En hızlı internet bağlantısı kimde?

"Mesela bir film"; lakin bir film upload etmicem:)
Bilgilenmek istedim. Download/upload hızları fark ediyor sanırım?!

Download: indirme
Upload: gönderme

İkisinin de hızları farklıdır genelde. Simetrik internetlerde aynıdır.
Onun dışında Türkiye'de upload hızı genelde düşüktür. Çünkü büyük kesim bu hızın işine yaramadığını düşünür. TTNet'de kurnazın önde gideni, download hızını yüksek tutup cahil kullanıcıyı tavlar, arada da biz kaynarız...

"Mesela bir film"; lakin bir film upload etmicem:)
Bilgilenmek istedim. Download/upload hızları fark ediyor sanırım?!

Teorik olarak senin istediğin gibi 1.5gblık filmi 5dk da upload edebilmen için saniyede 5MB kopyalıyor olman gerek. Bu da yaklaşık 50mbit internet demek. Şu durumda olmayacak şey değil ama Fiber internet dedikleri hattan almalısın ve uploadın 50mbit/sn olmalı :)
Örnek benim ekran alıntısı eklediğim 100mbit upload miktarında aynı filmi yaklaşık 2.5dk da upload edebiliyorum (upload ettim yerin alışı da önemli)

1.5 GB'lık bir filmi bir internet sitesine hızılıca (5 dakiika sürmesin istiyorum) upload etmek istiyorum diyelim.. Hızlı bir internet hattım (mesela ??) ve 1Gbit ethernet kartımın mı olması lazım? Rem yükseltmeli miyim? Macminininki bayaaa bi yükseltilebiliyormuş.

Bilgisayar konusuna fazla takılma derim.
Zaten Tr'de bulabileceğin ev kullanımı için verilen internet ortalama bir bilgisayarı gıdıklamayacaktır.
Fiber internet alırsan bu konuyu düşünmeye başlayabilirsin.
Fakat heryerde yok.

Türkiye :) tabi evde direkt kullandığım hız değil bu ölçümdeki. Şirketteki sunucuya bağlanıp çalıştırdım. Yoksa evde ne o donanımı karşılayacak alım maliyeti, ne elektrik ne de ISP kadar zenginim. Maksat ... yarıştırmak ya hani o yüzden.

HDDler ile ilgili bir bilgi. Geçtiğimiz hafta Prestigio PDR2RDF500 modelli içinde 7200rpm 2.5'' hdd var ve e-sata girişi. okuma hızı 100-80MB arası yazma hızı 50-60MB arası ve fiyatı 90tl

Herşey bir kenara hddlerin (ya da ssdlerin) io oranı çok önemli sunucu tarafında. Çok maliyetli bir Raid sistem kursanız daha io düşük kalabiliyor. Bu yüzden pahalı sistemlerde Write Cache olarak (io (input-output)) SSD diskler kullanılıyor. Veri hızlı bir şekilde SSD ye geliyor, ssdler de arka planda mekanik disklere yazıyor. Çetrefilli işler yani :)

Bilgisayar elemanı demeseydin para derdim :) Öncelikle hızlı bir hattın. Eğer hızlı bir hattın var ise (100mbit ve üstü) hızlı bir ethernetin (1Gbit), eğer hızlı bir ethernetin var ise hızlı bir diskin(saniyede teorik olarak 600mbit yani 75MB/sn ve üstünü) olması gerekiyor. Yani dış dünyadan kapına kadar hızlı gelen internet 100mbit ethernetin varsa oradaki darboğaza takılacaktır.
Atıyorum 1Gbit ethernet kartın var ama bu veriyi işleyecek diskin yok yine bant genişliği diskin sınırına takılmış olacak. Gerçi bunlar ekstrem durumlar.

Mac için N-Draft destekli bir modem (wireless) ve standart bir internet işini her türlü görecek ( standart göreceli bir kavram 8mbit diyelim biz buna)

Bende dedim evde kullanıyor :) Öyle kullandığım 1gbitlik dedicatedim mevcuttu :) Şimdi ise vps kullanıyoruz.

Artık HDDyi tamamen bitirdim. Daha kullanmak istemiyorum, SSD farkı hem fazla hemde badsektör illeti yok. Şimdiki SSDler İOPS(İnput-output per second) oldu. Saniye başına 1.2 milyonluk iopslar mevcut :)

Bknz : OCZ 2x SuperScale Z-Drive R4 PCI-Express SSD

Hemde sata giriş değil Pci-Express x1 bencede en güzeli Pci-expressler hem kablo derdi yok hemde elektrik tasarufu :D

Bende dedim evde kullanıyor :) Öyle kullandığım 1gbitlik dedicatedim mevcuttu :) Şimdi ise vps kullanıyoruz.

Artık HDDyi tamamen bitirdim. Daha kullanmak istemiyorum, SSD farkı hem fazla hemde badsektör illeti yok. Şimdiki SSDler İOPS(İnput-output per second) oldu. Saniye başına 1.2 milyonluk iopslar mevcut :)

Bknz : OCZ 2x SuperScale Z-Drive R4 PCI-Express SSD

Hemde sata giriş değil Pci-Express x1 bencede en güzeli Pci-expressler hem kablo derdi yok hemde elektrik tasarufu :D

Para var huzur var diyorsun :) pci olanlar yani kart şeklinde olanlar pahalı diğerlerine göre ama bant genişliği muazzam. İhtiyaç-maliyet durumları. Ben de kullanmadığım teknolojiye yatırım yapmak istemiyorum, ihtiyacım da yok bakıldığında.

Tam Fransız kaldım:)) Bilgi, ne bitmez tükenmez şey yahu! "OCZ 2x Super Scale Z-Drive R4 PCI-Express SSD" neymiş ki?! :D

Para var huzur var diyorsun :) pci olanlar yani kart şeklinde olanlar pahalı diğerlerine göre ama bant genişliği muazzam. İhtiyaç-maliyet durumları. Ben de kullanmadığım teknolojiye yatırım yapmak istemiyorum, ihtiyacım da yok bakıldığında.

Bazıları pci-exp 8x destekli birde onları düşün :) Aslında fazla pahalı değil 700-800 tl civarındalar. Gerçi o paraya commuter motor alınır :)

Tam Fransız kaldım:)) Bilgi, ne bitmez tükenmez şey yahu! "OCZ 2x Super Scale Z-Drive R4 PCI-Express SSD" neymiş ki?! :D

Hiç kurcalama kafayı yersin :)

Sanırım 500 Mbit üzeri ile bu konuya noktayı koyabiliriz... Yetmeyen biri var ise PCI-X Intel SSD (OCZ gibi pro olmayan ürünlerden diil) sunucuları ile de muhtemelen ethernet kartı 10Gbit ile bi hız testi daha yapabiliriz ....

Not: İlgili sunucu Vmware üzerinde çalışan 2 GB memory e sahip bir windows ile yapıldı...

hiztesti.png

@NicemaN;2945161]Sanırım 500 Mbit üzeri ile bu konuya noktayı koyabiliriz... Yetmeyen biri var ise PCI-X Intel SSD (OCZ gibi pro olmayan ürünlerden diil) sunucuları ile de muhtemelen ethernet kartı 10Gbit ile bi hız testi daha yapabiliriz ....

Not: İlgili sunucu Vmware üzerinde çalışan 2 GB memory e sahip bir windows ile yapıldı...[/B]

Öhö öhööö ::sas::

Hay bin kunduzzz....

NicemaN bu günlük noktayı koydu :) seneye bu hızlara gözümüz alışır. Hem zaten hosting firmasında galiba arkadaş :) imzasından anlaşıldığı gibi..

Hosting firmasında değiliz bildiğiniz DataCenter firmasıyız MT nin sunucu ve destek hizmetlerinide biz veriyoruz :)

NicemaN noktayi koydu mu ne? OCZ'yi de öğrenmeme gerek yokmus:))

cezerye bir google a yazınca herşeyi öğrenebiliyorsun :) okumaktan sıkılmazsan bilgi çok, da işine yarayacak mı orası tartışılır.

NicemaN

Tahmin edeyim Beşiktaş/fulya da mı host ediyorsunuz :) yoksa yeni açılan Ankara lokasyonunda mı :) Bizim bazı sunucular da sizin üstünüzde muhtemelen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar