Merhaba arkadaşlar Hazır konu zincirken bir zincirin değişmesi gerektiğini nasıl anlarız?
Zincirin kalitesiyle, motosikletin ne sertlikte kullanıldığı ile, hangi yol ve hava şartlarında kullanıldığı, zincir bakımlarının doğru ve düzenli yapılıp yapılmadığı ile ve bunlar gibi birçok durum ile alakalı zincirin hızlı gevşemiş olması.
Ki üzerindeki zincir kendi zinciri bile olmayabilir :silent: Usta nereden öyle bi sonuca varmış çözemedim doğrusu.
Teker denenmiş, sürekli sert kullanılmış falan dese en azından mantıklı bi atış olurdu ama kilometresi orjinal değil demek için zincir hiçbişekilde kılavuzluk etmez bence:silent:
7.000 km'de zincirin değişecek kıvama gelmesi, pek mantıklı gelmiyor. Her iki ihtimalde de sonuç kötü bence. Ya km oynanmış ya da motor bayağı hor kullanılmış. Ama Japon motor telafi eder bu kötü durumu...![]()
hor kullanıldı büyük ihtimal çünkü vites kutusunda da bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum kırmızı ışıkta durduğumda çoğu zaman boşa alamıyorum vitesi
Şimdi 5.000 km de alınmış motorun üzerinde dandik zincirin ne işi var? Varsa şayet daha kötü...Ve o dandik zincirin 7.000 km'de sona dayanması da olacak iş değil. Usta sallamamış, mantıklı söylemiş. 35.700 km'deyim hala germe payım var zincirimde...