşkil etmiyor mu?
Benim dediğim tipte motorları diyorsanız, nasıl disk fren hortumları gidonu çevirince problem çıkarmıyor bunlar da öyle. Hortumlar esnek. ve gidonu çevirmeye pay bırakılmış. Veya gidonun ortasında özel bir hidrolik aktarma mafsalı vardır. Esnek hortumlar yüzünden enerji kaybı yaşamamak için.

ben bu tipte motorları diyorum.. Yukarıdaki gibi zincir ön çatalın sağından ön teker dişlisine gidiyor.. Zinciri esnetme şansı var mıdır ki? Yani yukarıdaki motorda gidon sola döndüğünde zincir o tekere sürtmeyecekmidir? Bu nasıl bir teknolojidir anlamış değilim :)

ben bu tipte motorları diyorum.. Yukarıdaki gibi zincir ön çatalın sağından ön teker dişlisine gidiyor.. Zinciri esnetme şansı var mıdır ki? Yani yukarıdaki motorda gidon sola döndüğünde zincir o tekere sürtmeyecekmidir? Bu nasıl bir teknolojidir anlamış değilim :)
Gidon dönmez bunlarda, teker 5 derece sağa sola dönüyosa iyi. Benim gördüğüm belden kırmalı bi motor yapmışlar büyük kepçe makinaları olur ya onlar gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar